Det første DM i den nyetablerede Polarhundeklub blev afviklet i Tisvilde i weekenden 23.-24. januar. Som det fremgår af billederne, var der rigeligt med sne, og temperaturen var begge dage på omkring minus 5 grader - altså de mest optimale forhold, man kan tænke sig for at konkurrere med slædehunde!

Vi havde tilmeldt et 8-hundeteam samt et 2-hundeteam  i klassen cani-cross. Desværre var der afbud fra andre mushere i 8-hundeklassen, og vi valgte derfor at stille med et 6-hundeteam. Teamet var sat og denne gang uden vores stærke teamhund Loke, der i den forgangene uge kom til skade med det ene forben. Vi har igennem de sidste uger trænet Embla i lead, og da hun er meget lovende, blev det hendes "konfirmation", om man så må sige! 

Teamet bestod af: Tir og Embla i lead - Thor og Hugin i swing - Freki og Geri i Wheel!

I cani-cross stillede vi med Idun og Munin, der er de absolut bedste hunde, som Susan har løbet med i denne disciplin. De to hunde nyder at løbe sammen, nyder at løbe i tæt kontakt med deres musher/løber, og da de begge er toptrænede spand-hunde, behøver de ganske få kommandoer. De passerer alt, ignorerer alt og har kun et fokus, og det er FREMAD!!!!

Som vi tidligere har skrevet, er løb med hund rigtig meget sjovere, når hunden(e) er fokuserede, og når de opfatter turen på samme måde som at være spændt foran en vogn eller slæde. Det betyder, at vi altså IKKE er på skovtur, og at løberen ikke skal bruge en masse energi på at motivere hundene til at trække løberen i høj fart - de skal bare arbejde fra start til slut - og det opfylder både Idun og Munin. Det svageste led i vores trio er faktisk Susan, der bare skal hænge på og være "fit" for at kunne være med - gennemsnitsfarten er på 15,7 km/t - maxfart: 23,5 km/t!

Løb med hund kan anbefales!! Man har noget af et endofinrush timerne efter :-)))

Tim Bendtsen i mål i en super tid - Susan kommer lige bagefter og har fulgt Tim tæt de sidste to kilometer. Jan Pedersen ligger imellem med sit 4-spand.

At hænge på en "Knajt" på 18 år med gode benmuskler "koster" :-)) Susan i mål efter 1. heat, og selvom det var højlys dag, ja, så var stjernehimmelen inden for rækkevidde. Tak til Lotte for at holde hundene og  Maria for "kunstigt åndedræt" :-)

Tak for kampen!!

Guld og dermed Danmarksmester Tim Bendtsen og sølv til Susan Hansen (Ulvedalen)! 

Bronzevinderen var taget hjem!!!

De fem deltagere i 6-hundeklassen. Kampen om de første pladser var spændende til det sidste - helt som det skal være!

Tillykke til Guldvinderen Jan Pedersen, sølvvinderen Steven Frigaard og Bronzevinder Bo Petersen (Ulvedalen)

Fjerdepladsen: Gitte Christensen

Femtepladsen: Susanne Bendtsen

 

Tillykke til de øvrige mestre i samtlige klasser!

Bestod Embla så sin prøve i dette løb? Til det må vi sige JA! Embla bliver 2 år sidst i april, og der er ingen tvivl om, at hun har talentet til at gå i lead. Hun mangler nu - kun - at få noget mere krop og fylde og dermed mere styrke, hvilket vi forventer vil ske i løbet af den næste sæson.

 

Tak til jer, der gav en hånd med ved handlingen af hundene! Især tak til Maria, Cecilie og Bjarne!, der var med hele lørdagen!!

 

 

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH