Lidt historie.......

Wheeler-team 1936

1908 var året, hvor det første All Alaskan Sweepstake slædehundeløb blev afholdt, og det var året, hvor en russisk pelshandler, Goosak, ankom til Nome i Alaska. Med sig havde han en flok sibiriske slædehunde. Folk syntes, at hans hunde var små, og de refererede til dem med ordene "sibiriske rotter", men historien om racen siberian husky - den smukkeste og hurtigste slædehunderace - begyndte.

Harry Wheeler med sine siberian's.

Wheeler's kunne i kraft af sit samarbejde med Leonhard Seppala i 30'erne udskifte kennelnavnet Gatineau med sufixet "of Seppala.".

Historien om racen siberian husky er i høj grad historien om mænd, der drages mod Alaska af guldfeber. Det er også historien om en difteritis-epidemi, hvor den legendariske norske slædehundekører Leonhard Seppala i 1925 henter serum hjem til Nome. Serumtransporten bliver tilrettelagt som en stafet, men mens alle stafetspandene maximalt havde kørt 53 miles, tilbagelagde Seppala 268 miles med sine "sibiriske rotter". 

Serumtransporten var en enorm præstation, der afslørede, hvad mænd og hunde kunne, når de var bedst. Den rute, som blev kørt danner i dag baggrund for verdens længste og nok mest krævende slædehundeløb - Iditarod.

 
Alex Belford, 1935 i New Hampshire. Sønnen Charles Belford står med lederhunden Nansen. Charles Belford var fra begyndelsen af 50'erne en af de store hundekørere i Amerika.
Hvis du vil læse mere om huskyens historie, kan vi anbefale den seneste bogudgivelse om siberian husky:

"Siberian Husky - gåvan från Tjukotka

af Maria Karlsson og Nils Hjelm.

Bilda Förlag - Naturia 2003

Harry Wheeler i midten. af billedet. 

Yderst til venstre ses hunden Tserko og yderst til højre ses Kreevanka,  importer fra Sibirien 

Billedet er fra begyndelsen af 30'erne

Billedmaterialet har vi "arvet" fra kennel Milkova.

Billederne er kopier blandt andet fra Dr Belfords album.

 
 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH