Grönt kort - Vaggeryd 6. og 7. oktober 2007


Fredag d. 5. oktober drog vi atter mod Vaggeryd, og denne gang for at deltage på kurset "Grönt Kort för draghundsförare". Kurset henvender sig til dem, der ønsker er træne og køre konkurrencer i Sverige. Det gröna kortet vil være obligatorisk fra 2009.

Da vi kører for Södra SPHK, er det derfor meget naturligt, at vi tager denne uddannelse. Udover os deltog Claus - Husky Horizon - samt Lotte Frost og Michael - Kennel Frost 'n' Fun.

Kurset var en gennemgang af ALT, der vedrører det at have polarhund, træne med polarhund samt især deltage på konkurrencer. Der var gennemgang af lovstof, dyrevelfærd, løbsreglementet, de mange forskellige konkurrenceklasser, doping samt udstyr og grej. Herudover var der rigtig mange gode og spændende diskussioner, hvor bl.a. etiske og moralske spørgsmål og problematikker blev vendt og drejet.

<<<

Johan Grönberg og Kalle underviste i to hele dage. De supplerede hinanden med stor erfarenhed på hver deres områder.

Johan er "ordförende" - formand for SPHK Södra. Kalle er tidligere formand for afdelingen samt for SPHK.

Selvom kurset foregår på svensk, vil vi absolut anbefale, at man tager Gröna kortet. De to undervisere taler et meget let og forståeligt svensk, og selvom man er dansk, er dette ikke en hindring i at deltage i de mange diskussioner :-))

 

>>>

Deltagerne på kurset kom med meget forskellige forudsætninger, men da det bliver obligatorisk med det gröna kortet for at kunne deltage i konkurrencer, må alle, uanset erfaring etc., være med på disse kurser, der bliver udbudt og afviklet i de forskellige distrikter under SPHK.

 

<<<

Udstyr- og grej-gennemgang ved Johan. Der blev diskuteret vældig meget om slædetyper: Træslæden contra letmetalslæden. Det er et område, hvor både spørgsmålet om temperament og smag kommer ind i billedet. Der er ingen opskrift på, hvilken af typerne man bare må erhverve sig. Det er vigtigt, at man selv gør sig sine erfaringer og vælger herefter. Inden du går ud og investerer i en slæde, er det altid en god idé at låne en slæde, prøve at køre på så meget forskelligt som muligt og måske i første omgang købe "brugt".

 

Vi havde mange diskussioner om udformningen og designet af vognene til barmark. Svenskernes vogne er meget lette, små og spinkle og har tendens til at vælte. De vogne, der er bygget i Danmark igennem  mange år, er langt mere sikre og stabile, og her mener vi faktisk, at svenskerne kan lære noget af os ;-)

>>>

Overhaling på sporet til konkurrencerne var et emne, der blev diskuteret en del, og reglerne blev derfor gennemgået grundigt. Der er af stor vigtighed, at men ved overhalingerne udviser sportsmanship og ikke får gjort konkurrencen dårlig for hverken konkurrenter eller sig selv!

 

<<<

Her betyder rødt skilt ikke fuld stop, men derimod er det en anvisning på, til hvilken side du skal svinge eller dreje ude på ruten. Står skiltet i højre side, drejer du til højre af førstkommende vej/sti. Står det i venstre side, drejer du til vestre.

Blåt skilt indikerer, at du er på rette vej!

Det er noget rigtig s..., hvis ikke du møder de blå skilte - for så er du nemlig kørt forkert!

 

I Sverige har man været så hensynsfulde at tage højde for evt. farveblindhed, så også formen på skiltet fortæller om, hvad du skal. Rød og rund - drej! Blåt og firkantet - du er på rette vej!

 

Det gule skilt var ikke med, men står det på sporet, er det et signal om, at der kan være forhold, hvor du skal køre forsigtigt. Dette vil altid blive gennemgået på mushermødet inden et løb. Mød derfor ALTID op til mushermødet. Her får du informationer om sporet og de forhold, der vil møde dig.

>>>

Camp Dannevang!

 

Claus og vi overnattede i telt - og det var ikk' bare koldt - det var p.... koldt!!!

Første nat blev vi mødt af nattefrost, og en sovepose, dundyne, tre lag trøjer, de lange uldne samt sokker var ikke nok til at holde kulden ude hos den ene af os tre - og ja, jeg tilstår, at det var hunkønsvæsenet, der frøs!

Det var så ikke så slemt anden nat - men der var tæer og fingre jo også frosset væk :-))

 

 

<<<

Godmorgen Fru Frost!

 

Lotte og Michael stødte til "lejren" lørdag morgen og overnattede i medbragt "husvogn".

 

>>>

Jönköping Tidende mødte op søndag morgen og ville gerne have billeder af hunde i træning osv. 

Bo og Claus med den ene "otter" kommer her hjem efter en flyvende tur på et meget glat og kuperet spor. Fotografen er på plads.

Nu venter vi spændt på at se avisen - vi må desværre vente til, at vi igen ser Johan, når vi ses til Kosta off Snow!

 


Bo med 8-spand. Tir og Balto (Ejer Husky Horizon) i lead.

 

 

TACK till SPHK Södra for en jätte fin och  trevlig helg!!


 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH