Fredag d.10. oktober bød Dansk Polarcenter på temaaften  med titlen "Hvad sker der når polarnattens mørke sænker sig over Grønland".

Arrangementet var en del af Kulturnatten i København, og omkring 2.000 besøgende (!!!) lagde vejen forbi Dansk Polarcenter.

 


 

foto: Dansk Polarcenter

 

Susan og Jabba

foto: Dansk Polarcenter

 

Dansk Polarcenter havde tilrettelagt et spændende program, der blandt andet bød på følgende:

  • Polarnattens lys – Nordlys foredrag af Jørgen Taagholt, Arktisk institut.
  • Hundeslædekørsel i vintermørket foredrag af Henrik Skjoldhøj, Siriuspatruljen. 
  • Hvad foretog Nordboerne sig i vinterens mørke? foredrag af seniorforsker Jette Arneborg, SILA, Nationalmuseet.

Udover dette indendørsarrangement var det muligt udendørs at møde slædehunde og se på det materiel, som anvendes i forbindelse med slædehundesporten i Danmark.

Det er så her, vi kommer ind i billedet. Vi deltog sammen med Lotte og Peter Frost - kennel Frost 'n' fun - og Mai og Jes Lauersen - Slædehundenes hvilehjem. I alt var der 13 siberian huskies og 4 grønlandshunde.

Desværre var det blevet annonceret, at det var muligt at prøve en tur med slædehundene, men på grund af den overvældende interesse var dette ikke muligt, da det ville kræve, at der skulle køres op til 500 ture!! Men skuffelsen over, at det ikke var muligt at køre med "hundeslæde", blev af de fleste hurtigt erstattet af glæde ved at få lov til at hilse på og klappe hundene, der nød den megen opmærksomhed. Mange besøgende var overraskede over, hvor roligt hundene tog det.

Det blev til i alt 6 opvisningskørsler, der alle forløb uden problemer. Freja måtte vi tage af på den sidste tur, da hun efterhånden var lidt træt og havde knækket sin ulveklo. Lotte og Peter havde på deres sidste tur en kameramand fra TV2-nyhederne spændt på deres vogn, så han kunne filme nyhedsindslaget til lørdagsnyhederne. Der er ingen tvivl om, at Dansk Polarcenters arrangement var en kæmpe succes. I TV2-nyhederne både kl. 18.00 og 19.00 var der reportage fra arrangementet med hovedvægten på vores hunde.


Introduktion til slædehunde i Danmark - et uddrag

 

Af GabrielleStockmann

 

"Slædehunden er en urgammel følgesvend til mennesket. I mindst 4000 år mener man, at slædehunde har hjulpet mennesket med at trække last på slæde og hjulpet til i jagt. Der findes i dag fire registrerede racer af slædehunde: Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Siberian Husky. Som man kan høre af navnet, har de hver sit oprindelsessted i Arktis, men fælles for alle fire racer er det polare spidshundeudseende og en stor iver for at trække."

Første tur med Ulvedalens hunde. Gabrielle assisterer ved et højresving.

foto: Dansk Polarcenter

Vi siger tak til Dansk Polarcenter for en fantastisk Polarnat!!

 


 
 

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH