Skal du have en siberian husky?


Når du er kommet så langt i dine overvejelser om, at du ønsker at anskaffe dig en siberian husky, har du undersøgt ALT om racen, besøgt forskellige kenneler, haft kontakt til raceklubben DPHK eller Dansk KennelKlub DKK og er i det hele taget "klædt" godt på!!

Når du retter henvendelse til Kennel Ulvedalen - via mail eller telefon- vil du ofte få det svar, at vi IKKE sælger hvalpe pr. mail eller telefon. Til gengæld vil vi invitere dig til at komme på besøg for en snak om forventninger, om livet med slædehunde, og du vil blive præsenteret for samtlige af vores hunde. Hvis henvendelsen drejer sig om et evt. hvalpekøb, ser vi helst, at du besøger os, inden der kommer hvalpe. Et besøg hos os forudsætter ikke, at man køber en hvalp.

Du vil formodentligt opfatte besøget og samtalen som en form for "jobsamtale" - det er det også!! En Siberian Husky er en speciel race, som ikke alle mennesker er egnede til at eje.

Når du er kommet igennem "nåleøjet", er det tid til at beslutte sig for, om du ønsker en tæve eller en hanhund  - der er ulemper og fordele ved begge køn -  det er et temperamentsspørgsmål!

Een ikke uvæsentlig ting er, at du forholder dig til den økonomiske side af det at anskaffe sig en hund. Der vil komme udgifter til forsikring, vedligeholdelse af vaccinationer, øvrige besøg hos dyrlægen, et godt foder, kurser, rejser, udstyr etc. etc. Det er IKKE GRATIS at have hund - og især ikke en siberian husky!

En anden vigtig ting er også, at du, når du har valgt livet med en siberian husky, skal investere tid sammen med den. Den skal trænes, leges med og i det hele taget nyde godt af, at du har besluttet, at den skal leve hos dig - også når den fælder!!! En siberian husky smider sin underuld 1-2 gange om året, og har man ikke oplevet det før, ja, så tror man, at ens hund lider af en alvorlig hudlidelse! 

Ulvedalen's Loke

Du vil undervejs støde på forskellige typer af siberian husky, og det er derfor vigtigt, at du ved, hvad du gerne vil med din hund. Er du interesseret i at konkurrere i løb med din siberian husky,  er det oplagt, at du udvælger dig en kennel, der opdrætter og arbejder med løbslinjer. Hvis du derimod ønsker at udstille og ser det som en udfordring,  er det oplagt at vælge hunde, der baserer sig på showlinjer. Det betyder dog ikke, at man ikke kan udstille sin siberian husky, hvis den er af løbslinjer og vise versus.

De linjer, vi arbejder med er løbslinjer med udgangspunkt i den arbejdende og racetypiske siberian husky! Vi avler siberian husky med respekt for dens historie samt hensynet til, at vi har med en brugshund at gøre!

  Ulvedalen's Bauge 

Når du beslutter dig for at købe din hvalp hos en nøje udvalgt kennel, er det et "livslangt" forpligtende samarbejde, du hermed indgår. Du vil have stor glæde af at kunne hente råd og vejledning hos din opdrætter, og opdrætteren er interesseret i at følge sit avlsarbejde. Det betyder, at du skal have tillid til det sted, hvor du ønsker at købe en hvalp, og at kennelen skal have tillid til dig.

 

Når en hvalp forlader Ulvedalen, er den mindst 10 uger gammel og har :

  • DKK-stambog

  • Hundepas

  • Sundhedsattest

  • Halsbånd

  • Hvalpepakke med foder fra HIKE

  • Hvalpemappe med råd og vejledning

  • Kontrakt, der giver både køber og sælger nogle garantier


 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 27 20 20 54
SH