Funäsdalen 3.-17. februar 2007


Hvid lykke! 

 

Minusgrader alle 14 dage, sol næsten hver dag og følelsen af, at tiden bare står stille.


Stor mand -stort spand!

 

Bo har kørt med 8 eller 10 hunde foran vores Björkis-turslæde. 

Og der er blevet kørt med en del gæster - det er god træning for både musher og hunde.


Brødre!

 

Chewie og Jabba eller er det Jabba og Chewie?


Skidåkning!

 

Der er mange måder at forcere en bakke på - enten på ski eller uden :-) 

Jette og Josephine blev i løbet af få dage et par habile langtursskiløbere. 

Magnus på 7 fik ski på, løb ud på sporet og stod på ski som en rigtig lille svensker - "Hvor svært kan det være?"

Far Claus havde snydt lidt - havde øvet sig hjemmefra :-))


Et liv som slædehund!

 

Feriens sidste slædetur blev med Balto på spandet og Claus i slædeposen.

Turen gik mod Tännäs via scootersporet. En flot tur opad fjeldet, der kræver sin slædehund.

I går tog vi og hundene turen mod Tänndalen og fik kørt en god 20 km tur.

Freja, der har lidt en del hjemme i de danske skove, har igen fundet sin løbsglæde. Hun er en "snehund" - så absolut!


Gode venner

 

Gabrielle og Yuki tilbragte den første uge sammen med os. Det blev en jätte trevlig vecka, hvor vi fik spist god mad, drukket al Bo's whisky og grint så meget, at mavemusklerne i perioder gjorde ondt.

Yuki - den første "polar-collie", vi har mødt, nød ugen i fulde drag. Det var sjovt at se, hvordan hendes collieinstinkter kom til udtryk. Når vi kom ind med et slædespand, signalerede hun, at der var "får" på vejen, og hun løb i cirkler, som om det var en hjord, der skulle samles.

Familie Persson overlappede med Gabby og skulle opleve deres første slædehundeferie. Vores indtryk er, at de alle 4 - Claus, Jette, Josephine og Magnus har haft en rigtig god uge, hvor det både er blevet til kørsel med hunde, scooter og en masse tid til at stå på langrendsski - en disciplin, der for de 3 af dem, var ganske ny.

Og det er altså som, om gode venner er lig med god mad. Der blev spist "igennem" alle dage, og samtlige måltider blev krydret ekstra med megen snak om slædehundelivet og de drømme og planer, vi hver især har.

Tak til Gabby og Familien Persson Husky Horizon for nogle helt igennem trevliga dage!


Bo og bil!.....

 

De to skriver historie sammen, og vi kan tilsyneladende ikke køre igennem Sverige, uden at de to skal have ordnet et eller andet.

Denne gang var det en kilerem, der røg. Paradoksalt nok var bilen hjemmefra gjort totalt og helt igennem klar til en tur nordpå. Mange tusindkronesedler har den "spist" de sidste par måneder, og alligevel kan man (vi) ikke undgå, at der sker ting og sager undervejs.

Det sidste kapitel i BOxerens historie er endnu ikke skrevet, og som en epilog kan det fortælles, at bilen pt. skal startes med en skruetrækker :-) Og hvorfor så det? Jo, låsen kunne ikke klare de minus 25 grader, som det i perioder har været - og hvem kunne da også lige ha' forudset, at den - låsen altså - ikke var frostsikker. 


Golddigger Saloon på Skogen

 

Der er Funäsdalen, og så er der Skogen. Skogen har udviklet sig til en turistattraktion, der fortæller om guldgravernes historie i Alaska. Björn Uglem, der ejer og driver gården, har formået at etablere den rette stemning i både saloon og guldgraver-cabin. Han har rejst flere gange i Alaska og har på sine mange rejser samlet originale tidstypiske ting fra den periode, hvor Goldrushen rasede.

Som slædehundekører er det ekstra spændende, at det er byen Nome, der har dannet forbillede for guldgravermuseet. Både i saloonen og i the cabin er der mange gode billeder og originale avisartikler fra de første år med slædehundeløb.

Stedet er absolut et besøg værd, og man bør næsten være der selv for at fornemme den rette stemning.

 

Vi tager til Skogen igen i Juli for at modificere og forbedre de eksisterende hundegårde, der bliver hundenes "hjem" i 4 uger op til WSA-VM 2008. Vi glæder os til at kunne tilbringe nogle flere uger i det, som er vores PARADIS!

 

På gensyn nästa år!


 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH