Nyheder 2005

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links
27. december

Sne i Hvalsø - vi håber dog på lidt mere sne de næste par dage!

25. december

Vejret viste sig i dag fra én af sine smukkeste sider. Frost tidlig morgen, vintersol og hunde, der var meget tændte på at komme af sted i dag. 

Vi nyder turene i skoven i juledagene, og hundene fik i dag et ekstra stort kødben. 

Se billeder >>> Her

De gør det godt i øjeblikket, og vi nyder samtlige kørsler med spandet, der med Riis og Tir i lead gør det til en fornøjelse at køre. Vi havde en gæstekørsel i dag, og vi håber, at Michael nød turen - for det var en af de bedre ture i dag! 

Lidt opdateringer:

>>> Hvalpesiden er ajourført

>>> "Stafetten" fra Siberian husky dec. 2005 er lagt ind under artikler

18. december
Decemberbilleder af Hugin og Munin >>> Kig her
29. november

Novemberløbet 2005 løb af stabelen i weekenden d. 26. og 27. november i Hvalsø Skoven. Vejret var perfekt med frostgrader, en smule sne og høj sol. Stemningen var som altid i top!

 

Placeringer:

  • 6. plads i 4-hundeklassen med Tir - Duke - Chewbacca

  • 5. plads i velo med Jabba - JarJar (Jabba var ikke med i 2. heat)

  • 3. plads i nordisk med Riis

  • 4. plads i nordisk med Opal

 Se billeder >>> Her

20. november

Så kom sneen til Hvalsø!

 

Billeder af Birger Voigt: Riis og Tir

18. november

Et par værre  "børster" - Hugin og Munin på besøg hos Malou, Gabrielles mor.

Se flere snapshorts af hundene >>> Her

Der er nu lagt billeder ind af Hugin og Munin - se under > Hundene <

 

 

 

 

 

Foto: Gabrielle Stockmann 131105

18. november

Vedrørende Kosta off Snow:

Da vi i øjeblikket ikke har den tid, der skal til for at sidde ved computeren, henviser vi til SPHK - Södre's hjemmeside, hvor der både er billeder taget af Bo og artikler af bl.a. løbsledelsen. Læs > Her <

 

Se øvrige billeder > Her <

 

Tak specielt til Jan og Steven, kennel Krølle Bølle, for en kanon hyggelig weekend og hjælp, når vi havde andre gøremål!

 

4-spand, der ved andet heat blev til et 3-spand: Duke og Chewbacca som wheel og Tir som singellead.

Jan assisterer ved starten.

10. november

Hugin og Munin

9. november
Hjemvendt efter endnu en fantastisk weekend i det svenske, er der nok at berette om. Vi vil opdatere så snart, vi har en ledig stund, da tiden lige nu bruges på at integrere Hugin og Munin i vores hundeflok. De to hvalpe er meget livlige, meget kærlige og meget sociale. Freja og Jabba er ved at lære dem om husreglerne i Ulvedalen. Igen kan vi konstatere, at hundene altså kan noget som vi mennesker ikke kan - et løftet øjenbryn, et brum fra maven eller blot et poteløft er nok til at fortælle de små, hvad man må, og hvad man ikke må!

Læs om Kosta >>> SPHK Södre

 

Kosta off Snow - Susans Lykke-ren har "styr" på det!

3. november

På vej hjem fra Sverige i søndags var vi lige et smut forbi Lotte og Peter Frost, kennel Frost 'n' fun, for at hilse på Hugin og Munin, der flytter ind her hos os søndag/mandag.

 

Vi skal først - endnu en gang - en tur til Sverige for at køre løb i Kosta - et arrangement, som vi glæder os meget til. Løbet er et vognløb arrangeret i samarbejde mellem SPHK og Sportsudvalg Sjælland DSHK. Mere om løbet senere.

 

5 på stribe - Toscas hvalpe tager sig en lur.

En meter hvalpe - tak!

Hugin og Munin

3. november

Weekenden d. 29.-30. oktober bød på hyggeligt samvær med hundefolk hinsidan. Vi besøgte Henning og Marie Schnoor - kennel Vakarevo i deres nye hundeparadis tæt ved Höör. 

Udover en masse hundesnak og dejlig mad stod den også på træning både lørdag og søndag.

Træningen foregik hos et andet hundekørerpar Helen og Anders, der kører med hounds og alaskan huskies. 

Første dagen kørte vi på vores nye træningsvogn, der desværre måtte slutte af med en defekt bremse. Bo fik derfor mulighed for søndag sammen med Henning at køre ATV.

 

 

 

 

 

 

 

De nye hundegårde - også med plads til gæster!

Tir, Freja, JarJar og Jabba ser deres værter an.

Tir gik både lørdag og søndag lead med Riis, og hun fortsætter med at imponere. Vi kørte en 8,5 km rute, hvor hun tog alle kommandoer uden at virke usikker. Da vi spændte hundene for søndag, satte vi Tir op foran med det samme, hvor hun blot stod fuldstændig stille - også da der kom 8-10 hounds løbende imod hende fra haven. Hun blev stående og ignorerede dem fuldstændigt - det er cool!

Vi satser nu på, at Tir skal have pladsen som lead, og vi vil i denne sæson lade specielt Riis tage sig af oplæringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Et kig ud over hundegården, hvor hovedhuset ligger i baggrunden.

Skoven i Höör er meget smuk - en flot blandingsskov med bl.a. nogle flotte gamle egetræer.

Det er en fornøjelse at kunne køre, hvor man vil, og hvornår man vil. Der er ganske andre forhold for kørsel med slædehunde i Sverige end i Danmark, hvor der i den grad er begrænsninger på, hvor og hvornår vi må træne.

 

Vi siger tak til Henning og Marie for en meget hyggelig weekend!

 

 

 

 

Henning og Bo kommer hjem efter en tur i skoven på ATV. Tir og Riis i front.

23. oktober

På vej i mål efter en dejlig tur i efterårsskoven. Gabrielle, kennel Jarvik, var ved dagens træning med på vognen, som er Gabrielles "gamle" træningsvogn i nye klæ'r.

Tir (Fenrisulven Tir) har i weekendens træning gået lead sammen med Riis - en opgave, som hun til trods for sin unge alder løste på glimrende vis. Vi vil i denne sæson benytte os af Riis' lead-erfaring, hvorfor han får lov til at agere lærermester og tage sig af Tir i front. 

Tiden nærmer sig for den første konkurrence i år, som finder sted i Sverige - nærmere bestemt Kosta - i weekenden 5.-6. november, hvor vi stiller op i velo- og 4-hundeklassen samt nordisk, hvor der løbes med 1-2 hunde.

Om 2 uger "flyver" Hugin og Munin til Ulvedalen. Vi har været så heldige at få lov til at erhverve os to af Jarviks Toscas hvalpe, som er opdrættet hos Lotte og Peter Frost, kennel Frost 'n' fun.

Velkommen til de to i Ulvedalen!

15. oktober

Kulturnatten i København!

Dansk Polarcenter DPC havde igen i år inviteret os sammen med Lotte & Peter Frost og Dennis & Charlotte til at vise og fortælle om vores slædehunde og livet som slædehundekører i Danmark.

 

Og når det bliver annonceret, at det er muligt at komme og klappe en slædehund, møder der rigtig mange mennesker op, der kan fortælle om egne oplevelser med slædehunde bl.a. i Grønland eller blot ser muligheden for at klappe og nusse en slædehund. 

Det var tydeligt i går, at myterne og historierne om de grønlandske slædehunde kender alle. Derfor var det for rigtig mange en behagelig overraskelse at møde vores hunde, der hellere end gerne lægger både  pels og ører til - der blev nusset, klappet og snakket med de 16 hunde, der i alt var med. Vi fik først mulighed for at tage lidt billeder lige inde "lukketid", hvor hundene var godt trætte. Det er 3-4 timers fuldtidsarbejde både for hunde og mennesker til denne form for arrangement - men vi nyder det ALLE!!

Udover hundene havde vi udstillet slæde og træningsvogn samt seler og liner. Stor var overraskelsen hos mange, når de så den trehjulede træningsvogn - men der var ingen tvivl om, at de besøgende gik fra os videre ud i kulturnatten med dels en rar og hyggelig oplevelse med hundene og dels lidt klogere på slædehundelivet i Danmark - landet uden sne!

Tak til Dansk Polarcenter for belønningen, der skal gøre godt i en sulten mave på en kold vinterdag.

9. oktober

Hvalpe efter Jarvik's Tosca og Cold Feed's Fox (Om hundene læs på www.siberians.dk)

Det er bare herligt at tage på hvalpebesøg - vi har de sidste par weekends besøgt henholdsvis kennel Koyuk og kennel Frost 'n' fun, hvor vi har hilst på hvalpe. Der er ingen tvivl om, at det er et KÆMPE arbejde at lægge hus til et kuld hvalpe, men også meget livgivende. Vi glæder os til, at vi på et tidspunkt ser det første kuld hvalpe i Ulvedalen.

Hundene hos kennel Frost 'n' fun er MEGET nysgerrige!!

30. september

Foto: Birger Voigt 2005

Freja - Frost 'n' fun Earth, Wind & Fire - i sit rette element!

17. september

Sæsonstart i dag d. 17. september, hvor termometeret kl. 7.00 i morges viste 3 grader. 

Bo ser ikke bare glad ud, han ER glad! Den nye træningsvogn stod sin prøve og holdt - måske der er lidt på den ene bremse, der skal justeres og rettes ind :-)

8 glade hunde for vogn >>> Her

 

3. september

Sol, sensommer, kaffe, mange dejlige kager a la Bo, rare hundefolk og en god hundesnak var ingredienserne på denne dejlige lørdag i september, hvor vi havde inviteret til mushertræf på Fælledvej 4. 

Lige inden det store rykind, dukkede der tre meget sultne kattekillinger op af brændestablen inde i stalden - panik, da Birger havde fået lovning på at låne vores indendørs hundegård til sine samojeder netop i samme staldbygning. Killingerne fik lov til at bemægtige sig stalden, og samojederne indtog så i stedet for vores hus senere på aftenen, hvor snakken i øvrigt fortsatte over stok og sten.

Tillykke til Casper, Jes og Lene Team Quenya's med den nye bolig i Sverige - det ser godt ud!

Tak til jer, der mødte op - det var rigtig hyggeligt - nu ses vi altså snart i skoven!

3. august

Hundene trænger snart til at komme ud at røre sig - og mens vi venter på, at sæsonen igen begynder, bruges tiden til leg, hvor JarJar gerne lægger ben og ører til, når "tøserne" skal have noget at bide i.

Vi er ved at renovere en tung træningsvogn, som vi har været så heldige at få fat i. Det er Gabrielles gamle vogn, som Tina og Ivan Langstrup overtog, da kennel Jarvik lukkede.  Det bliver rart at komme til at køre med en tungere vogn, specielt da vi i den kommende sæson vil træne med 8 hunde-spand. 

Planen er i konkurrence at køre med et 4-hundespand og evt. et velospand.

Sæsonen vil blive brugt primært til at forberede hundene til Nordic Open i februar, hvor vi igen vil stille op i 4-hundeklassen.

30. juli Onsdag d. 27. juli blev Milkova's Opal testet fri for arvelige øjensygdomme. Undersøgelsen foregik hos dyrlæge Jens Kai Knudsen, Skelby
29. juli

Traditionen tro var vi sammen med Team Tanico repræsenteret  ved Kalundborg festuge d. 28. juli, hvor vi udover præsentation af slædehundesporten og racen siberian husky også denne gang havde et overordnet tema: "Barn-Hund". Vi gjorde meget ud af at fortælle både børn og voksne, hvordan man tager kontakt til en fremmed hund. Dette blev gjort med udgangspunkt i materiale fra DKK. Mange voksne - specielt forældre var meget glade for denne information. 

Igen i år var vi noget af et tilløbsstykke, hvorfor vi ikke har ret mange billeder fra dagen. Vi taler simpelthen, fra vi kommer, til vi pakker sammen igen. Jeg tror, at vi skal ha' en fotograf med næste gang :-)

Hundene var på i 5 timer - og de ved, hvad det handler om. JarJar lagde sig stort set fra start med bugen i vejret - parat til at blive nusset! Og gudskelov for, at Duke er så stor, for ellers var han røget med i en taske eller baglomme. Mange faldt pladask for vores dejlige bamsedyr! Se flere billeder >> her.

25. juli

Fart over feltet!

Den høj, som vi har fået bygget, bliver flittigt brugt af hundene. Den giver nogle flere muligheder end blot en flad græsplæne - den bruges som solplads, lege- og boltre-plads samt som udkigspost. 

Tir og JarJar har gang i legen "hvem fanger mig?", og her er højen suveræn. 

 

19. juli Nyt udseende! 

Hjemmesiden er efter et par år blevet justeret en smule. Vi har bevaret nogle af de tidligere ting bl.a. i relation til grafik og opsætning og har rettet til hist og her. 

19. juli "Gamle" nyheder læs >> her
17. juli Det er ikke kun de fir'benede, der lader op til vinterens strabadser. Vi holder meget af at besøge forskellige seværdigheder af enten kulturel eller naturmæssig karakter. Vi bor i et af de områder i Danmark, hvor der i vikingetiden har været en heftig aktivitet. Hvideslægten har boet ved Tissø - ikke langt fra os. 

Mange husker måske Trelleborg fra deres barndom - det obligatoriske besøg, hvor skuffelsen nok er det, man husker, da der "kun" er resterne af et kæmpe fæstningsværk tilbage - men meget er sket siden. Museet har ændret sig radikalt og byder nu på mange forskellige oplevelser, der formidlingsmæssigt sikrer, at stor som lille får en oplevelse med hjem, der samtidig giver en historisk indsigt.

Vi havde inviteret Gabrielle på besøg og tilrettelagt et program, der indeholdt besøg på Trelleborg, Fugledegård, Stutteri Syrengården og ikke mindst kaffe og mad. Se billeder >> her

Hundeliv i billeder >> her

10. juli
"Endelig sker der lidt!" Sådan kan man godt forestille sig, at hundene må tænke her i sommerperioden, hvor træningsaktiviterne er sat i bero. Derfor forsøger vi i løbet af sommeren at foretage os forskellige ting med hundene og gerne med hele holdet på én gang.

Her til aften gik turen til stranden på Reersø, hvor der blev badet, spist en masse tang, gravet huller i stor stil og slappet af i den lidt køligere aftenluft, der trods alt var ved 21-tiden.

Alle hundene var i vandet, og vi kunne konstatere, at nogle er mere vandhunde end andre - de 3 stjernekrigere er vilde med vand og tager gerne en lang svømmetur, hvor de øvrige har "lært", at man altså kun må gå i til navlen. Tir og Opal mente begge, at det der vand, da kun er for dem med gæller.

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH