Sporten

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links

Når man taler om slædehundekørsel i Danmark, kan det måske være svært at forstå, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre at dyrke denne aktivitet med slædehunde - til trods for den ofte manglende sne.

I vintersæsonen trænes der primært med vogn og med slæde, hvis vejret er til det Løbene bliver afholdt som to- eller tredagesløb.

Forspændingsformen kaldes NOME og ved dette forstås, at et hundespand trækker en vogn/slæde forspændt på en centerline/hovedline to og to. Hundene har specialsyede seler på, der er tilpasset den enkelte hund. 

Der afholdes konkurrencer i vognløb både på Sjælland og i Jylland, hvor man kan deltage i følgende klasser:

  • 8-hundeklassen (A)

  • 6-hundeklassen (B)

  • 4-hundeklassen (C)

  • Nordisk eller Cani-Cross, hvor man løber - evt. på ski - efter hunden(e)

  • Velo og "Scooter"/Kick Bike, hvor man spænder én eller to hunde foran cyklen

Velo/Kick Bike

Med blot en god gedigen cykel, en cykelline samt en god løbssele til hunden kan du begynde at løbe med din hund - og den vil elske dig for det! 

Velo er den disciplin, hvor hundene løber hurtigst - i perioder kan man komme op på hastigheder af 35-40 km/t, hvorfor de selvfølgelig er anbefalelsesværdigt, at man kører med cykelhjelm.

Se vores resultater >>> Her


Træningstilladelse

I Danmark trænes der i de statsskove, hvortil der gives køretilladelse. Når du kører med hunde spændt foran vogn, skal du have en tilladelse, der gives af "Skov & Naturstyrelsen" ved hver sæsonstart. Hvis blot du ønsker at køre med én eller to hunde spændt foran en cykel, behøves der ingen tilladelse.
 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 27 20 20 54
SH