Nyheder 2006

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links
Læs nyheder 2005 >>> Her
25. december

.............. og det var så det :-))

Nye billeder af hvalpene - kig under >>> Hundene

Hvalpene vokser godt til og viser allerede gode tegn på arbejdsvillighed. Når de som i dag bliver luftet på stranden, er der kun en ting, der tæller for dem alle, og det er FREMAD!!!!! De har alle et supergodt drive og bevæger sig flot. Vi mener faktisk, at de er utrolig velbyggede og ser ud som en siberian husky skal se ud! Ups..... fik da vist lige stukket hånden ned i et hvepsebo :-)) Vi ved godt, at der er forskellige opfattelser af, hvordan en siberian husky skal se ud, men for vores vedkommende, er vi ikke i tvivl. En siberian husky skal være bygget, så den er i stand til at yde det arbejde, som den oprindeligt er skabt til, og den skal have en psyke og mentalitet, der gør, at den vil arbejde, og at den nyder at trække foran en vogn eller slæde - at det for hunden kun er det, der tæller, altså lige bortset fra at spise og nyde livet, også gerne i en sofa.

 

Ny artikel om foder - læs med her >>> Artikler

20. december
Inden juletravlheden vælter ind over os, vil vi gerne ønske alle en glædelig jul samt et godt nytår! >>> Julekort 2006

2006 har budt på både sorger og glæder, men sådan skal det være. Året blev indledt med noget af et snevejr, der bare fortsatte og fortsatte. Vi fik den fantastiske oplevelse, både at køre en masse på slæde i Danmark og i Sverige. Efter en drømmeagtig vinter, blev det tid for vores første hvalpekuld. 5 dejlige og lovende hvalpe blev det til, og de bor alle hos os. Efter en del henvendelser på hvalpene sommeren over, besluttede vi at beholde dem alle selv. Vi vil meget gerne have lov til selv at se, hvad de kan udvikle sig til, og vi håber på, at de kan være med i Åsarna 2008. Vi måtte med sorg sige farvel til Milkovas Riis, der først på sommeren fik konstateret kræft i endetarmen. Vi mistede en meget stabil leadhund, som vi ikke umiddelbart kunne se en erstatning for. Denne træningssæson har derimod vist os, at både Tir og Munin er værdige afløsere. Hugin og Munin de to unge hanner fra kennel Frost 'n' Fun, viser ret gode takter. Bo vandt dette års Novemberløbet med de to, og vi satser også på de to til VM Åsarna i 2008.

Kennelen huser nu 14 hunde i alderen fra 5½ måned til 10 år, og vi nyder dagligt samværet med de fir'benede - selvom det lige nu mest foregår i regn og mudder. I februar og april drager vi nordpå, og vi håber og beder til, at der er sne! 

Hvalpesiden er opdateret!

26. november
Endelig, kan man næsten fristes til at sige :-) Bo vandt sammen med Frost 'N' Fun Hugin og Frost 'N' Fun (Herö) Munin veloklassen til dette års Novemberløbet. Klassen bestod i år af 12 deltagere og efter 1. heat lørdag førte Bo med blot 5 sek. foran Alex Engholm. Men Bo var i år ikke i tvivl om, at pokalen nok skulle komme i hus. Hugin og Munin er så godt kørende, at han ikke tvivlede på deres formåen, og efter 2. heat fik de da også lagt yderligere 4 sek. til deres forspring, så den samlede sejr blev på 9 sek. Alex Engholm beholdt sin 2. plads og Jens Post sluttede på 3. pladsen. Der var i år meget hård konkurrence i veloklassen med kun 18 sek. mellem Bo på 1. pladsen og Søren Krelskov på 4. pladsen efter 1. heat, og tiderne var i forhold til temperatur og luftfugtighed rigtig gode.

Nu må vi se, om Bo får lov til igen at "låne" de to "drenge", da de nok skal løbe på Susans 6-spand næste sæson. I år deltog vi med både et velo- og et 6-spand. Efter 1. heat i 6-hundeklassen lå Susan på en flot 2. plads. Efter søndagens gennemløb, blev slutresultatet en 3. plads, som vi er meget tilfredse med, selvom 2. heat blev kørt næsten 30 sekunder langsommere end 1. heat. Vi er i den grad tilfredse. Tir og Opal arbejdede som en drøm i lead, og når leadhundene bare kører, ja, så følger resten jo  trop. Freja kæmpede bravt for at hænge på og med Tir i lead, der sætter et højt tempo, skal hun yde sit max og lidt til. Freja er ingen sprinthund og gør dét hun kan, så godt hun kan, men hun er meget svær at undvære på spandet, da hun som swingdog altid er 100% kommandosikker og samtidigt med sin indstilling er med til at sætte de andre hunde op. Duke, Chewie og JarJar gjorde bare det, de skulle, nemlig at løbe!

Jan Pedersen vandt 6-hundeklassen i suveræn stil! Tillykke til Jan og de 6!

Novemberløbets internationale islæt stod 16 årige Sussie Grönberg fra Sverige for. Sussie havde sammen med pappa Johan Grönberg rejst den lange vej fra det østlige Småland til Hvalsøskoven for at deltage i 4-hundeklassen. Sussie stillede op med kun 2 hunde og fik en imponerende 2. plads efter Kenneth Bendtsen men foran bl.a. Steven Frigaard. Stort "grattis" til Sussie for den flotte indsats. Vi havde den glæde at være værter for Sussie og Johan, og det blev til en "jættetrevlig" lørdag aften i godt selskab, hvor også familien Persson og en god dansk flæskesteg deltog. Tak til Claus - og i særdeleshed Jette - for en perfekt ris a'la mande.

Tak til Sport Sjælland for et hyggeligt og fint arrangement!

Se billeder >>> Her Tak til Lotte Frost, Birger Voigt og Jette Persson for de mange fotos!

5. november
En træningsdag i november >>> Her Forsidebilleder til Ulvedalen >>> Her
1. november
"Som hunde taler", var titlen på det 6 timers kursus, som vi deltog i lørdag d. 28. oktober. 

Kurset blev holdt i Vallensbæk i Schæferhundeklubbens lokaler kreds 62. 

14 deltagere med hund(e) var mødt op denne lørdag eftermiddag, hvor Henriette Marqworsen, dyrlæge og adfærdskonsulent, holdt foredrag om hundesprog og adfærd. Kurset indeholdt en del teori, der blev krydret med en stor portion humor, og spørgelysten var med til at gøre eftermiddagen både meget lærerig og utrolig hyggelig.

Vi fik præsenteret en tillidsøvelse, der går ud på at læse hundens signaler og samtidig forsøge med udgangspunkt i hundesprog at signalere enten et ja eller et nej. 

 

Indledningsvis skal man have en god og tæt kontakt med sin hund - uden brug af ord. Man kaster det, som Henriette kalder "Frikiks", og hunden skal ved hver frikiks søge den og spise den. Efter adskillige frikiks, lægger man en "Nej-kiks!". Igen uden brug af ord. Hunden må først tage kiksen, når man har øjenkontakt med hunden.  Når kontakten er der, trækker man kroppen tilbage, flytter vægten, og når man vender ryggen til, uden at kigge på hunden og langsomt går væk, er det et signal til, at nu er kiksen "fri", og den må spises. Herefter følger nogle frikiks, så ikke man slutter med en "nej-kiks!"

 

Vi havde taget JarJar, der kan denne øvelse til "potespidserne", samt Hugin og Munin med. JarJar demonstrerede på fornemste vis, hvordan denne øvelse skal løses. Flere af kursusdeltagerne lånte ham som prøvekanin. Udfordringen var dog langt større i arbejdet med Hugin og Munin, der aldrig har prøvet denne øvelse. Der gik meget lang tid, før de forstod, at når vi kastede en frikiks, betød det, at man godt måtte spise den. Konklusionen med de to unge hanner er, at vi skal øve hjemme i haven!

 

Udover huskyer, var der også jagthund, terrier samt labrador, og det er jo noget helt andet at arbejde med. 

 

Bølle - en gul labrador  - nok ikke helt raceren - havde aldrig prøvet øvelsen, men det var ikke til at se. Han vidste, hvad det drejede sig om, og øvelsen kørte bare eksemplarisk med ham.

................ og det virker hver gang med en labrador!!!

1) "Frikiks", der kastes, og hunden skal tage dem.

 

2) En "Nej-kiks" lægges på gulvet. Kun kropssproget anvendes til at kommunikere et nej!

 

3 + 4) ved øjenkontakt signaleres der med kroppen at kiksen må spises. For at tydeliggøre dette vender jeg mig om og går væk - slipper kontakten.

14. oktober

Kulturnatten i København er en tilbagevendende begivenhed, og igen i år var vi en del af Dansk Polarcenters arrangement "Polarnatten". 

Og helt som det plejer at være til sådanne arrangementer, havde vi travlt. Men med stor hjælp fra Pernille og Gabrielle fik alle de besøgende både svar på spørgsmål og en god oplevelse sammen med hundene. Da vi alle fire konstant var 'på', havde vi ikke tid til at tage helt så mange billeder, hvilket faktisk er meget ærgerligt. Lidt blev det til. Se med >>> Her

2. oktober

Hugin og Munin som legeonkler for hvalpene

Nu er det efterår! Kalenderen siger 1. oktober, DMI fortæller om faldende temperaturer, og det har just været jævndøgn. Det betyder, at vi fra nu af og mange måneder frem skal leve et pendlerliv imellem bopæl og forskellige skove på Sjælland. Det er det, som vi har længtes efter nu meget længe. I denne weekend har vi været både i Grib Skov og i Hvalsø skoven. I Grib trænede vi passager og overhaling med Tina Langstrup. Det blev til mange flotte og sikre overhalinger. Vi har trænet denne disciplin de sidste par år, og vi stoler på vores hunde, der ser ud som om de faktisk nyder denne form for træning. Vi talte efterfølgende om, at det så ud som om, at hundene fra de to spand legede, og at passagerne var, ligesom når de render frit og løber efter hinanden. 

Da vi kørte med et 6 spand, var der tre hunde i "overskud". Claus - Husky Horizon - , der har to huskier, fik derfor muligheden for sin debut som musher med et femspand. Freja og Tir skulle dog lige bruge de første 200-300 meter til at vænne sig til, at stemmen, der kom bagfra, var noget anderledes end normalt.

Freja og Tir lead - Copy og Balto swing - Duke wheel

 

Familien Persson er blevet ramt af husky-feberen, og det er en fornøjelse at være med til at give dem de samme positive oplevelser, som vi fik, da vi var nye inden for denne verden. En verden, der både byder på rare oplevelser men som desværre også kan byde på mindre positive oplevelser. Vi siger i hvert fald VELKOMMEN til Claus og Jette samt deres to børn og ønsker for jer, at I vil komme til at leve nogle af jeres drømme ud. 

Det er så vigtigt, at man som ny inden for et interessefelt bliver vel modtaget, at man bliver guidet på bedste vis, så man selv kan navigere rundt i den nye verden, og at andre ikke sætter forhindringer i vejen for dette. 

 

Træningen i Hvalsø foregik på velo - en vældig god træning, hvor vi får mulighed for at arbejde tættere med den enkelte hund. Duke var i øvrigt et meget stort spørgsmålstegn, da han blev sat ene hund foran Sus' cykel. Han satte sig ganske enkelt ned, og kunne han ha' talt, havde det nok lydt noget i retning af: "Næ, næ, den går sgu ikke, hvor er mit spand til at trække mig?...."

Dagens helt store træningsfornøjelse var udover, at Freja og Tir med Bo på slæb simpelthen bare imponerede, at Hugin og Munin kørte solen sort! De sparker r.. de to hanner. Det var kun et spørgsmål om at lægge sig ned over styret, holde tungen lige i munden og så håbe på, at man ikke væltede på cyklen. Det gik ikke bare stærkt, det gik stææærkt!!!

Sus kørte med Munin, og Bo kørte med Hugin og JarJar, der havde nok at se til - men han kan endnu! Det blev også her til flere passager og overhalinger, hvor det bare var nok een gang at sige kommandoen "Passer!" Vi tror, at de bliver rigtig gode de to hanner, og så er det jo så lige, vi igen ærgrer os over, at der ikke er noget Nordic Open til os i år, øv! 

 

Vi har arvet en del slædehundemagasiner fra Gabrielle - kennel Jarvik - og det svenske blad "Svensk Slädhundsport" - et medlemsblad for det Svenska Draghundsportförbundet, er et helt igennem kanon blad. Super professionelt lay-out, meget indholdsrige artikler og et blad med mange oplysninger om, hvad der rører sig/har rørt sig internationalt inden for slædehundesporten. Desværre udgives bladet ikke mere, da Helen Lundberg, der var redaktør på bladet, i 2004 flyttede til Willow i Alaska sammen med Egil Ellis for at arbejde fuldtid med deres hunde. Læs evt. mere her >>> www.egilellis.com - Helen Lundberg skriver fortsat til Svenska Draghundförbundet hjemmeside. 

 

Hvalpene er nu efterhånden vænnet til at være med i skoven, hvor de kommer ud på stake-outen sammen med de voksne hunde, når vi har trænet dem. 

Geri tager sig en lur på stake-outen Foto af Magnus

 

Og så kan vi oplyse om, at det nok skal blive rigtig vinter i Danmark denne vinter. Kilden er vores lokale bonde, Jens, der den anden dag fortalte os, at hans ben, der er meget vejrsikkert, allerede nu giver oplysninger om en hård vinter :-)

 

Ses i skoven!

18. september
Se billeder af hvalpene 11 uger gamle >>> Her
16. september

Sæsonstart!!

Endelig kom dagen, hvor vi kom i gang med køresæsonen! 

Hvalpene havde også deres debut i skoven i dag, hvor de lærte at stå i stake-out og gnaske kødben sammen med de voksne hunde.

Loke

 

9. september
Hvalpesiden er opdateret >>> Her og nye billeder af hvalpene >>> Her
3. september
Temperaturen er stødt på vej ned, og vi holder øje med morgentemperaturen nu - sæsonstarten anes forude. Vi glæder os til at komme i gang igen. Desværre kommer vi ikke til at deltage i Nordic Open i år, da løbet er blevet flyttet til sidste weekend i uge 4, og Susan  ikke kan få fri fra arbejde. Til gengæld tager vi igen i år til Funäsdalen i uge 6 og 7 og satser på yderlige 1-2 slædeferier i løbet af sæsonen. Vi håber meget på, at vi i år 2008 igen kan komme til at deltage i Nordic Open, og at vi dér kan få prøvet både Hugin og Munin samt vores egne hvalpe. That's what all's about - we will go for it!

Hundenes sider er opdateret med "De fem" (Billeder kommer snart!), og linksiden er blevet justeret. 

Hvad skal en linkside bruges til? Hvem skal være på, hvem skal ikke? Vi har prioriteret nogle af de danske hjemmesider, som vi mener dækker et bredt udsnit af, hvad der rører sig henholdsvis på løbs- samt udstillingssiden og hjemmesider, der fortæller om livet med blot nogle få hunde. De svenske hjemmesider er kenneler, vi enten har et personligt forhold til, eller kenneler, hvor vi mener, at man kan få gode oplysninger om racen og sporten. Herudover har vi valgt at linke til to udenlandske kenneler: Robert Sørlie der skal køre sit 3. Iditarod med en stor chance for at lave et "Hattrick" og Aily Zirkle, der  er een af Susans  favorit-mushere. Hvis man har læst "Alene i Yukon" af John Balzer, kan man ikke undgå at få sympati for netop dén kvinde. Aily Zirkle  er kendetegnet ved sin store omsorg og omhyggelige pleje af sine hunde - de kommer altid forud for hende selv.

Nogle hjemmesider har gode og mange links til kenneler i både Norden og det øvrige Europa, bl.a. linksiden fra hjemmesiden "Spisse Snuter", der har et bredt udsnit af kenneler i de nordiske lande. Kennel Jarvik og Kennel Koyuk har ligeledes gode links til andre kenneler samt andre slædehunderelaterede oplysninger. Det er bare med at komme i gang med at klikke :-))

 

Lørdag d. 28 oktober har vi været så heldig at kunne engagere dyrlæge og dyreadfærdskonsulent Henriette Marqvorsen til afholdelse af et 6 timers seminar med titlen "Som hunde taler". Se opslag >>> Her

 

 

"De fem" er nu kommet på græs og er ved at blive integreret i hundeflokken - her leger H&M med de små!

20. august 

Det er desværre ikke blevet til så mange billeder af hvalpene i denne uge. Hverdagen er begyndt med arbejde, lejrtur, og hvad der hører til. 

Det blev dog til lidt i går. Kig med >>> Her

Freja i brombærkrattet - aug. 2006

13. august

Bo, Claus og Birger knokler på!

Endnu en kanon hyggelig weekend i gode venners tegn! Tusind tusind tak for hjælpen til Claus - Husky Horizon - og Birger - Kennel Takotna - der var med hele vejen igennem en meget regnfuld søndag, hvor der blev lagt fliser i den nye hundegård. 

Tak til Jes og Maj for de fine gaver - både til de to- og fir'-benede!

Birger, der bruger megen tid på fotografering, tilbragte både lørdag og søndag med en linse for det ene øje med fokus på een eller flere hvalpe - se nogle af de dejlige billeder, som Birger fik taget denne weekend.

Hvalpebilleder uge 6 >>> Her 

Hvalpe i fokus >>> Her

11. august
Hvalpene er nu så gamle, at de skal lære at gebærde sig i vores verden. De bliver derfor præsenteret for ALT det, som vi forventer, de skal have kendskab til, når de bliver voksne. Da vi ofte er til arrangementer, hvor der er børn, er det vigtigt for os, at hvalpene lærer at kende børns lyde, hurtige bevægelser og adfærd. Samtidig har vi lejlighed til at fortælle de besøgende børn om, hvordan man skal opføre sig, når man er sammen med hunde - det er altid de voksnes ansvar at lære både hund og børn reglerne for et positivt samvær. Vi gør meget ud af at få børnene til at se på den enkelte hund og lære at forstå dens signaler, noget som vi lægger meget vægt på, bl.a. når vi er ude på skoler for at undervise i hundesprog, inden vi for eksempel skal køre med en skoleklasse.

Vi har i denne uge haft besøg af børn - børn af kollegaer og venner samt besøg af SFO'en fra Skolen på Herredsåsen. Vi fortsætter med at invitere børn indenfor, da vi kan se på hvalpene, at det har en effekt allerede.

Se barn-hund-billeder >>> Her

Se hvalpebilleder uge 5 >>> Her

2. august

Foto: Lotte Frost, Särna 2006

Riis' sidste slæderejse!

Ligeså herligt og dejligt det er at få hvalpe, ligeså tungt og trist er det at tage afsked med en voksen hund. Riis blev tirsdag d. 1. august sendt på sin sidste slæderejse.... Han fik for et par måneder siden konstateret en svulst, som ikke med succes kunne behandles. Vi besluttede derfor i samråd med vores dyrlæge, at så længe han havde det godt, fik han lov til at gå hjemme i haven med de andre hunde, men at vi, hvis det blev værre, skulle komme med ham. Det blev så i dag tirsdag, at vi sagde farvel!

Vi overtog Riis og hans halvsøster Opal som syvårige fra Kennel Milkova i august 2003. Det var et stort privilegium at få lov at overtage to så erfarne slædehunde på et tidspunkt, hvor vi stadig havde meget at lære. Riis har om nogen lært os at køre med slædespand, og han har i de år, han har kørt for og med os gået som leaddog. En opgave, han har løst 100%. Stabilitet og lyst til at arbejde var hans varemærke, og jo længere, vi kørte, des bedre blev han. Han bliver svær at erstatte!

30. juli

Nikoline kysser med Freki

Hvalpene er nu 4 uger gamle, og det går stærk med deres udvikling. De drøner rundt i hele huset - dag og nat!!! 

De fem "fede" har hver deres personlighed: 

Kraka, er pigen, der ikke kan gå normalt. Hun hopper glad af sted, hver gang hun skal fra punkt a til punkt b. Hun er meget selvbevidst og mosler gerne ALLE 4 hanner på een gang!

Thor er den mest fremmelige af dem alle - først med det hele. Han er rolig, cool og absolut en herre, der ved, hvad han vil. Han sover f.eks ikke mere i hvalpekassen, næh.... hvorfor skulle man nu også det, når man ligeså godt kan sove under sofaen.

Loke laver larm i gaden. Der skal ske noget og gerne hele tiden og konstant og gerne med en masse lyd til! Han mosler de andre, når han kan komme til det, hvis altså ikke lige jagten går efter en af mors mange "mælkeposer".

G for Geri men også for GLAD! Geri er super glad og tager alt det nye, der kommer ham i møde hver dag, med et "smil" på læben. Han trisser, tuller og nyder at være her!

Freki, ja, hvad skal man sige? Freki, fed og fire (uger). På et tidspunkt så det ud til, at det for Freki klart var nemmere bare at blive liggende og vente på, at der kom mad "gående" forbi. Freki har spist fra første sekund, han kom ud af sin fosterhinde, og det kan ses. Han er en kraftig lille fyr, der sikkert, når han bliver stor, kan slå en proper næve.

....... og gudskelov, at vi ikke ikke skal af med en eneste af dem. Det havde ikke været til at bære!

 

Vi er begyndt på den del af hvalpenes liv, hvor de skal præsenteres for lidt af hvert, bl.a. børn. Nikoline fra stutteri Syrengården var forbi i fredags sammen med en kammerat, Jacob, og der blev snakket og nusset grundigt med hver enkelt hvalp. Det er meget vigtigt for os, at vores hunde bliver socialiseret med og på børn i forskellige aldre, da vi ofte er ude til mange forskellige arrangementer, hvor der kommer børn. Vi har derfor fået lov at "låne" børn fra venner og kollegaer, der har lovet at kigge forbi de kommende uger.

Det er ikke kun børn, der skal mosle hvalpene - vi har også gæster næsten dagligt, der lige kommer forbi og "kigger" i hvalpekassen. Tak til ALLE, der har lagt hus forbi de seneste uger - det har været dejligt at se jer her!

 

Se hvalpebilleder uge 4 >>> Her og lidt fra "hvalpekassen" >>> Her

23. juli

Hugin og Munin på Trelleborg - lørdag d. 22. juli

 

Traditionen tro var vi igen i år på Trelleborg for at overvære slaget mellem Harald Blåtand og Svend Tveskæg. De to "ravne" Hugin og Munin var med, og mange af museumsgæsterne var meget imponerede over de to. Komplimenter som > Nej, hvor er de smukke! < og >Hvilke fantastiske hunde! < mødte os konstant. Og vi kan jo kun give dem ret!

 

Susan og Gabrielle i hunde-kravle-gården

 

Fredag havde vi besøg af Gabrielle - kennel Jarvik og Gabrielles mor. Det blev til mange dejlige og glade timer - hvor der selvfølgelig var fokus på hvalpene, der for første gang i deres kun 3 ugers levetid var en tur udenfor i hvalpe-kravle-gården. De blev også præsenteret for det første hvalpefoder men med "ARLA-FOOD" gående udenfor, var det ikke just en succes.

 

Se hvalpebilleder uge 3 >>> Her og fra hvalpekassen >>> Her

17. juli

Kaffe og kage i hundegården - fam. Persson og Birger på besøg

Sommer hos os er lig med masser af gæster, gode snakke og hyggelige stunder. Sidste weekend indledte vi vores ferie med besøg af Lotte og Peter Frost - kennel Frost 'n' Fun - og helt som det plejer at være, var det bare ren hygge med  god mad - selvom Bo vist nok lige kom til at glemme stegen :-) Lotte og Peter støtter altid op med gode råd og vejledning, og i forbindelse med Tir's graviditet og fødsel, har vi qua deres erfaring og viden fået mange gode og nyttige råd og tips - det er guld værd at have sådanne venner!

I løbet af ugen, var Steven og Jan - kennel Krøllebølle - en tur forbi, og det er også altid meget hyg'ligt - vi får grint en hel del, når vi er sammen, og tiden går ganske enkelt bare for hurtigt! 

Og i går søndag havde vi besøg af familien Persson - Husky Horizon og Birger - kennel Takotna. Magnus og Josefine tilbragte mange timer i hvalpekassen, og Magnus var mand for at holde øje med, om alt nu også gik rigtigt for sig. To kanon søde unger, der har lovet at komme igen og mosle med hvalpene, når de er 4-5 uger gamle.

Vi er ikke i tvivl om, at Jette og Claus på sigt får flere hunde - de er i den grad ramt af huskyfeberen, og vi ser frem til mange gode trænings- og hyggestunder sammen. Og som det plejer at være i gode venners selskab, går tiden bare alt for hurtigt. Der blev snakket en masse om hvalpe, hunde, sporten og ikke mindst om fremtiden, der forhåbentligt vil indeholde nogle af de drømme, som vi hver især har hovederne fulde af.

Aftenen blev rundet af med et besøg af Anja og Jesper - kennel Cassidy - der på vej hjem fra besøg på Sjælland tog sig tid til at kigge ind. Med fare for at gentage mig selv - ja, så var det altså hyggeligt, at I fik tid til at kigge forbi!

Hvalpene bare vokser og vokser - de har alle fået øjne, og der er kommet en del mere liv i hvalpekassen. Se billeder uge 2 >>> Her

samt lidt fra hvalpekassen >>> Her

 

9. juli

Billeder uge 1 >>> Her

Billeder uge 0 >>> Her

Et kig ned i hvalpekassen >>> Her

3. juli

Tir fødte i dag 5 hvalpe - 4 hanner og een tæve. 

Thor - han - sort og hvid

Loke - han - sort og hvid

Freki - han - aguti

Geri - han - aguti

Kraka - tæve - sort og hvid

Udgangspunktet er, at hvalpene ikke er til salg!

Fødselsvægt: 585-480 gram

1. juli

Nedtællingen er begyndt!

Se øvrige billeder >>> Her

22. juni
Leif Kirkeby, producent af det danskfremstillede hundefoder HIKE, er "barslet" med et nyt produkt, nemlig HIKE Hvalpefoder. Læs mere >>> Her

HIKE hvalpefoder udmærker sig ved at indeholde mere protein (28%) og mindre fedt (15%) end det "almindelige" HIKE foder. Foderet er fremstillet af de samme råvarer som voksenfoderet, hvilket vil lette overgangen fra hvalpe- til voksenfoder.

Herudover har Leif endnu to foderprodukter på bedding, som ligeledes er baseret på de samme råvarer, så det uden problemer vil være muligt at skifte mellem fodertyperne efter behov. 

1. juni
Onsdag d. 31. maj tilbragte vi sammen med 60 glade børn fra 4. klassetrin Skolen på Herredsåsen i Kalundborg. Børnene har arbejdet med Grønland og skulle derfor også møde rigtige slædehunde. Dagen inden arrangementet underviste jeg lærere og børn i hundesprog og adfærd samt i hvilke krav, som vi stiller, når man er sammen med vores hunde. Vi kunne se, at mange af børnene havde hørt godt efter, og de fik nogle rare timer sammen med hundene, der også nød det!

Se billeder >>> Her

22. maj
Velkommen til familien Persson i cyberspace! Familien Persson har udarbejdet en hjemmeside, der fortæller om livet med deres to dejlige siberians. Kig med her >>> Husky Horizon
 6.maj

Fenrisulven Tir har været i Sverige for at blive parret med Jarvik's Triton  Kennel Vakarevo v/Henning og Marie Schnoor.

Hvalpe forventes først i juli. 

17. april
... hjemvendt efter endnu en uge i "Paradis" - nærmere bestemt Sörberget, hvor vi har tilbragt påsken hos Lotte og Peter Frost i deres hyggelige hytte.

Selvom foråret står og banker på, er det blevet til nogle gode lange og smukke slædeture. Hundene har gået som en drøm, og de har vist os, hvad de kan på de længere distancer.

Udover slædeturene har vi tilbragt mange timer sammen med Lotte og Peter, og der er ikke bare blevet hygget, men RÅHYGGET!!!

Påske-lørdag var vi alle til påskelunch hos Seth og Gittan kennel Cold Feet - Tak til jer for en meget hyggelig dag, hvor solen bare skinnede, maverne blev fyldte, og hvor snakken gik over stok og sten - eller is og sne!

Se dagbogs-billeder >>> Her

Tak til Frosterne for en dejlig uge, men vogt jer, vi kommer igen ;-))

 

 

"Bo the musher"

2. april

Besøg i Ulvedalen. Copy (Cry out Copyright) har i dag været på besøg med sin familie. Det var herligt at se, hvordan Copy nød at tumle sig med de andre hunde, og der går nok ikke lang tid, før han får sig en legekammerat   :-)

25. marts

Sneen i haven og i skoven er på retur - og der bliver nu givet plads til, at samtlige græsrødder skal graves op og spises. Vi er lidt bekymrede for, om der overhovedet vil vokse græs i den del af haven til sommer. Lige nu ser det ud til, at vi forbereder at lægge kartofler. Jorden er vendt op til flere gange.

Træningen fortsætter, så længe temperaturen tillader det, selvom det resten af sæsonen vil blive for vogn og ikke slæde. 

Hundene bruger mange timer på leg i haven - når altså ikke lige den står på kollektiv "rodbehandling" . Hugin og Munin, der nu er 7 måneder gamle, har snart opbrugt deres hvalpelicens. De voksne hunde, specielt Jabba, strammer mere og mere op i forhold til, hvad der tillades, at de små får lov til. Vi bruger i øjeblikket mange timer på bare at studere flokken, når de er ude sammen - en ren lærebog i ulve- og flokadfærd.

Foråret er også tiden, hvor  vi forventer løbetid hos tæverne - ikke just en periode, vi ser frem til, men den skal jo overstås, og så er vi så heldige, at terminerne ikke ligger midt i vinter- og træningssæsonen.

5. marts
Der er lagt flere billeder på hjemmesiden fra vores tur til Sverige. Kig med >>> Her og læs gerne i dagbogen!

Foto: Heidi Maj

Ligesom man tror, at nu er det slut med at køre slæde - ja, så kommer der bare mere sne!!  Vi har kørt med slæde og stået på ski både lørdag og søndag - den vinter, vi har haft i år fås ikke bedre!!

26. februar

Kørsel i Hvalsø i dag - is på sporet og meget glat!

22. februar

Tilbage efter to fantastiske uger i Funäsdalen, der blev afsluttet i Åsarna til Nordic Open. 

Et stort tillykke til alle de danske deltagere - godt "gået"!! Vi ses igen til næste år - samme tid samme sted!

Se flere billeder og læs i dagbogen >>> Her

 

31. januar

Sne siden juleferien - det er jo bare herligt! Vi har kørt slæde nu i en måned, og det har været helt fantastisk at opleve det i Danmark. Men nu venter Sverige forude, og vi glæder os til et gensyn med "Skogen" i Funäsdalen. 

23. januar
Nogen gange har man altså lov til at være heldig, og det var vi søndag d. 22. januar, hvor Ulvedalen sammen med repræsentanter for de fire polare slædehunderacer var indbudt til slædehundedag i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Flottere, smukkere og mere fantastisk kulisse fås bare ikke - høj sol, frostgrader samt en masse dejlig sne, der ikke var fjernet fra de stier, hvor vores kørerute var planlagt. 

217 betalende gæster var mødt frem på denne dejlige søndag, og vi kunne efter en vellykket eftermiddag og med frostrøde kinder pakke 10 meget trættet og tilfredse hunde. 

Tak til Andelslandsbyen for en veltilrettelagt dag og velsmagende forplejning!

Desværre fik vi ikke taget så mange billeder, da vi havde nok at se til med at snakke og informere om racen samt vise slædekørsel.

Lidt billeder blev det til >>> Se med her

19. januar
I forbindelse med slædehundearrangementet søndag d. 22. januar i Holbæk kan følgende indslag på TV-Øst ses >>> Her
2. januar
Søndag d. 22. januar deltager vi et slædehundearrangement i Andelslandsbyen Nyvang >>> Program
31. december

Nytår i Hvalsø!

Bo og Gabby på vej hjem efter årets sidste slædetur!

Se flere billeder >>> Her

Foto: Kennel Mamuska

31. december

Journalist Anja Bo interwiever Bo, om hvorfor vi  har valgt hundelivet?

Vejrudsigten bliver fulgt nøje i dagene efter jul. Der varsles snestorm over Danmark - vi glæder os!

Torsdag d. 29. december bliver vi kontaktet af Anja Bo, journalist ved DR 1, der meget gerne vil lave et indslag med slædehundefolk - for nogen MÅ da være vilde med vejret, der udover at kræve vinterdæk og sneplove også betyder velsmurte meder og glade hunde. Vi er desværre nødt til at melde pas på at kunne levere varen torsdag, og i øvrigt er vejret ej heller til TV-optagelser - det sner, og det er ret mørkt og gråt allerede kl. 13.00, hvorfor vi laver en aftale om, at mødes i Hvalsø Skoven fredag formiddag, for der at få en reportage i kassen.

Kl. 10.00 ankommer vi, Jes og Mai, der har grønlandske slædehunde, samt journalist Anja Bo og fotografen Finn, der faktisk har en slædetur til gode. Da Dronning Margrethe i forbindelse med et af sine besøg på Grønland skulle køre slæde,  var der nemlig ikke plads til fotografen, men nu skulle det så være.

Finn hoppede på slæden med kamera og lydudstyr, der desværre ikke helt virkede efter hensigten, hvilket betød, at der ikke var en lydside på de billeder, hvor spandet bliver filmet - men gode billeder også uden lyd!

Spændende var det at følge nyhederne kl. 18.30 og 21.00. Havde Anja og Finn fået de rigtige ting med og den rette vinkel på det at have slædehunde i Danmark - et land uden sne, som dog alligevel nogle få uger om året giver muligheden for sneglæden sammen med hundene? Svaret må være JA! 

Tak til Anja Bo og Finn fra DR1 for en kanon hyggelig dag i det hvide og også kolde element - tror nu nok, at der var nogle tæer der frøs.

Tak til Jes og Mai for lån af slæde og "Lørdagspigerne"!

Hundene fra Ulvedalen i mål - efter en kanon tur med Bo og fotografen Finn.

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH