Nyheder 2009

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links

Læs nyheder 2008 >>> Her

Læs nyheder 2007 >>> Her

Læs nyheder 2006 >>> Her

30. dec.

Med på skøjtebanen "IsRosen" på markedspladsen i Holbæk. Socialiseringen af Galena er i fuld gang. Den store farlige verden skal opleves og erfares!

26. dec.

Galena er nu flyttet til Ulvedalen og er så småt ved at blive integreret i hundeflokken - Kraka, der skulle ha' haft hvalpe, har påtaget sig rollen som  reservemor - hun blev så glad, da hun fik Galena ud i haven, og det så nærmest ud som om, hun sagde, "Er den virkelig til mig!"

Galena er en meget velafbalanceret lille tæve-hvalp og er et resultat af det første kuld hvalpe hos Team Husky Horizon. Kuldet er lavet ud fra nogle meget grundige og seriøse overvejelser med udgangspunkt i den arbejdende siberian husky, og vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi skulle have en hvalp fra netop dette kuld!

21. dec.

Sne, snö, snow, neige.... endelig var den her!!!! 

Se billeder >>> Her

Tack til Charlott Dirland og SPHK Södra for et velfungerende træf! Sporet var velvalgt og forholdene på Ullstorps Kursgård er yderst velegnede til at afholde løb. Det bliver spændende at prøve sporet af igen i marts!

Læs om "Draghundstävlingen snöade bort!!"

12. dec.

Højr''....!!!! 

Og så er det bare at holde faaaaaast - fotografen var ved at ryge i svinget :-)

Endnu en herlig træningsdag i Tisvilde og helt uden mudder!!

Tir og Kraka i lead på "Super-otteren" (A-spandet!)

Så er det tid til 10-spandet - et miks af gamle hunde, unghunde og gengangere fra A-spandet!

Idun og kraka i lead!

Smukkere morgenstemning fås bare ikke!!

Dampende hunde!

Sidste weekend med collierne!

Træning af SIT og fokusering - ikke noget med at forholde sig til strandens øvrige gæster!

Vidar vil komme til at savne "sine" tøser! :-)

6. dec.

Efter en helt fantastisk træning med 2 gange 8 spand i Tisvilde - uden mudder og regn, var det tid til, at collierne og Vidar skulle luftes!

 

Om 1½ uge drager Yuki og Glitnir videre og skal forenes med deres ejer Gabrielle - mon ikke der er én, der ser frem til igen at være sammen med sine hunde?  :-)

Træning af indkald - det er en fornøjelse at have hundene fri på stranden, og de nyder det lige så meget!!!

Træning af dæk......!!!

Vidar er, udover at være en super dejlig hund - yderst lærenem og vil meget gerne arbejde for en godbid eller tre!

Når enden er god...  :-)

30. nov.

Husky Horizon Galena

D. 25. december flytter Galena til Ulvedalen. Alle hvalpene i Serum-kuldet hos Husky Horizon er meget meget lækre, og vi kunne have valgt hvilken som helst af dem. Vi har i vores valg af netop Galena lagt vægt på hendes ro og selvsikkerhed, der allerede kan fornemmes på nuværende tidspunkt. Vi har på baggrund af egne iagttagelser samt det, som Claus og Jette har fortalt, haft specielt fokus på Galena. I valget af en hvalp er det vigtigt at høre opdrætters vurdering - de går trods alt med hvalpene hver dag og oplever dem i mange forskellige situationer: Hvordan er hvalpene indbyrdes, hvordan responderer de på deres mors opdragelse, hvordan går de til madskålen, hvordan reagerer de på pludselige lyde og bevægelser og ikke mindst hvordan forholder de sig til fremmede - det er jo det, vi er, når vi kommer på besøg for at kigge i hvalpegården. Der er ingen tvivl om, at de fem hvalpe er fem meget forskellige personligheder med forskellige styrker. Vores fornemmelse er, at Galena nok ikke ligger så langt fra sin mor Bliss. 

20. nov.
Hmmm.. ja, så er vi næsten sikre på, at Kraka IKKE er drægtig!!! Med kun 1½ uge til forventet fødsel, kan vi konstatere, at Kraka ikke mere viser tegn på drægtighed. Hun har været drægtig at se på, men det er hun ikke mere! Om hun har været drægtig, eller om hun blot har været påvirket af de hormoner, der er i kroppen i perioden efter en løbetid er ikke til at vide! Any Way, hun går i løb igen til foråret, og der vil vi foretage den samme parring! 

Vi kan så i stedet for glæde os til at tage imod en hvalp fra Husky Horizon i slutningen af december! Hvalpen er af linjer, der ligger tæt op af det som vi arbejder med i ulvedalen - bl.a. Jarvik's Triton, der giver afkom med nogle helt fantastiske temperamenter. 

 

Husky Horizon Galena

13. nov.

Photo: Sandra Olofsson Kennel Huskylyan

Kosta off Snow: Cani Cross 3,5 km - Susan og Munin

1. heat: 00:15:38

2. heat: 00:15:15

 

Cani Cross er en disciplin, hvor du løber bagved din hund, og det skal tages bogstaveligt!! Man har ofte en tendens til at løbe cani cross med den hund, der blev tilovers i forhold til evt. spandkørsel. Hvis man vil opnå et godt resultat, er det nødvendigt, at både løber og hund er i god kondition og især, at hunden vil trække dig - at den opfatter løbet med dig "hængende" bagved på samme måde, som når den arbejder i et spand foran vogn eller slæde. Ikke alle vores hunde er lige velegnede til denne disciplin, men vi har 2 hunde, der egner sig specielt godt til cani cross, og det er Munin og Vidar. De er begge 100 % fokuserede, synes det er sjovt og arbejder igennem fra start til slut. Cani cross-hunden skal altså opfatte turen, som det den er; nemlig en løbetur og ikke en gå-lufte-tur!

9. nov.

Mens vi venter på de officielle resultater samt lidt flere billeder, er der her lidt opdateringer fra weekendens løb "Kosta off Snow" i Nybro.

 

Bo med 6-spandet i tæt opløb med Sverker Björk og hans 6-spand bestående af alaskan husky. Efter lørdagens 1. heat førte Bo og teamet med 53 sekunder til Sverker. Til søndagens heat havde Sverker lånt en lettere vogn, og vi var forberedte på, at han nok ville gå forbi Bo, hvilket også skete på opløbsstrækningen - venligere publikumsmålgang fås bare ikke!! Tak til Både Sverker og Bo for den gode underholdning. Bo og teamet blev 2'er med et tidstab på sølle 9 sekunder! Super flot kørt!

Susan løb sammen med Munin Cani Cross og blev klubmester samt - må vi nok sige - en ret suveræn vinder af dameklassen. Vinder med i alt 13 minutter til Irené Ax, der bliver 2'er! Petra Nielsen blev 3'er og Tina Olsson 4'er.

I år havde Johan Grönberg SPHK Södra valgt at lægge "Kosta off Snow" på skistadionet i Nybro, hvilket må siges at være et yderst velegnet sted til at afholde slædehundeløb. Underlaget var perfekt, blød skovbund som vi kender det fra bl.a. Tisvilde, kuperet og med et meget varieret spor, der nok skulle kunne udfordre hundene - vores lead synes i den grad om sporet og var "tændt" hele vejen rundt!

Overnatning i Stugbyen i Orrefors - yderst primitiv men meget hyggeligt!

Forsøg på at etablere hundekøkken i en hytte med plads til en køjeseng og bord - hygiejnen var det så som så med :-))

Konkurrencehundene venter på, at der snart skal ske noget....

Sverker og Bo i mål ved løbets 2. heat!

 

I løbet af weekenden er det blevet tydeligere og tydeligere, at Kraka ER drægtig - vi er på ingen måde mere i tvivl. Til trods for sin "tilstand" løb Kraka i lead på 8-spandet ved weekendens træningstur. Hun løber fortsat med et stort overskud og får lov til at træne med så længe, vi synes, det er forsvarligt! 

1. nov.

Jep, den er god nok - BOXEREN har skiftet farve og er nu hvid!!

Den "gamle" Boxer kunne efter næsten ½ million kørte kilometer ikke mere, og det var derfor nødvendigt med et skifte.

Den nye Boxer har en del flere kræfter end den gamle, hvilket kan mærkes, når 18 hunde samt udstyr er læsset.

.... og efter 12 dage uden at kunne træne hundene, var det skønt igen at være i skoven. Lørdag i Grib Skov og søndag i Hvalsø. 

Vi nyder meget at træne i Grib Skov, der giver mange muligheder for at køre forskellige ruter både mht. længde og variation til forskel fra Hvalsø Skoven, hvor vi kun har en 6,8 km rute, som vi må køre på. Herudover er "trykket" på Hvalsø blevet voldsomt stort. Det kan være noget af en udfordring, når den ene "forhindring" efter den anden skal passeres. Det kræver leaddogs af høj klasse at køre i Hvalsø Skoven, da ikke alle hundespand, man møder dér, er lige stabile. Det kan derfor give anledning til en del tumult, når et modkørende spand skal passeres. 

Vigtigheden af at træne sine hunde i at kunne passere andre spand er indlysende, hvis man vil træne, hvor der er så trafikeret som i Hvalsø!!!!

"Skabshuskyerne" er også med :-))

Sidste "Kraka-Nyt" - som det ser ud nu præcis 1 måned efter parring, er Kraka (nok) drægtig ;-)

En super dejlig weekenden blev afsluttet hos Husky Horizon med et kig i hvalpekassen!

25. okt.

Kraka nyder livet i sofaen

 

Om Kraka er drægtig eller ej, kan vi endnu ikke afgøre - men der er nogle ting, der gør, at vi efterhånden (måske) tror på det :-)

Kraka har i høj grad ændret adfærd. Hun vil ikke luftes med de andre hunde og bliver liggende i sit hundehus - nærmest demonstrativt! Når vi endelig får hende ud, vil hun enten med ind til os eller også sætter hun sig et sted i haven, hvor der er fred og ro.

Vi synes, at vi det ene øjeblik kan se en ændring af Krakas figur lige bagved ribbenene og i det næste, så, neeej nok ikk' alligevel. Hun er på 25. dagen i dag, og det er også lige tidligt nok. Vi giver det en uge mere og så tror jeg, at vi med sikkerhed kan afgøre om hun er drægtig eller bare har taget en smule på.

En Bliss-hvalp, der har fundet det bedste sted at sove!

Læs mere om Bliss-kuldet på Husky Horizon's hjemmeside

21. okt.

Foto: Husky Horizon

Husky Horizons første kuld !!!

 

Hos Kennel Husky Horizon nedkom Vakarevo's Bliss i går d. 20. oktober med 1 han og 4 tæver!

Faren er Don of South-Mac-Millan ejet af Anneliese Braun Witchel, Kennel Alka-Shan. Don er en gennemtestet top-slædehund, som har gået lead på Manfred Witchels spand - et af Europas absolut bedste i mellem- og langdistance.

Bliss kommer fra Kennel Vakarevo i Skåne og er ligeledes en top-slædehund. Bliss mor er Vakarevos Hera, som repræsenterer det allerbedste fra de svenske linier, og hendes far er (efterhånden legendariske) Jarviks Triton, der de seneste år er blevet far og stamfar til nogle bemærkelsesværdige hunde af meget høj kvalitet, bl.a. hos Kennel Frost 'n' Fun og her på Ulvedalen.

Jarviks T-kuld ser i det hele taget ud til at være en af de vigtigste parringer i Europa indenfor de sidste 20 år! Tre af T-erne selv har høstet flotte resultater med Sven Plesner og Tosca og Triton har vist, at kvaliteten er bevaret intakt i videre avl.

Det kan derfor meget vel vise sig, at Husky Horizon her i deres første forsøg som huskyavlere har lavet en parring, der kommer til at sætte sig vigtige spor indenfor slædehundesporten.

 

Vi glæder os meget til at følge dette kuld og i særdeleshed til at indlemme en af tæverne i vores egen flok!!!

 

Stort tillykke til Claus, Jette, Magnus og Josephine, Husky Horizon, med dette meget lovende og velvalgte kuld. 

18. okt.  

Vidar er også i fuld gang med sin træning. Han bliver, endnu ikke, prøvet på spand, men han får løbet en del kilometer med Susan. I dag blev det til ca. 7 km. Til trods for sine skæve bagben, løber Vidar perfekt. Han har på en eller anden måde lært sig at kompensere for sine forkert-vinklede bagben og kan efter ca. en kilometer (i en mærkelig galop) løbe et trav med fuldstændig lige bagben. Vidar har et helt igennem fantastisk "leadhoved" og responderer på samtlige kommandoer, han får. Han løber forbi ALT!!! Det er en fornøjelse at løbe nordisk med en hund, der er så dedikeret.

Udover, at Vidar bliver udfordret på sin løbsglæde, kan vi også iagttage, at hans fysik er blevet markant bedre -  han har fået udviklet musklerne i bagbenene og fået stærkere sene- og ledbånd - en detalje, der kun kan gøre hans livskvalitet bedre!!

Collierne er her endnu, og vi kan da blive helt nervøse for, at omgangen med huskyerne smitter så meget af, at der ligefrem udvikles husky-træk som opretstående ører :-)) Glitnirs ører vil bare ikke ned, som de skal! 

Imellem træningen med hundene bliver der også tid til deltagelse i forskellige motionsløb, hvor Susan prøver kræfter med de lidt længere distancer!

Mod mål på en halvmaraton afviklet af Greve Trim d.11.oktober >>> Her

Tid 1:57:42

I mål ved det traditionsrige Eremitageløbet d. 4. oktober!

Tid 1:11:11

9. okt.
Kraka blev hentet hjem i søndags efter en uge hos Henning og Marie Schnoor - Kennel Vakarevo -, hvor det blev til 3 parringer med Nay-La-Chee's Narrow trail Fennek. Vi forventer hvalpe sidst i november/starten af december.

I går blev Kraka vaccineret med Herpesvaccine og skal vaccineres igen om 7 uger, hvis hun er drægtig. Vi vil fremover vaccinere vores drægtige tæver med Herpesvaccinen - en behandling som måske vil være ny for nogen. Herpesvirus kan være skyld i, at tæven går tom, at nyfødte hvalpe dør umiddelbart efter fødslen eller efter et par dage. Man kender ikke omfanget af herpesvirusinfektion hos hund i Danmark - men ligesom hos mennesker, vil der være relativ mange, der er smittet uden, at man er klar over det!

Tæven skal revaccineres ved evt. ny drægtighed

.

Endelig "kravler" temperaturen nedad!! I dag 2 grader, let rimfrost i græsset og høj klar himmel - bedre morgentræning fås bare ikke på denne årstid i DK. 

Nu håber vi på, at vi kan forsætte med en stabil og kontinuerlig træning, at ikke vi (igen) bliver afbrudt af det milde og våde danske efterårsvejr.

 

 

Lørdag i Hvalsø Skoven - Tir og Embla i lead!

27. sept.

Kraka brillerede ved at komme i løbetid 1½ måned før beregnet - altså blev vi snydt!

I dag drog vi derfor til Sverige, hvor Fennek ventede.

Se parringsoplysninger >>> Her

......og så gik hun i seng!!! Altså Fennek snydt!

Kraka valgte efter 15 minutters hilseritual at gå i seng. Hun udviste ingen interesse for denne rolige og meget erfarne han og rullede ned!!

Det gjorde vi så også med en konstaterende bemærkning, at det bliver nok ikke før tirsdag eller onsdag, at der ville komme lidt gang i damen....

.......efter et par timers kaffedrikning med et kig ud af vinduet af og til, var det tid til at forlade Kraka og trygt overlade hende i Henning og Maries varetægt - men så skete der ting og sager: Et meget karakteristisk tævehyl indikerede, at noget foregik i hundegården......

Ud af døren, og der stod de to hunde så numse mod numse - helt roligt, og vi var så snydt igen igen!!

14. sept.

Ulvedalen's Geri i "Åben klasse hanner" - Præmiering: Very Good (1. pr.)

Denne weekend har vi set frem til længe og endelig var det dags for, at vi kunne sætte kursen mod Bjursås, hvor dommer Karsten Grønås skulle dømme på efterårets udstilling i SPHK-regi.

Der var tilmeldt 199 hunde og de to klasser, hvor vi stillede henholdsvis Geri og Kraka var voldsomt store. Geri opnåede 1. præmie med en god bedømmelse, og Kraka blev præmieret med en 2. pr. med en kritik, som nok mest bar præg af dommerens smag for type af hund. Kraka var ikke liiige hans type :-) 

Se billeder >>> Her

Se øvrige resultater >>> Her

Udover at udstille hunde, fik vi taget hul på træningssæsonen og fik kørt både lørdag og søndag - det er dejligt igen at være i gang!

Nu fortsætter træningen i Gribskov indtil vores træningstilladelse kommer til Hvalsø Skoven!

Tak til gode venner, Claus og Jette - Husky Horizon, for pasning af Glitnir, der endnu ikke er klar til at tage til Sverige og for en god omgang pasta mandag aften efter 11 timers køretur!!

5. sept.

Collierne, Glitnir og Yuki, på Mullerup Strand fredag i et effektivt stormvejr!!

. Til december vender de langsnuderne mod nye eventyr sammen med deres ejer Gabrielle!

2. sept.

Nyt under "Hvalpe"!

20. aug.

Ulvedalen's Vidar

 

Der "luftes" :-)

Måske sommerens sidste varme dag - håber vi!!! Nu vil vi meget gerne i gang med at træne. Hundene er blevet mere rastløse, og vi kan mærke, at de gerne vil i gang igen efter en god lang sommerpause!

...... og collierne bliver nu præsenteret for huskyerne - i dag var det Hugin, Munin, Ask og Vidar, der tog sig af de to tøser!

Æbler skulle være såååå sundt!!!

Ska' vi lege??

Idun og Ask i een af dagens mange legerunder!

Geri plukker blommer - han har den flotteste springteknik - Loke holder sig til. Der falder som regel et par stykker ned, når Geri først går i gang!

Ulvedalen's Geri - ved at være klar til udstilling i Bjursås i september - har fået pels igen :-)

14. aug.

Yuki is back - og nu med hvalp!!

Vi har igen den store fornøjelse at have Yuki hos os, og denne gang er hun i følgeskab med sin hvalp, Glitnir - en 5 måneder gammel korthårs collie. Glitnir er hvalp efter Heidelind's Collected Memories X Kangasvuokon Shimmer Of Spring (Yuki). 

De to "langsnuder" skal være hos os til midt i september, hvor deres ejer, Gabrielle Stockmann, igen henter dem.

I løbet af de næste par dage, vil vi integrere dem i vores husky-flok eller dele af den afhængig af, hvordan de kommer ud af det med hinanden.

 

En ny kennel i Sverige i Skåne og dermed også en ny hjemmeside: Kennel Unayok ved Mari Lilja & Joakim Persson. Mari og Joakim er kendte ansigter for jer, der har deltaget på Grønt kursus i SPHK Södra's regi og/eller været på udstilling i Vaggeryd eller Bjursås. Joakim har ligeså kørt løb både i Kosta og nordpå. Velkommen til jer også I cyberSpace!!

 

Der er intet nyt på husky-fronten - alle går vi og venter på, at vejret skal blive køligere, så vi snart kan påbegynde træningen.

Lidt nyt sker der dog - den "gamle" hundekasse er blevet pillet fra hinanden og kørt på genbrugspladsen - herunder ses resterne inden den endelige "aflivning"!


 

Bo er nu i gang med at bygge en ny hundekasse med plads til 20 hunde samt bagage til de længere rejser. Da vi skal til Bjursås i september, ja, så taler tidsfristen for at blive færdig vist for sig selv :-)

 

26. juli

Vidar, en siberian husky eller labrador? :-)

Vidar i aktion - han er den eneste af vores 16 siberians, der elsker legetøj!! Han tømmer hundekassen for alle effekter - på helt samme måde som små børn, der hiver alt legetøjet ned fra hylderne og bare går i gang! I haven har han altid gang i sit tov eller en gren og inviterer de andre hunde til leg - de gider bare ikke!! 

Den megen leg i haven sommeren igennem har været perfekt for Vidar - han er blevet markant stærkere i bagbenene og deltager nu på lige fod med de øvrige hunde, når den vilde "jagt" går igennem haven. Om han kommer til at arbejde foran en slæde eller vogn, kan vi endnu ikke afgøre. Han vil meget gerne løbe, når vi går tur og her kan vi se, at det også bliver bedre og bedre.

 

Vidar i "smørhullet" - lige bag ved Tir og Embla. Thor ved ikke helt om han skal "lege" med. 

 

I kraft af de andre hundes adfærd kan vi iagttage, at Thor er ved at blive kørt i stilling som den nye alfa-han. Vi er ikke i tvivl om, at Thor vil afløse Jabba, når han "forlader" sin post. Thor har i sin søskende-flok, der sammen med mor Tir tæller ni individer, allerede positionen som alfa.

Thor besidder de samme "kompetencer" som Jabba. De har begge to en helt fantastisk ro, der giver flokken den ro og tryghed, som en flok behøver. De går aldrig ind i en slåskamp, holder sig observerende på afstand, og  hvis der er "ugler i mosen",  er en spadseretur forbi de involverede parter ofte nok til at dæmpe en lidt anspændt situation. De kommer aldrig farende med bål og brand - dertil er risikoen for stor! 

Den balance og harmoni en flok opnår ved at have en mental stærk leder, koster mindst mulig energi, og det er jo det som det hele handler om - kræfterne skal "gemmes" til at gå på jagt og på at overleve og opretholde flokkens eksistens.

 

Igennem de sidste 1½ år har vi haft fokus på hundenes åndedræt - hvem har hvilke åndedræt og svaret er jo næsten indlysende. De hunde, der har overblikket, roen og skal skabe tryghed har et roligt, langsomt og næsten ikke hørbart åndedræt. De hunde, der "rangerer" lavere, har et mere hektisk åndedræt og med noget mere lyd. - vi kan alene på åndedrættet afgøre, hvilken hund, der kommer gående uden at se på den. Det er faktisk et sjovt studie - prøv det, hvis du har mere end een hund.

 

Vi bruger også selv åndedrættet i vores samvær med hundene og er altid opmærksomme på, hvilke signaler, som vi - via åndedrættet - sender!

 

Hvem bliver så alfa i en flok? Hvilken "ansøgning" skal der til for at "medarbejderne" accepterer og ansætter en leder? "Kæmper" alfaen sig til pladsen eller får han alfarollen tildelt?  Skal man være genetisk disponeret for at kunne blive en alfahan/-tæve? Hvilken rolle spiller feromonerne? Vil et kuld hvalpe altid indeholde et potentielt alfa-individ for at kunne videreføre en flok? Disse og mange andre etologirelaterede spørgsmål dukker dagligt op i Ulvedalen, og det er super spændende at arbejde med!! 

 

Vi har nu fundet en han til Kraka - en han af norsk-tyske linjer. Mere info vil følge senere under *Puppies!

16. juli

Der er ikke den store aktivitet i Ulvedalen pt. - det er ganske enkelt for varmt!!! Hundene bruger det meste af tiden på at ligge i skyggen af de gamle æbletræer. Der bruges i stedet en masse tid på at styrke de sociale relationer i flokken. Her ovenfor er det Hugin, der "fedter" for Jabba. 

27. juni

Gabrielle, Susan, Vidar og Erik på Reersø - Bo er fotograf :-)

Sommeren er, som vi vist alle kan mærke, kommet godt fra start. Sommeren betyder for os, at vi får mulighed for at tilbringe tid sammen med gode venner. De sidste par dage har vi haft besøg af Gabrielle og Erik, der er i Danmark på et kort visit. Og helt som vanligt er tiden bare fløjet afsted med gode snakke og god mad godt krydret med en masse latter!!

Vidar er som planlagt blevet kastreret, og alt er forløbet, som det skal - selvom vi på et tidspunkt, grundet nogle misforståelser mellem en anden kunde og vores dyrlæge, fik den opfattelse, at Vidar var ved at forlade denne verden. Med bemærkningen, "Nå, så det er altså Jer, der har en døende hund på operationsbordet?" efterfulgt af et medlidende ansigtsudtryk, kunne vi bare kigge på hinanden og konstatere, at vi og vores hund var de eneste på klinikken og altså måtte have en døende hund..... Efter et par sekunders panikagtig tilstand, hvor luften bare stod stille og maven slog underlige knuder, blev dette dog af vores dyrlæge meget hurtigt afkræftet, og han kunne berolige os med, at alt var, som det skulle være, og at han var på vej til en anden anden hund udenfor klinikken.

Vidar nyder de næste dage som "patient" indenfor, og det ser ikke umiddelbart ud som om, han er ked af den ordning :-)

25. juni
Vi har just modtaget meddelelsen om, at Huskygardets Skare ikke klarede den obligatoriske øjenlysning, og vi må desværre se bort fra ham i vores avl. Det betyder, at vi skal på udkig efter en anden han til Kraka, som skal parres til efteråret. Vi skal nu til at tænke i andre baner efter et år, hvor vores fokus har været på Skare. 
23. juni

Pernille blev i dag student og følger nu i storesøster Marias fodspor!

Tillykke med de super flotte karakterer!

 

21 juni

Midsommeraften i det svenske hos Henning og Marie Schnoor er altid super hyggeligt. Der blev spist lækker mad og snakket om alt fra hunde til musik fra 80'erne :-) Tak til Joakim, Mari, Henning og Marie for en hyggelig og herlig svensk midsommeraften/nat - håber, at det snart bliver permanent!

 

Se billeder her >>> Her

26. maj
Hvordan føles en slædehund? Måske et mærkeligt spørgsmål for en seende, men for den gruppe af børn og unge, som vi i dag har været sammen med på Refnæsskolen i Kalundborg, var det ikke et mærkeligt spørgsmål. Refnæsskolen er en skole for blinde og svagtseende børn og unge. I denne uge sætter skolen fokus på Grønland, og vi var derfor inviteret til at komme med vores 16 hunde, der jo er vant til at gæsteoptræde i mange forskellige sammenhænge. Og hvilken oplevelse!! Det var fantastisk at se, hvordan hundene med det samme var klar over, at denne samling af børn og unge adskilte sig fra det, som de er vant til. Nogle af de voksne hunde benyttede sig simpelthen af hvalpeadfærd for at komme i kontakt med nogle af de mest handicappede børn. Kontakten bestod bl.a. af adskillige poteløft og snudepuf for at opnå kontakt! Der var en ro omkring både hunde og børnene og en indbyrdes forståelse mellem dem. Vi fik - desværre - ikke taget så mange billeder, da vi havde travlt. Personalet dokumenterede vores besøg ved lydoptagelser og ikke billeder - det får blinde jo ikke så meget ud af - men lidt billeder fik vi dog med. Kig med >>> her

Og så har Kraka været til øjenlysning og fundet fri for øjensygdomme!! Hun er nu klar til avl!

24. maj

På stranden med Vidar og Ask. 

Vidar løber løs og responderer super på indkald. Ask er i langline - han har ikke helt hovedet til at gå løs :-)

10. maj
I dag søndag har vi været på Mullerup Strand med Vidar, hvor han får lov at løbe løs. Han nyder det i fulde drag og samtidig er det god træning for hans bagben og er med til at styrke muskulaturen på lårene. Se billeder >>> Her
9. maj

Billeder fra vores foredragsrække hos Sorø Hundevenner:

Se billeder fra foredragets første del 3. maj 2008 >>> Her

Se billeder fra foredragets anden  del 29. marts 2009 >>> Her

3. maj
I torsdags var vi hos dyrlægen med Ulvedalen's Kraka, Embla, Ask og Vidar og afventer nu resultatet på HD-status for de tre af dem. Det var også meningen, at Vidar skulle have en vurdering, men da hans bagben ikke kan strækkes tilstrækkeligt ud, blev billederne af hans hofter taget på den metode, man anvendte tidligere. Umiddelbart ser Vidars hofter fine ud, og det er altså ikke her hans problem skal findes. Til gengæld fik vi billeder af hans knæled, og de er ikke spor kønne, da knoglen er "overvokset". Han bliver aldrig løbshund men vil fortsat fungere som "familiehund" her i Ulvedalen. Vidar skal, når vi har sommerferie, kastreres - der er ingen grund til, at han skal "lide" unødvendigt som hanhund, når ikke han skal anvendes i avl.

Vi har besluttet, at Kraka skal parres til efteråret med en svensk han, hvor der bl.a.  ligger Fun Run-linjer bag samt Snowtrail's Cheyenne - parringen vil være en kombination af tyske og svenske linjer og er en outcross-parring (Indavlskoefficient er 0,8%), der med hensyn til fremtidig avl skal anvendes som det led, hvorfra vi kan begynde at "snævre" ind på egne linjer.

Årsagen til, at vi har valgt at lade Kraka indgå i avlen er, at hun i seneste sæson virkelig har vist, hvad hun indeholder mht. udholdenhed, fokusering og evnen til at tage ansvar, når det gælder. Kraka går lead på vores topspand og har været meget stabil. Derudover er hun efter vores opfattelse særdeles velbygget, har aldrig haft en poteskade og har et fantastisk temperament - altid positiv i flokken og altid arbejdsvillig.

 

Ulvedalen's Kraka - Vaggeryd 25.april 2009

26. apr.

Hugin og Munin "The Kissing Boys!"

Just hjemvendt efter en herlig weekend i det svenske, nærmere bestemt Vaggeryd, hvor SPHK Södra afviklede årets første officielle udstilling. med 89 tilmeldte siberian huskies!

Vi var tilmeldt med 6 hunde samt i både opdræts- og avlsklasse. Herudover deltog Claus Persson med Ulvedalen's Bauge.

Ulvedalen's Bauge: 1. pr. 3. bedste han junior klasse hanner

Ulvedalen's Ask: 1.  pr. 4. bedste han i juniorklasse hanner. 

(På grund af en manglende fortand i overmunden blev Ask ikke placeret højere. Dommer Sellevik gav klart udtryk for, at Ask var ringens bedst byggede hund og havde vundet klassen, hvis hans tandsæt havde været intakt.) 

Ulvedalen's Geri: 1. pr. 5. bedste han i åben klasse hanner

Ulvedalen's Thor: 1. pr. åben klasse hanner

Ulvedalen's Embla: 1. pr. junior klasse tæver

Frost 'n' Fun Idun: 2. pr. unghunde klasse tæver (Svarer til mellemklasse i DK)

Ulvedalen's Kraka 1. pr. åben klasse tæver

Vi valgte efter mange varme timer ikke at fortsætte udstillingen i henholdsvis opdræts- og avlsklasse hanner og tæver. Hundene kogte, vi kogte, og alle var trætte!

Tak til Claus og Josephine for en super hyggelig tur i det svenske!

Se billeder >>> Her

11. apr.

"Forårsskud" >>> Her

9. apr.

Forårsarbejdet i haven er begyndt - Ask i gang med beskæring af solbærbusk.

Ask 

4. apr.
Der kan være flere grunde til, at man ønsker at anskaffe sig en siberian husky. Hvis man anskaffer sig en husky for at komme i gang med slædehundesporten, er følgende råd værd at overveje:

"Inexperienced mushers should start with experienced dogs that already work together so they can teach you insted of you trying to teach them!" Fra Mushing nr. 1 2009.

"Find a mentor or at least a good book to answer the many questions you will have when you first get started. Reinventing the wheel is frustrating. It's a whole lot eaiser to learn from other peoples mistakes!" Fra Mushing nr. 1 2009.

At begynde med erfarne gode hunde har mange fordele: 

  • Du kan begynde at træne med det samme!

  • Du er "i skole" fra dag 1!

  • Peace of cake at få hvalpe og unge hunde ind i flokken, der lærer af de erfarne, der også er med i opdragelsen af de nye hunde.

  • Det giver en tryghed at træne med erfarne hunde, der kender til både mødet med andre hundespand og skovens øvrige gæster.

Det var først, da vi fik muligheden for at erhverve os to erfarne konkurrencehunde fra kennel Milkova, at vi først kom rigtig i gang med slædehundesporten. De to hunde, Milkova's Riis og Milkova's Opal, har haft både os og vores hunde i skole. Opal har stået for oplæringen af Tir som leadhund, og Tir har nu overtaget den funktion og lærer de af vores hunde, der har leadpotentiale, at kunne bestride denne arbejdsopgave.

De to hunde betød også, at vi pludselig havde det, som kunne kaldes et slædehundespand - deres måde at arbejde på smittede lynhurtigt af på de tre andre hunde, som vi havde til at begynde med.

Udover de to erfarne hunde har vi nydt stor glæde af at kunne trække på Gabrielle Stockmann, Kennel Jarvik, der altid har været villig til at komme med gode råd og vejledning om alt fra avl til det at køre med hundene. 

 

Riis og Opal i lead med det "gamle" 8-spand!

 

Du kan også hente råd og vejledning i bøgernes verden. De bøger, der er tilgængelige, er alle på engelsk. Een af de bøger, som vi vil anbefale er:

"Dog Driver - a guide for the serious musher" af Mike og Julie Collins. De to er i øvrigt forfattere til en artikelserie i Mushing Magazin.

 

Andre bøger som "Back og the Pack" af Don Bowers eller "Yukon alone"  af John Balzar, er bøger, der kan læses med stor fornøjelse!!

 

"Once infected with the mushing virus, there is no cure - there is only the trail!"

 

Good Mushing!

29. mar.

I dag søndag var det dagen, hvor vi skulle afholde 2. del af et foredrag for Sorø Hundevenner. Sidste år holdt vi et 4 timers langt foredrag om livet med slædehunde, og i dag var det så demonstration af slædehundekørsel.

Der blev trukket lod blandt klubbens medlemmer, og det blev til 4 kørsler.

1. tur med fuld fart. Bo kommer hjem med det første 8-spand - der var tilbagestrøget hår!

3. turen var med 10-spand

28. mar.

Præmieuddeling 6-hundeklassen. Fra venstre:

1. Claus Persson

2. Susan Hansen (og Tir)

3. Jesper Melgaard

4. Hans-Martin Rasmussen

 

Billeder >>> her

Photo: Casper Nielsen

En perfekt weekend er overstået, og vi er lige kommet hjem med bilen fuld af tilfredse hunde, der har gjort et godt stykke arbejde.

B 6-hunde klasse

 

 

 

 

 

8,5

km

Start

1. heat Start 2. heat Total

km/t

11

Claus Persson

11:12

00:20:43

10:42

0:19:38

00:40:21

25,28

1

12

Susan Hansen

11:14

00:20:31

10:40

0:20:34

00:41:05

24,83

2

10

Jesper Melgaard

11:10

00:22:44

10:44

0:23:25

00:46:09

22,10

3

13

Hans-Martin Rasmussen

11:16

00:24:38

10:46

0:23:37

00:48:15

21,14

4

Vi havde et gennemløb i samme tid som i går, men ikke nok til at beholde 1. pladsen, der gik til Claus Persson, Team Husky Horizon, der kørte et fantastisk 2. heat i en suveræn tid, der sandsynligvis er banerekord! Tillykke til Claus og de øvrige i klassen!

21. mar.

Grib skov-løbet lørdag d. 21. marts - 1. heat.

B-klassen - 8,5 km:

Susan Hansen

20:31

Claus Persson

20:43

Jesper Melgaard

22:44

Hans-Martin Rasmussen

24:38

1. heat er kørt, og hundene løb rigtig godt. Foreløbig ligger vi på 1. pladsen 12 sek. foran Claus, men intet er dog afgjort, før end hundene kører over målstregen søndag og 2. heat er afsluttet.

Vejret var perfekt, omkring de 3 grader og relativt tør luft. 

 

Spandet:

Lead: Tir + Kraka

Swing: Hugin + Loke

Wheel: Geri + Freki

 

Ses på sporet i morgen!

Claus overhaler Jesper på opløbsstrækningen

20. mar.

Hjemmesiden er ikke blevet glemt, men vi har haft travlt med træning, arbejde og andre gøremål. Sæsonen lakker mod enden, og vi slutter sæsonen af med deltagelse i Grib Skov-løbet den kommende weekend. Vi havde besluttet ikke at køre konkurrencer i år, men vi vil godt teste det 6-hundespand, som kan blive det, som vi satser på i den næste sæson.

Udover træning med hundene er løbetræningen for de tobenede kommet godt i gang. Vi er igen oppe på at løbe 3 gange om ugen, og når Freja nu er i løbetid og bor indenfor hos os, deltager hun gerne på løbeturene. Freja har i øvrigt i år haft sin bedste sæson. Hun er kommet godt ned i vægt, fået opbygget en god muskelmasse og har fået løbeglæden tilbage. 

14. feb.

Efter lang tid er hundenes sider opdateret med faktaoplysninger og billeder!:  >>> Hundene

11. feb.

Endelig - SNE!!!

Hvalsø-skoven onsdag d. 11. februar!

 

Har du trækseler, der er bidt i stykker, reparerer jeg dem for 30-50 kr. afhængig af graden af skade. Se annonce >>> Her

 

 

Iduns foto-dagbog er opdateret!

28. jan.
Hundene fra Ulvedalen har igen været på arbejde. Denne gang skulle de lære elever fra Skolen på Herredsåsen lidt om det at leve som slædehund her i Danmark. Se billeder >>> Her
21. jan.

Aftentræning i Hvalsø skoven onsdag, hvor der må trænes i tidsrummet 17-21. Træningen er en helt anden oplevelse for både hunde og musher. Der er krav om gode pandelamper, lys på vognen samt gode reflekser på hundene - især de to leads..

Hundene løber anderledes og er "tændte" på en helt anden måde - og ved aftens træning var udfordringen udover råvildtet i skoven også skovarbejdere, der var i gang med at fælde en del træer - netop på vores rute.

Herligt at slutte træningen af med en kop dampende varm blåbærsuppe - liver er herligt selv på en onsdag!

2. jan.

2009 blev indledt med træning i Tisvilde i dag! Vejret var perfekt - minus 8 grader og høj sol. På den sidste tur med det andet 8-spand fik vi en lille snebyge - dejligt!!!

Se billeder >>> her

Erik - Gabrielles kæreste - fik sin slædehundedebut nytårsaftensdag!

Tak for turen!! 

Munin "kysser" på Erik!

Dejligt igen at se Gabrielle og Erik!

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH