Nyheder 2007

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links
Læs nyheder 2005 >>> Her

Læs nyheder 2006 >>> Her

31. dec.

Sidste træning i år i Hvalsø >>> Her

Godt nytår og på gensyn i det nye år, hvor der venter en spændende periode bl.a. med et længere træningsophold i Funäsdalen og et nyt familiemedlem:-)

27. dec.
Hjemme igen efter nogle fantastiske dage i Särna, hvor vi fik fejret julen, som den bør fejres - nemlig i sneen! Tusind tak til Lotte og Peter Frost fordi det var muligt at opleve hvid jul i år! >>> Hvid jul 
20. dec.
Om ganske få dage drager vi mod Nord dels for at fejre julen sammen med vores to piger og dels for at få den første træning på sne inden vores planlagte træningsophold frem mod VM i marts 2008.

Vi vil hermed ønske alle - både familie, venner og læsere af vores hjemmeside en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår!

7. dec. 
Tirsdag og onsdag har vi været sammen med Julian Brossé - Nordsjællands hundeadfærdsskole - og 3 af hans elever, der er ved at uddanne sig til adfærdskonsulenter og hundetrænere.

Tirsdag skulle de tre elever samt Julian køre med vores to spand, se dem arbejde og ikke mindst opleve den måde, hvorpå vi arbejder med vores hunde. Helt på samme måde, som vi selv har det, når vi kører med og arbejder sammen med vores hunde, kom de fire, efter endt tur, ind på parkeringspladsen med julelys og stjerner i øjnene - og ikke blot fordi det er december!

Det er en meget stor glæde at kunne give andre den samme oplevelser, som vi selv har så stor glæde af og som i den grad er med til at øge vores livskvalitet.

Onsdag besøgte Julian og eleverne; Dorte, Maibritt og Charlotte hundene og os i Gørlev. Det blev til rigtig mange rare og lærerige timer, hvor eleverne med input fra Julian fik beskrevet vores hundeflok, og det resultat, som de nåede frem til i relation til de forskellige hundes placering i forhold til hinanden, stemmer i den grad med vores egen opfattelse af, hvordan rollerne er fordelt blandt hundene. 

Julian, der er uddannet hos Annette Røpke, har en meget stor viden om ulve og deres livsbetingelser - en viden som er erhvervet fra stunder i "felten", bl.a. i Kolmården i Sverige, hvor det er muligt at komme meget tæt på ulve. Susan har tidligere været af sted sammen med Julian - læs artiklen "Mødet med ulve" af Susan Hansen 2005.

Julian benytter sig af sin viden om ulvenes adfærd, sprog og socialorden i sin træning og undervisning, og videreuddanner sig stadig hos bl.a. ulveeksperten Runar Næss - Alpha Gruppen.

Bo og Julian ved starten. 

........ og så var det, at vi aftalte, at vi, når vi kommer op til Julians træningsbane til maj, kan "sitte og dække" 14 hunde på een gang i løs dressur!! 

3. dec.
Tiden flyver af sted, og vi kan næsten ikke følge med!! Tiden foran computeren er i øjeblikket begrænset til et minimum, og vi får ikke helt opdateret siden som normalt. Udover at gå på arbejdet, som jo er en nødvendig lille detalje, bruger vi stort set al vores tid sammen med hundene - enten under træning eller bare det at være sammen.

Yuki er fløjet til Island og opholder sig nu på en karantænestation. Sidste melding er, at hun har det godt, spiser, er glad og leger! Vi savner hende meget og ved, at Gabby, der har måtte vente på Yuki, glæder sig tilsvarende ligeså meget til gensynet med sin hund!

 

Fredag d. 30 november blev det så  jul i Gørlev. Jes og Mai, der har grønlandske slædehunde, kørte selveste julemanden igennem Gørlev til den obligatoriske juletræstænding. Vi assisterede på sidelinjen, og det var en rigtig god præsentation af den grønlandske slædehund.

Søndag tog vi på "turné" i Hårlev og Endeslev :-) Efter træning blev der disket op med dejlig middagsmad hos Familien Persson, Husky Horizon, og vi fik set det super flotte resultat af flere måneders ombygning og istandsættelse af hus og staldbygninger. Forholdene for både to- og fir'benede er simpelthen bare i orden! 

På vej hjemover gik turen forbi Kennel Frost 'n' Fun, og vi må jo bare konstatere, at det er ret svært at gøre det kort. Det tager tid at kigge på og nusse med hvalpe samt klare hele verdenssituationen over en kop kaffe! :-))

 

Søndag blev det til et "hurtigt" kig i hvalpekassen hos Frost 'n' Fun, der pt. har et kuld hvalpe - søskende til Hugin og Munin.

7 fuldfede hvalpe - 6 tæver og en 1 han, der alle ser meget fine ud! Bliver spændende at se og følge udviklingen.

11. nov.

Hvilken træning denne weekend - lørdag i Grib Skov, hvor Maria og Bo først kørte med et 12-spand og derefter en super sprint duel på velo med henholdsvis Hugin og Munin spændt foran. Bo måtte se sig slået af sin datter og Hugin ;-) Så kan han lære det!!

Søndag stod den på træning i Jyderup Skoven ved Vig - det blev til 2 x 7-spand i sne- og haglvejr! To gode kørsler, hvor Munin viste, at han igen er klar. Vi har oplevet, at han pludselig har løbet med ineffektive bevægelser og ikke været helt på niveau med Hugin og de øvrige unge hunde. Vi har brugt ugens træning til at analysere hans løb, bevægelser og adfærd for at finde en mulig løsning på problemet, som er blevet klaret ved at skifte træksele - både fabrikat og størrelse - en lille detalje med stor gevinst!

5. nov.

Kosta off Snow - Svensk Riksmästerskap 2007

 

 

Susan i mål i 6-hundeklassen - 2. heat

 Lead: Ulvedalens Thor/Fenrisulven Tir

Swing: Ulvedalens Loke/Frost 'n' Fun Herò (1. heat)

Wheel: Ulvedalens Geri/Ulvedalens Freki

 

 Hundene løb i en super tid, og vi er ovenud tilfredse!! 

 Se resultater >>> Her

Se flere billeder >>> Her

 

Susan og Lotte Frost stillede op i 6-hundeklassen udenfor konkurrence, da vores "hvalpe" lige manglede en måned i at være gamle nok, 

og Lotte ikke havde en firhjulet vogn til rådighed. Det gik dog alligevel ganske udmærket. 

Lotte Frost kørte absolut hurtigste tid i de to heat - 27,75 km/t og Susan kørte næsthurtigste tid sammenlagt - 24,80 km/t! 

Tillykke til Lotte med de to gennemløb i verdensklasse!!

 

Bo og Frost 'n' Fun Hugin delte 1. pladsen i veloklassen med Claus og Balto, og kørte ligeledes i nogle meget fine tider. Ud af 42 deltagere, 

hvoraf de fleste var hounds blev det til 13. hurtigste løb - 27,2 km/t. 

 

Michael Frost stillede op i 4-hundeklassen og var meget tæt på at blive Svensk Riksmäster. 1 sek. skilte ham fra 1. pladsen. 

Sølv i det svenske riksmästerskap er dog en meget stor præstation.

Også Tina Langstrup og Casper Nielsen kørte 4-hundeklasse. Tina blev 4. og Casper 6.

 

Tillykke til alle med de flotte placeringer!

 

En helt ny disciplin i den svenske draghundesport er Cani Cross-stafet. Det er en stafet med tre deltagere på hvert hold, 

hvor der løbes med hund på et krævende 3 km. motionsspor.

Lotte (Viljar), Michael (Yukon) og Susan (Opal) stillede op som Team Runnin' Danes og løb sig til en sensationel bronzemedalje 

som suverænt bedste polarhundeteam. Denne disciplin er meget publikumsvenlig og spændende at følge. Der startes med jagtstart, 

hvor alle hold løber ud samtidig. De fleste af de øvrige hold bestod af erfarne hounds-løbere, hvilket sætter præstationen i perspektiv.

 

Team Runnin' Danes - bronzevindere i Svensk Riksmästerskap Cani Cross

 

27. okt

Kraka flankeret af Freja i sving og Opal og Tir i lead.

Træningen er nu i fuld gang, der trænes tungt og med korte distancer. Det første løb i år bliver et Kosta Off Snow i Sydsverige, som køres næste weekend og er Svensk Riksmesterskab på barmark. Bo stiller i veloklassen med Hugin, og Susan stiller i 6-hundeklassen med de fire unge hanner, Munin samt Tir. Susan stiller udenfor konkurrence med 6-spandet, da de unge hanner mangler et par måneder i at være gamle nok til at deltage i løb i Sverige. Løbet skal bruges til at teste 7 af de 8 hunde, som vi har i spil til vinterens konkurrencer på sne. 

"Hvalpene", der nu er 16 måneder, er fra og med sæsonstart med i fuld træning. De har indtil dato løbet med de mere erfarne hunde, og vi har mikset 2 spand pr. træningsgang. Først i denne uge er vi begyndt at sætte spandene efter de mål, som vi har sat for sæsonen. 

Det er guld værd med gamle og erfarne hunde, og Opal, der med sine nu 11 år på bagen, er en super hund at have med på de spand, hvor de unge hunde bliver kørt. Hun har en ro og sikkerhed, der forplanter sig ned igennem spandet, og som de unge hunde nyder godt af. Kraka bliver i øjeblikket kørt sammen med de tre tæver, som alle kan gå i lead - bedre skole kan vi ikke give hende: Frejas samarbejdsvillighed og stensikre reaktion på kommandoer, Tirs fornemmelse for spandet bag hende samt det enorme ansvar, hun påtager sig, når der arbejdes og Opal, der med sin enormt store erfaring og modenhed som leaddog betyder, at Kraka de næste par år er i "praktik". Tiden må så vise, om Kraka har de samme kvaliteter, som de tre ældre tæver. Kraka er på nuværende tidspunkt noget umoden, men hun har vist sider af sig selv, der gør, at vi tror på hende - en ting, som vi er ret imponeret over, er, at hun kan tænke selv og er meget opfindsom!

Hvalpene - det er måske fjollet at blive ved med at kalde dem det - blev sidste sæson trænet i at stå på stake-out, få seler på og blev sidst på sæsonen kørt sammen med 1-2 af de "gamle" hunde på små og korte ture. Vi kan se, at det i år har givet pote. De kender procedurerne - måske lige bortset fra Thor, der stadigvæk er ved at lære og måske forstå, at man ikke skal bide sin sele i stykker lige inden, man skal spændes foran vognen. Vi har efterhånden haft et par "bide-sele-i stykker"-hunde, og vi er holdt op med at fortvivle, da vi har erfaret, at denne trang stopper, når hunden er 2-3 år. Ved denne alder går hunden fra at være en stor hvalp til en ung (voksen) hund. På DKK's opdrætterkursus omtalte Lise-Lotte Christensen netop de 2-3-årige hunde som store hvalpe - altså vi kalder stadigvæk vores første kuld for hvalpene, som nok først ændrer sig, når næste kuld er på banen.

Træningen foregår primært i Hvalsø Skoven samt Grib Skov og Tisvilde Hegn. Der er efterhånden kommet mange hundekørere til Hvalsø Skoven, og det er jo dejligt at opleve den store interesse og især brug af hundene til det, som de skal buges til - men, for der er et men...... det kan mærkes, at vores træningsmuligheder er begrænset til ganske få skove, og at "vi" fylder meget især i Hvalsø Skoven. Vi kunne godt ønske, at der var mulighed for at træne andre steder også, så "trykket" på de meget populære skove blev mindre. 

En ting, som også kan ærgre, er, at jo flere, der bruger skoven, jo dårligere bliver der faktisk ryddet op. Det er ikke uvant, at vi først må rydde op efter et hold hunde, før vi selv kan sætte vores stake-out op.  Det er bare så vigtigt, når vi nu er så mange samlet på et meget lille sted, at vi hjælpes ad og i øvrigt også minimerer smitterisikoen. Surt er det at få ødelagt sin sæson på grund af, at hundene får tilranet sig orm og andet, når de kommer i skoven. Og det ser ej heller så lækkert ud med 5 på stribe, når man som almindelig skovgæst besøger skoven.

I dag havde vi den store fornøjelse og glæde at invitere en af vores tidligere naboer fra Tinggåden i Herfølge og gode ven Thomas med på en tur med et 8-spand. Med Bo og Thomas på den tunge træningsvogn blev det absolut i kategorien tung træning, og hundene imponerede! Det er som om, at alle hundene i år er kommet meget bedre fra start end sidste års sæsonstart. Vi har talt en del om, hvad det kan skyldes. En mulig forklaringer kan være, at sommeren i 2006, der jo var meget varm, måske har været relativ mere hård ved hundene, end vi lige har tænkt over. De bevægede sig ikke ret meget den sommer, og vi kan se en tydelig forskel på det aktivitetsniveau, der i år har været i haven i relation til sidste år. Sommeren sidste år blev også efterfulgt af det meget våde og varme efterår, hvor vi i år endnu IKKE har trænet i regn, mudder og søle.

Dejligt er det i hvert fald at være i gang med glade og arbejdsvillige hunde - så kan vi ikke forlange mere!

21. okt
Nyt i scrapbogen >>> "Hundar med drag i"
20. okt

Kulturnatten ved Dansk Polarcenter, DPC, fredag d. 12. oktober

 

Igen i år deltog vi på Kulturnatten i København - som vanligt sammen med fam. Frost, Frost 'n' Fun. Der var ca. 1.000 besøgende gæster på DPC, og hundene, der jo kender typen af dette arbejde, gjorde det endnu engang super flot! De ved, at der skal nusses, klappes og tages billeder. For nogle af de børn, der kommer, er det en fast begivenhed, at de bare skal ind og besøge slædehundene på deres vej gennem kulturnatten. Børnene vælger ofte en favorithund ud, som de på en eller anden måde får et specielt forhold til - det er sjovt at opleve. Freja blev i år døbt "Pinky" da det gik op for et par unge teenagere, at hun er lyserød - ved ikke helt om Freja synes om sit nye kælenavn.

 

Efter kulturnatten drog vi videre nordpå til Funäsdalen, hvor vi er ved at gøre klar til vinterens lange ophold på Skogen. Billeder >>> Her

 

Freja er ved at nedlægge et elgben:-)

8. okt

Bo og Claus "sparker" slæder - Vaggeryd 6. og 7. okt.

Sensommer og efterår er tid for at tage på kursus - hvad skal man ellers fordrive tiden med :-) 

Weekenden 6. og 7. oktober blev tilbragt i Vaggeryd i Sverige, hvor vi har taget det Gröna kortet >>> Grön kort kurs

Weekenden d. 29. og 30. september var Susan på opdrætteruddannelsen på DKK - mere om det senere, når sidste del af uddannelsen er bestået! 

27. sept
Herretur til Dalarna >>> Billeder

Så blev det endelig fredag middag, og Loke og jeg blev hentet i Ringsted af Claus og Balto.

En weekend i Bjursås nær Falun i Dalarna ventede. Og hvad bruger man så en weekend i Bjursås til? Jo, man tager da på hundeudstilling!!! Vi kørte faktisk de i alt 1.600 km for at deltage i udstillingen arrangeret af SPHKs Rasklubben för Siberian Husky.

Raceklubben havde inviteret den betydningsfulde opdrætter og dommer Vincent Bouniello, der udover at være ejer af Fortsalong kennel også var en af foregangsmændene bag SEPP-projektet (The Siberian Husky Evaluation Performance Project).

Udover at være dommer på udstillingen skulle Vincent Bouniello også holde et foredrag lørdag aften. Denne mulighed for både at få en kvalificeret vurdering af de medbragte hunde samt at lytte til en af de allerstørste indenfor slædehundesporten ville hverken Claus eller jeg lade gå vore næser forbi.

Det blev en herlig weekend, hvor det meste af det svenske siberian husky miljø var mødt frem. 206 katalognumre skulle dommeren igennem på de to dage!

Vi fik både hilst på "gamle" bekendte og fik talt med nye spændende mennesker, og det var en særlig glæde at rende ind i Holger og Lillian, kennel Jaranga, der ferierede i deres stuga i Loos. Jeg blev straks hyret til at gå i ringen med Baccus, da de ikke havde hænder nok. Baccus og jeg udgjorde et stærkt om end ikke så stilrent makkerpar og kæmpede os igennem til en 1. præmie.

Vores to medbragte modeller, Loke og Balto, klarede sig helt forrygende. De fik begge 1. præmie med CK og blev udstyret med et lyserødt bånd og en roset!!! De var ikke til at skyde igennem men knap så kry, da de hver især skulle forklare sig hjemme i egen hundegård. Læs om Baltos hjemkomst hos Husky Horizon under Huskytalk.

Det vigtigste var nu alligevel ikke vores placering men derimod, at lige netop Vincent Bouniello gav vore hunde en så flot bedømmelse.

Lørdag aften var der fællesspisning og foredrag af Bouniello. Herefter var det muligt at få en sludder med dommeren, og Claus fik da også et par gode staldtips omkring fodring.

Søndag brugte vi på at gå en lang tur med drengene samt at snuse lidt rundt ved ringside. Her mødte vi Lotte og Peter Frost, kennel Frost ‘n’ Fun, der lagde vejen forbi på vej hjem fra Särna, før vi vente snuderne hjemad.

Tak til Claus og Balto, Husky Horizon, for en helt igennem hyggelig herretur og tak til Lotte og Peter for god underholdning via sms på hjemturen. Ærgerligt for den svenske statskasse, at det ikke var Lotte, der kørte!


Vincent Bouniello, er udover at være ejer af Fortsalong kennel også en af foregangsmændene bag SEPP-projektet (The Siberian Husky Evaluation Performance Project).

SEPP-projektet blev iværksat i begyndelsen af 80'erne med det sigte at bevare siberian husky som arbejdende slædehund på topniveau. Baggrunden for projektet var, at avlen indenfor racen allerede på det tidspunkt var godt i gang med at udvikle sig hen imod udstilling som det primære mål på bekostning af de oprindelige arbejdsegenskaber. Man så således en eksteriørmæssig udvikling, hvor hundene blev stadig mere lavbenede, langpelsede, kortsnudede og med benstammer som alaskan malamute. Denne udvikling er desværre fortsat siden, men bl.a. takket være SEPP-projektet lykkedes det at bevare de oprindelige egenskaber og ydelser hos en håndfuld amerikanske og canadiske kenneler. Det er i udstrakt grad disse linier, der blev grundlaget for den videre udvikling af løbstypen af siberian husky både i Nordamerika og i særdeleshed i Europa.

Projektet gik ud på at definere en række egenskaber og præstationskrav og teste hundene i forhold til disse. En hund, der bestod testen, kunne herefter betegnes som en SEPP-hund med tilhørende bedømmelse. De første syv år testedes 395 hunde, og kun 56 blev godkendt, hvoraf 15 fik højeste karakter.

Udover Vincent Bouniello var de øvrige deltagere i projektet: Dr. Ronald Lombard (Igloo Pak), Charles Belford (Belford’s) samt Richard Moulton og Harris Dunlap (Zero) – alle navnkundige indenfor både avl og konkurrence.

15. sept

Sidste nyt fra Bjursås - sms'erne flyver ind!

 Loke blev præmieret med en 1. pr. med CK. Blev 4. bedste han i sin klasse og gik videre til bedste han-konkurrencen. 

Det skal lige nævnes, at vi her taler om 84 katalognumre for hannerne alene! Vi er absolut tilfredse - især også med den vurdering som Bo fik af en dommer, der må betragtes som værende een af de mest kompetente dommere til at bedømme og vurdere en siberian husky.

Vincent Buoniello - kennel Fortsalong >>> læs mere her!

Mere nyt når Bo og Loke vender hjem!

3. sept

Så kom vi  - endelig - i gang med træningen! Vejret var nogenlunde - ikke for varmt og med tørvejr. 

Christian og Lone kom fredag aften og tilbragte weekenden sammen med os og hundene. Lone, der i sin tid har gået på dén efterskole, hvor den nordjyske  hundekører Torben Christensen underviser, var super som "kennelassistent". Lone tog hånd om alle de arbejdsopgaver, der er forbundet med det at have mange hunde, på en sådan måde, at der ikke var tvivl om, at hér er et ægte "hundemenneske". Der er vist ingen tvivl om, at efterskoleåret endnu sidder i blodet hos Lone, der lørdag var med ude at køre med det "gamle" spand. Christian, der lige nu måske ligger under for et vist pres om at anskaffe sig et par huskyhvalpe, var søndag ude med det nye og unge spand - en tur, som sikkert har sat sig spor :-)

Sæsonstart se billeder >>> Her

Tusind tak til Lone og Christian for en helt igennem super hyggelig weekend og for hjælpen med både hunde og reparation af hundevogn!


New long distance Race >>> Amundsen Race

Fra Östersund i Sverige til Røros i Norge!

Yuki is back!

Mens mor Gabby finder sig til rette på Island, er Yuki igen på feriekoloni i Ulvedalen

Læs mere under Yuki's Blog >>> Her.

31. aug

Ny net-butik med kvalitets dyreartkler finder du >>> her!

Manden bag er et kendt ansigt i husky-kredse - Dennis Larsen.

30. aug

Sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt - det kan mærkes på temperaturen og på rastløsheden - både hos hunde og mennesker. NU vil vi altså snart i gang!

 

Lørdag d. 25. august mødtes en del af de hundekørere, der træner på Sjælland samt Birger,  Ann og Johan Grønberg fra Sverige til fælles grillaften hos os i Gørlev. Bedre start på sæsonen fås vel næppe. Vi havde en super hyggelig aften/nat, hvor forventningerne til den kommende sæson -  ikke mindst VM i Åsarna 2008 - blev diskuteret. Der blev talt om træningsstrategier for både fir'- og tobenede, udstyr og de kommende vejrforhold i både Danmark og Sverige. Vi krydser fingre for, at vejret ikke vil lægge hindringer i vejen for den træning, der skal til for at kunne køre bl.a. et VM. 

 

Tak til alle jer, der var samlet om grillen og langbordet! Ses i skoven!

 

Weekenden står for døren, selerne er vasket og hænger nu sammen med de nye seler til hvalpene og venter kun på at blive brugt. Vi forventer at tage hul på træningssæsonen 2007-2008 på lørdag og stille og roligt få bygget formen og konditionen op.

Good mushing!

26. juli
Da hjemmesiden kennel Jarvik lukker i slutningen af august, har vi lagt de sider ind, der har relation til vores hundes stamtavler - Hugin og Munin samt vores eget hvalpekuld. Se mere her >>> Hundene - under de respektive stamtavler. 
24. juli

Hermed lidt flere billeder fra udstillingen i Vaggeryd i april

Ulvedalen's Loke blev ikke udstillet i Vaggeryd, men er i stedet blevet tilmeldt udstillingen i Bjursås, Dalarna d. 15. september. Her drager Bo sammen med Claus, Husky Horizon til Midtsverige for at deltage på udstillingen, hvor dommer Vincent Buoniello, USA (Fortsalong) både skal dømme og holde foredrag lørdag aften.

 

Juniorklasse hanner: Thor: 1.p., 2. JKK - Geri: 1.p., 3. JKK - Freki 1.p., 4. JKK

Kraka 1.p. 3. JKK

Frost 'n' Fun Heró (Munin) 2.p

Opdrætsklasse 2. vinder med HP

Billederne fra ustillingen i Vaggeryd findes på http://www.krokavadet.se/showsidan/

14. juli
Kan du li' et godt grin, så skulle du lige kigge forbi Husky Horizon's hjemmeside under *Husky Talk* - det er simpelthen hylende morsomt!!
13. juli

>>> Der er lagt et par nye artikler ind under Artikler

Med tilladelse har vi kopieret to artikler fra Kennel Jarviks hjemmeside. Gabrielle har besluttet at lukke sin hjemmeside, der indeholder mange gode oplysninger om avl og hunde. Vi har valgt at bringe Gabrielles artikel om "Den perfekte avlstæve" samt en artikel om "Energiproduktion og arvelighed", som tidligere har været trykt i medlemsbladet Siberian Husky. De to artikler er yderst interessante set i et avlsperspektiv.

>>> Hvalpesiden er opdateret.

Ulvedalens Freki

23. juni

I dag er det Sct. Hans aften i Danmark, i går var det midsommer i Sverige. Vi fejrede solhverv hos Henning og Marie Schnoor på deres helt igennem hyggelige og meget skånske gård - der står bare Emil fra Lønneberg på nethinden, når man ser gården ligge omkranset af mark og skov.

Tak til Henning og Marie for en super hyggelig aften samt en overnatning på Hotel Scania :-)

9 juni

Sommer - sommer - sommer!!!

27 grader og livet nydes i haven sammen med hundene >>> Lidt billeder fra i dag!

4. juni
Aslak, Avus og Avia er de nyeste medlemmer af familien Persson Husky Horizon. De fine hvalpe kommer fra Kennel Krølle Bølle ved Steven Frigaard

Hvalpene er i dag 10 uger gamle, og der var fuld gang i dem under vores besøg hos Claus og Jette. 

Vi ønsker jer lykke til med de nye små og alt det nye, som snart skal ske!!

>>> New Kids on the Block!

 

 

 

 

 

<<< Krølle Bølles Aslak

Avia til venstre i billedet - og hvem, der er i munden på hvem er ikke lige til at se, men mon ikke det er Aslak, der "smager" lidt på Avus

Avus og Aslak giver her udtryk for, hvad de mener om fotografen :-)

26. maj
Vi er desværre nødt til at slette artiklen om BARF skrevet af Susan Hansen til medlemsbladet Siberian Husky 2004. Vi er blevet bedt om at rette en fejl vedr. et navn. Vi har kun artiklen i pdf-formatet og har derfor ikke mulighed for at korrigere i teksten. Vi kan på vores statistik se, at rigtig mange klikker sig ind til artiklen, og vi må jo formode, at den læses. Det er nu slut. Er du interesseret i fortsat at have mulighed for at læse eller genlæse vores artikel, er du meget velkommen til at kontakte os, og artiklen vil blive sendt via mail.

Yuki og Pernille.

Pernille spiller fodbold i FCVest i Kalundborg, og Yuki var med til at "heppe" på holdet, der spillede kamp på Raklev Stadion. 

 

I øjeblikket har vi et "feriebarn", Yuki, der skal være i Ulvedalen i 3 uger, mens mor Gabby er på rejse i Østen. Yuki er en kortshårscollie og adskiller sig meget fra vores egne huskier. Hun er hund på en helt anden måde, end vi kender fra huskierne: Går løs, elsker at lege med bold og pinde og er en drøm udi lydhedsarbejdet.

Yuki har været hos os en del gange med Gabby, hvilket har betydet, at hun bare er flyttet ind uden nogen problemer, og nu bor hun så her - og i vores seng :-)

 

3. maj

Munin og Hugin er i dag sammen med resten af H-kuldet fra kennel Frost 'n' fun blevet øjenlyst hos dyrlæge Finn Boserup og funder fri for arvelige øjensygdomme. 

Munin og Hugin Foto: Lotte Frost 2007
29. april
Wow hvilken weekend!!

Netop hjemvendt fra det svenske, hvor vi har deltaget på SPHK Södra's officielle udstilling med 113 katalognumre, hvoraf der var ca. 75 siberian husky tilmeldt. Det var en noget anden oplevelse end at deltage på en DSHK-udstilling i Danmark. Alle deltagende huskyer var af brugstypen, og den eneste af showtype var faktisk vores egen Freja, der ikke deltog i udstillingen :-)

Vi tog til Vaggaryd med en forhåbning om "bare" at få minimum 2. præmieringer på vores hunde. Sidste år blev vi jo svært skuffede, da vi deltog med Hugin og Munin på DSHKs udstilling i Skive - altså vores forventninger var skruet voldsomt ned. Dommer Lars West, der skulle dømme i hanklasen, havde vi ingen kendskab til, og Göran Hallberger, der skulle dømme tæveklasserne, havde vi fået oplysninger om. Göran Hallberger er en erfaren dommer, som SPHK har anvendt ved tidligere udstillinger. Begge dommere udmærkede sig ved deres grundighed og med deres vurderinger med udgangspunkt i racen som en brugshund set i relation til racestandarden. ALLE hundene blev målt - her taler vi altså om 113 katalognumre! Poter og tænder blev kigget på og vurderet grundigt. 

Vi indledte i junior tæveklassen med Kraka, der gjorde det helt fint til trods for sin manglende ringtræning - og skylden er helt på vores side. Dommeren placerede Kraka som 3. bedste tæve i sin klasse med bemærkningen om, at hun, hvis hun nu havde løbet 1 mil, før vi gik i ringen, var blevet placeret højere. Hertil skal det bemærkes, at det stort set var samme kommentarer, der blev givet til alle "hvalpene". Det kan vi så godt leve med, da de alle blev præmieret med 1. præmier. (Hvalpene er jo ikke hvalpe mere - men kan de hedde andet :-)) )

Kraka: 1.p., 3. JKK (J=Juniorklasse tæver)

Thor: 1.p., 2. JKK (J=Juniorklasse hanner)

Geri: 1.p., 3. JKK

Freki 1.p., 4. JKK

 

 

Bo og Kraka i ringen - ved ikke helt, hvad det er som Kraka meget gerne vil undersøge der nede i græsset?

 

Vi valgte at trække Loke, da han absolut nægtede at stille op i en ring. Han ville kun løbe for fuld fart, hvilket ikke passer sig i en udstillingsring, og med risiko for at hans iver ville smitte af på de andre af vores hanner, som var i ringen samtidigt, besluttede vi at lade ham sidde over og først blive udstillet ved en senere lejlighed.

 

Stor var så spændingen, da vi skulle i ringen med Munin. Sidste år i Skive fik han en vurdering, som vi stadigvæk ikke helt er kommet os over. Munin havde været igennem både vask, føn og polering og i en sådan grad, at bror Hugin brugte næsten en halv time på at snuse sig igennem en meget velduftende Munin. Nå, men Bo, der efterhånden var blevet godt ringtrænet efter de forrige fremvisninger, tog igen turen rundt i ringen. De løb superflot sammen Bo og Munin, og de løb sig til en 2. præmie med en meget flot kritik, der især lægger vægt på Munins kropsbygning og overbevisende bevægelser. 

 

Munin 2.p. i Unghundeklasse Hanner

 

Opal blev stillet i veteranklassen og blev fremvist flot og elegant af vores ældste datter Maria, der havde valgt at bruge en weekend med os og give en hjælpende med undervejs med handlingen af hundene.

 

Opal blev placeret som 3. bedste veterantæve af tre opstillede tæver med en meget flot kritik, der ville ha' givet en 1. præmie. Hundene i veteranklassen blev ikke præmieret og deltog derfor ikke i den samlede konkurrence. Dommer Göran Hallberger fortalte i sin vurdering af de tre tæver, at han synes, at det er vigtigt, at man stadig viser de "gamle" hunde frem, især når de som disse tre tæver, var i fuld kondition og ikke på nogen måde virkede som gamle hunde. Opal var dog på dagen en smule træt - måske alderen alligevel er begyndt at trykke :-)

Kraka

Sidste del af konkurrencen blev afsluttet med en fremvisning i henholdsvis avlsklasse tæver og opdrætsklasse. I Avlsklassen med Fenrisulven Tir var vi oppe imod en anden svensk tæve Noomi. Begge avlstæver fik 1. præmie

 

I opdrætsklassen stillede 4 kenneler:

Kennel Fenrisulven

Kennel Starax

Kennel Vitim og

Kennel Ulvedalen.

 

Efter en votering de to dommere imellem gik Fenrisulven og Ulvedalen videre. Begge kenneler blev præmieret med en 1. præmie med HP - Hädersprämie (Ærespremie). Kennel Fenrisulven blev placeret som nr. 1, og vi som 2'er. Men vi er absolut meget tilfredse. Vi fik vores HP på grund af hvalpenes kropsbygning, gode hoveder og især MEGET gode temperamenter og mentalitet. Specielt Freki fik charmet sig ind hos de to dommere :-)

 

Stort Grattis till Kennel Fenrisulven och Ylwa Malmberg!!

 

Freki

 

Lene og Jes, kennel Quenya, udstillede deres han Vintervittras Hausti, der blev præmieret med en 2. p. og en rigtig god kritik. Tillykke til jer! Og tusind tak for hjælpen med handling af hundene i "cirkus" Ulvedalen :-)

 

Efter en for os helt igennem fantastisk dag, deltog vi i SPHK Södras årsmöte, hvor Johan Grönberg som afdelingens formand styrede mødet med en fast og respekteret hånd. (med hammer!) Der var 21 punkter på dagsordenen, der blev gennemført og godkendt på under en time - svensk effektivitet!

Dagen blev afsluttet rundt omkring bålet med de få, der var blevet tilbage, og vi fik en rigtig hyggelig snak og dejlige bøffer, inden turen gik retur til Danmark.

Tusind tak til Maria for en superprofessionel handling af specielt Geri og Opal og rigtig dejligt samvær, som vi nød meget!!

Se flere billeder og øvrige resultater på Södras hjemmeside, når den opdateres. Da vi havde hænderne fulde, blev det blot til meget få billeder fra vores side. På grund af, at vi havde nok at gøre med at hente hunde, lufte og gøre klar til at gå i een af de to ringe, fik vi desværre ikke fat i hvem, der blev BIR og BIM.

22. april
Lidt billeder fra haven denne weekend i april >>> Her

Prøvekørsel med tung træningsvogn lånt af Lotte og Peter Frost. 

Træning søndag morgen meget tidligt!!! 

16. april

Bilen venter på at blive pakket ud en eftermiddag i marts, hvor Mie Andersen, i samarbejde med Ulvedalen, havde arrangeret en udflugt for børn fra SFO-en på Skælskør Skole. Mie er i fuld gang med pædagoguddannelsen, og det bliver så afgjort ikke Mies sidste natur-arrangement.

Mie har selv siberian husky og havde vurderet, at hun ikke både kunne være på arbejde i SFO-en og samtidig have sine egne hunde med. En vurdering som vi er ganske enig i, da  man hele tiden er/skal være 100 % koncentreret om hundene, hvordan de reagerer på børnene og omvendt. Det er så vigtigt, at der ikke går noget galt, at både hunde og børn skal have en god og positiv oplevelse af samværet. Børnene fra SFO-en var dygtige til at lytte på, hvad vi fortalte om hundene og hundesprog, og de forholdt sig til hundene på den måde, som vi forventer: Rolige bevægelser, ingen råben og skrigen, og at ALT skal foregå på hundenes præmisser.

Vi havde på forhånd bedt om, at der var blevet trukket lod blandt børnene om hvem, der skulle køre, give seler på etc. Tre børn skulle køre med Bo og hver deres 6-spand. Cykelhjem er selvfølgelig obligatorisk.

Børnene og hundene havde en dejlig eftermiddag sammen, og de kunne alle ha' brugt adskillige flere timer end dem, der var afsat.

Se lidt billeder >>> Her

Da der er regler om tilladelse til at offentliggøre billeder af børn taget i forbindelse med skolen, er det kun blevet til et lille udpluk af de mange billeder, der blev taget af både børn og voksne fra Skælskør Skole.

7. april

Susan med 4-spand: Munin og Hugin i Lead. Loke og Freki i wheel. Freki kan knapt anes bag Munin

Endnu engang har vi været nordpå for at opleve den sidsta snö og køre med hundene. Turen gik denne gang til Särna, hvor vi har tilbragt en en super dejlig uge hos familien Frost i deres hytte i Sörberget. Foråret var også kommet til Särna, og det blev derfor ikke til helt så mange timer i sneen. I stedet blev der råhygget, slappet af og spist en masse dejlig mad både ved bålet og i det lille hyggelige køkken i hytten.

Et stort tak til Lotte og Peter for jeres altid store gæstfrihed! Tak også til Michael og Nicole for det hyggelige og varme selskab!

Särna påsken 2007 >>> Her

24 marts

Så er det endelig forår!!

Freja nyder de unge hanners opmærksomhed :-)

I dag er der kommet hvalpe hos Steven og Jan Kennel Krølle Bølle - 7 fine hvalpe 4 tæver og 3 hanner. Læs mere >>> Her

14. marts

He did it!! Lance Mackey vandt dette års Iditarod og en den første, der har vundet både Yukon Quest og Iditarod samme år - det skal bemærkes, at der blot er få uger mellem disse to løb. 13 af teamets 16 hunde har løbet begge løb. Super atleter! 

Foto: www.iditarod.com

Læs denne artikel om Donald Smidt, der i Iditarod kører med renracede siberian Huskys >>> Gone with the Dogs

Desværre valgte Karen Ramstead, den anden deltager med et siberian Husky-team, at trække sig, da en af hendes hunde døde under løbet.

10 marts

Iditarod 2007 - drama i vildmarken

I disse dage køres 35. udgave af verdens længste slædehundeløb, det 1.700 km lange Iditarod, i Alaska. Løbet køres fra Anchorage i sydøst til den gamle guldgraverby Nome i det aller vestligste af Alaska og tager historisk udgangspunkt i en dramatisk transport af medicin til Nome i 1920'erne. Medicinen nåede frem med en stafet af hundespand, med nordmanden Leonhard Seppala og et meget stærkt spand af primært små hurtige og hårdføre slædehunde fra Sibirien - senere registreret som “vores race” siberian husky - i hovedrollen.

I dag køres Iditarod ikke som stafet, men derimod som et individuelt løb med spand på op til 16 hunde. Alle hunde - med eller uden stambog - kan i princippet deltage, når de er godkendt af løbets veterinærer. I praksis er det dog næsten udelukkende spand af typen alaskan husky, der groft sagt er en konkurrencemæssigt forædlet version af siberian husky, der deltager.

I år deltager tillige to renracede siberian-teams. Det ene er start nr. 36 Karen Ramstead og det andet er start nr. 81 Donald Smidt.

De første spand er nu nået godt og vel halvvejs i løbet. I skrivende stund (fredag aften dansk tid) er legenden Martin Buser første mand inde på checkpunktet Anvik og har nu 803 km til Nome. Tre teams er umiddelbart i hælene på Martin Buser; nemlig sidste års vinder Jeff King, vinderen af Yukon Quest 2007 Lance Mackey samt Paul Gebhardt. Alle fire i frontgruppen har taget deres obligatoriske 24 timers hvil enten i Iditarod eller Ophir.

De fire i front er skarpt forfulgt af en gruppe på omkring 10 teams, der ligeledes har overstået deres 24 timers hvil. Blandt disse teams finder vi favoritnavne som norske Robert Sørlie, Aliy Zirkle, Ed Iten, Mitch Seavey og Aaron Burmeister – alle med potentiale til at vinde løbet. 

Løbet har i den første halvdel været fyldt med dramatik og har formet sig som en jagt på dette års Yukon Quest vinder Lance Mackey, der på lige dele fræk satsning og god fart har sat dagsordenen. Lance har indtil checkpunktet Iditarod ligget i front men er nu hentet og passeret af Martin Buser og Jeff King og ligger nu på en delt 3. plads sammen med Paul Gebhardt.

Robert Sørlie var på forhånd af mange eksperter udråbt som det bedste bud på en vinder af løbet. Robert har vundet løbet to gange - 2003 og 2005 - og har i optakten til løbet vist sin styrke ved at vinde Femund 600 på spektakulær vis. Det hele begyndte da også særdeles lovende med Robert i den absolutte front. Desværre blev hans spand ramt af dårlige maver, hvilket medførte, at han måtte holde ekstraordinært lange pauser i et par dage. Dertil har han været nødt til at tage fire hunde af spandet deriblandt Langbein, som er en af hans allerbedste hunde. Langbein blev tidligere i dag efterladt i Iditarod med en skulderskade. Det kan vise sig at være et meget stort tab for Sørlie at skulle undvære erfarne og stærke Langbein i løbets slutfase. Som om det ikke var uheld nok for Sørlie, ja så mistede han ovenikøbet sin venstre luffe mellem Ophir og Iditarod!!!! Det lyder måske mærkværdigt, at en tabt vante kan være et stort problem for en erfaren hundekører; men med de temperaturer og vindhastigheder, som musherne er udsat for, kan en forfrossen hånd sagtens være bestemmende for, om man er i stand til at fortsætte eller ej. Heldigvis fandt veteranen Rick Swenson Sørlies luffe og tog den med til Iditarod – ægte sportsmanship!. Desværre var Robert allerede taget videre, da Rick dukkede op, så luffen er blevet sendt med det næste fly til næste checkpoint. Robert er nu kørt mod Shageluk med de resterende 12 hunde. De forankørende har stadig 14-15 hunde med, så det skal blive spændende at se, om Sørlie kan holde deres tempo eller måske køre ind på dem på løbets sidste halvdel.

Vi håber meget at se sympatiske Robert Sørlie komme til Nome som en af de første og helst som den allerførste på hovedgaden i Nome.

Aliy Zirkle er en anden af vores favoritter. Hun er tidligere vinder af Yukon Quest, men har ikke tidligere i Iditarod formået at komme i top 10. Bedste resultat er en 11. plads i 2005. Aliy har dog i år ligget med fremme det meste af vejen og virker meget stærk. Aliy er kendt for at tage sig særlig godt af sine hunde og aldrig presse dem unødigt. Hun har tidligere fået prisen for bedste omsorg af hundene, som uddeles af løbets stab af veterinærer. Vi tror og håber på, at Aliy ender i top 5!

De to renracede siberian husky spand er også meget fint kørende. Bedst går det for veteranen Karen Ramstead, der har ligget på placeringer mellem 35 og 45 - aktuelt nr. 43. Dette er en fantastisk præstation for et renracet spand, der normalt ville ligge blandt de bageste. Karens spand består af nogle meget smukke siberians med rødder i tidligere canadiske løbslinier. På hendes spand befinder der sig skam også en udstillingschampion “Kara”, som kører sit 4. Iditarod – respekt!!! Indtil videre godt gået af Karen - keep up the good mushing! 

Læs mere om Karen Ramstead >>> North Wapiti Siberian Husky Kennels

Donald Smidts spand består udelukkende af siberians af showtypen. Både musher og hunde er rookier, dvs. førstegangsdeltagere og ligger ganske vist i den sidste halvdel men slet ikke sidst. Deres tempo er ikke højt, men de kører stabilt og sikkert og ligger lige nu nr. 59 med alle 16 hunde på spandet! Fremragende præstation!

Vores bedste bud på en vinder ud fra den aktuelle situation er Martin Buser. Martin har gennem hele løbet kørt stort set alle de hurtigste tider mellem checkpunkterne og ser meget stærk ud. Hans hunde ser slet ikke slidte ud og bevæger sig i et imponerende tempo. Det ser ud til at Lance Mackey er ved at løbe lidt tør for energi og må til at hvile lidt længere.

Men løbet er stadig meget langt, og meget kan endnu nå at ændre sig. Logikken siger Martin men hjertet siger Robert!

Heia Team Norway - show them your a .. Sørlie!

Følge med i dette fantastiske drama på løbets officielle side www.iditarod.com samt på Team Norways side www.hurdal.com, hvor der er mange gode informationer at hente.

Sportsreportage af Ulvedalen’s Bo

Foto: www.iditarod.com

9. marts 
Hvalpene er nu i træning og bliver kørt sammen med mor Tir, der på fornemmeste vis viser, hvordan man skal gebærde sig som slædehund. Turen i dag bød på mødet med travhest i fuld fart, moutainbikere og andre skovgæster, og Tir trækker spandet forbi alle forhindringerne, og hvalpene følger bare med uden at løfte et øjenbryn. Det er flot! Se billeder >>> Her
1. marts

Nu går starten snart for 3 store løb - årets absolutte højdepunkter inden for slædehundesporten. Det er "The real Thing", vi taler om her!!! Alle tre løb er langdistanceløb, og det er afgjort noget andet end sprintdisciplinerne. Hundene løber anderledes - ikke at de ikke løber stærk, for det gør de, bare over længere distancer. Løbene stiller også andre krav til musheren, der ikke får meget søvn i løbet af de dage, som konkurrencen strækker sig over. Der er indlagt obligatoriske hvil, men før man selv kan krybe i soveposen, er der hunde, der skal fodres, ordnes og i det hele taget nurses om. Det kræver en stor portion mentalt overskud at tilbringe mange døgn og timer på mederne bag en slæde og et 12-16 hundespand. Når man ser og læser interviews med mushere som Roberts Sørlie, Jeff King, Lance Mackey, Martin Buser, Aliy Zirkle - for blot at nævne nogle få - får man en klar fornemmelse af, hvilket stof, de er gjort af.

 

Iditarod har start d. 3. marts med re-start d. 4. marts. For at kunne se livetransmission og alle videoklip fra løbet, skal man tilmelde sig som "insider". Det koster 20 $, men er alle pengene værd. Der er fantastiske reportager fra sidste år, som man kan se igennem inden starten på lørdag - som en slags opvarmning - og vi har i den grad varmet op :-)

Finnmarksløpvet har start den 10. marts og Polardistance d. 13. marts. Sidste år var der fra Finnmarksløpet tv-transmissioner hver aften ved en 18-tiden, og det forventer vi, at der vil være igen i år. 

Rigtig god fornøjelse ved skærmen - måske vi mødes out there!

Foto: Iditarod.com

25. feb
Nyt under artikler >>> Her
24. feb

Hvor er det dog herligt med en god dansk vinter - stort set ubrugelig! Sneen har væltet ned og med udsigt til en slædetur i Gribskov lørdag morgen, sprang vi nærmest ud af sengen kl. 6 i morges. Men ak, glæden var kort. Ude i hundegården var ALT pakket ind i et lag is, og det var bare på med pigpoterne. Vi skøjtede rundt og mindede mest af alt om et oldboys ishockeyhold i dårlig form. Hundene undrede sig også over det noget uventede underlag, og for at skåne ben og poter er det ikke blevet til de helt store lufteture i dag. 

Drømmen om et slædehundeliv i det svenske er dukket op rigtig mange gange i løbet af denne lørdag. For nogle måneder siden erindrer jeg, at jeg skrev, at det nok skulle blive vinter i år efter en samtale med vores lokale bonde, der mente, at han havde et vejrsikkert ben. Jeg HAR sendt ham en klage og bedt ham om at søge læge med det ben......... Det holdt vist ikke helt det, som det havde lovet :-)

18. feb

Hjemvendt efter 2 fantastiske uger i Funäsdalen - vores paradis! Vi har endnu en gang boet hos Björn Uglem på Skogen, og vi kan konstatere, at vi har tabt vores hjerte til stedet, og at vi i Björn har fået en fantastisk god ven. 

Se billeder >>> Her

Vi vil sige tusind tak til Gabrielle og Yuki, som vi tilbragte den første uge sammen med og til Claus, Jette, Josephine og Magnus, som vi var sammen med den anden uge. Vi har nydt at vise Jer vores paradis, og vi fornemmer, at I har fået et indtryk af, hvad det er, som vi holder så meget af her på Skogen og I Funäs.

 

18. feb

Øvrige nyheder:

EM - WSA i Zuberec i Slovakiet er ved at være slut. Se resultater her >>> Her

Løbet er blevet afviklet under forhold, der har krævet sit af både musher og hunde. Åben Klasse - også kaldet "Konge Kategorien" var igen i år med deltagelse af Sven Plesner fra Petruschka. Sven tog EM-sølv efter to krævende gennemløb, hvor de tre ud af fire konkurrerende spand har kørt tider med meget små marginaler - Grattis til Sven og Nina Plesner!!

Følg med her vedr. VM WSA 2008 i Åsarna

 

Hvalpe på vej!! 

Kennel Krøllebølle er med hvalpe :-) Se for yderligere information >>> Her

2. feb
Vi har hverken blog, hvor vi kan skrive, hvad vi har lyst til,  eller tidligere haft brug for og lyst til at gives vores mening til kende på vores egen hjemmeside vedr. DSHKs håndtering af klubmæssige forhold, men jeg må altså ha' luft for den efterhånden meget mangelfulde dækning af vigtige arrangementer - især omkring løb -  på klubbens hjemmeside.

D. 26.-28. januar afvikledes Nordic Open i Åsarna. Løbet er samtidig DSHKs danske mesterskab på slæde. Først d.31. januar kan man læse om de danske køreres deltagelse! Den information, vi så får, giver udtryk for, at den største bedrift alene har været at tage til Åsarna. Sikke da noget bavl! I øvrigt har man på hjemmesiden valgt at nedtone, at det faktisk drejer sig om DM!!! Vi må gå ud fra, at det IKKE er en forglemmelse.

Når der er dansk deltagelse i diverse udenlandske løb, og når det ydermere drejer sig om DM, må man forvente en hvis form for information på DSHKs hjemmeside om, hvordan danskerne klarer sig i løbet af konkurrencedagene. Man bør forholde sig til den sportslige præstation, vide noget om, hvilke tider der bliver kørt etc., også selvom vi i forbindelse med Nordic Open selv kunne holde os ajour via den svenske polarhundeklubs hjemmeside. Dansk Siberian Husky Klub må snart tage stilling til, hvem man er klub for. Er det for medlemmernes skyld, hvor interesserne både dækker udstilling og løb, eller er man til for sin egen skyld, hvor man kan bruge en masse energi på at promovere sig selv og de FISTC-løb, som en del af klubbens medlemmer ikke har mulighed for at stille op i?

Vi har tidligere i et indlæg til bladet gjort opmærksom på denne problematik, men valgte at trække både indlæg og medlemskab, da vi ikke kan være medlem af en klub, der klubpolitisk ikke dækker de holdninger og tanker, vi har for slædehundesporten i Danmark. Vi har derfor i stedet valgt at blive "svenske" og lægge vores kræfter i arbejdet i SPHK Södra med henblik på stille et stærkt hold til VM 2008 i Åsarna. Vi kan desværre efter denne weekends mangelfulde dækning af det vigtigste slædehundeløb, man som dansker kan deltage i, konstatere at tingene kun er blevet værre. Umiddelbart kan man få det indtryk, at det for DSHKs vedkommende er vigtigere, hvilke af klubbens medlemmer der deltager i et givent løb, end selve løbets betydning!

Hvis vi igen skal have lyst til at melde os ind i DSHK - som vi faktisk mener, at det ville være naturligt, at vi var medlemmer af - skal niveauet for klubarbejdet højnes til et andet og mere professionel niveau - både hvad angår indhold af klubblad og hjemmeside samt især den siddende bestyrelses håndtering af klubarbejdet.  

28. jan
Nordic Open 2007 - For-VM i Åsarna (2008) er afsluttet i dag. Vi har fulgt med på sidelinjen i Danmark i år, og det har været en kende frustrerende ikke at være deltager. Men vi kommer stærkt igen næste år, hvor der køres WSA-VM ;-)

De danske kørere har generelt klaret sig godt i år. Steven Frigaard har kørt væsentligt hurtigere end sidste år, og det er tydeligt, at den målrettede og seriøse træning, som Steven har været igennem siden sæsonstart, har givet pote. Casper - Team Quenya's - har igen i år kørt godt - 3 heat med meget stabile tider, og det blev til en placering som nr.7 og dermed den bedste dansker i 4-hundeklassen. Tillykke til Casper og Co.

Anja Melgaard følger i år lige efter Steven, og de placerer sig henholdsvis som nr. 13 og 12 i det nordiske mesterskab og henholdsvis som 3'er og 2'er i DM på slæde. Tillykke til de to!!

Jesper Melgaard var eneste dansker i 6-hundeklassen og blev placeret som nr. 12. Tillykke til Jesper! 

Det bliver interessant at se, hvor DM på slæde fremover vil blive afviklet, da mesterskabet i Åsarna i 2008 er et WSA-løb, og DSHK som bekendt har udelukket muligheden for at afvikle DM slæde i tilknytning til løb, der bliver arrangeret i WSA-regi.

Nina og Sven Plesner, der nu kører som svenskere, placerede sig henholdsvis som 1'er i 8-hundeklassen og 2'er i Åben klasse - en klasse med bare to kørere. Konkurrencen har været spændende at følge. Efter første heat fredag førte Joël Reyniers, efter andet heat var det Sven Plesner, der lå godt i feltet, og efter 3. heat blev det så afgjort med en sejr til Joël Reyniers. Der er ingen tvivl om, at de begge er to meget gode kørere, og det bliver spændende at se, hvordan tingene udvikler sig til VM i 2008. Tillykke til Nina og Sven Plesner!

Trist er det, at se kun een deltager- Manfred Witschel - i mellemdistance, hvor der køres 3 heat á 45,4 km. Det er sprintklasserne for 4 og 6 hunde, hvor man finder de fleste deltagere. 

Femundsløpet 2007 Torsdag d. 1. februar går det løs i Norge, hvor Femundsløpet indleder med 600 km-distancen, og dagen efter bliver deltagerne til 400 km-distancen sendt afsted. Vi vil i de dage befinde os ikke langt fra Rørås, og vi glæder os til at følge dette langdistanceløb, hvor bl.a. Robert Sørlie og Karsten Grønås deltager - begge på den lange 600 km. Når man kigger deltagerlisterne igennem, kan man konstatere, at langdistanceløb ikke mere kun er for mænd. Der er efterhånden en del kvinder, der stiller op. 

Vi håber, at Robert Sørlie viser gode takter før Iditarod, og at Karsten Grønås med sine renracede siberian husky kan blande sig i toppen. Følg med på løbets hjemmeside.

Fra Femund500 2004

                                                      Foto: Bo Petersen

 

22. jan
Slædehundedagen i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk løb af stabelen i dag søndag. Efter nu adskillige uger med regn måtte vi konstatere, at succesen fra i fjor med høj sol og slædeføre ikke ville blive gentaget. Alligevel forbarmede vejrguderne sig over os og sørgede for, at det holdt tørt. Selvom der var en del vand og mudderhuller på sporet kom alle de deltagende spand godt igennem. Se lidt billeder fra dagen i dag>>> Her

Arrangementet er iværksat af Lotte Lumholt - informationschef i Andelslandsbyen Nyvang, der sammen med sin mand har en passion for slædehunde. Sidste år blev vi samt andre med slædehunde indenfor de 4 slædehunderacer kontaktet. Det var derfor oplagt igen i år at tage kontakt til sidste års medvirkende. Stort set alle kunne igen deltage, og da der manglede lidt på malamute-fronten blev Line fra kennel Alaskans Miqila kontaktet. Som sidste år blev undertegnede bedt om at stå for planlægning af kørslerne. 

                                                                                           Foto Lars og Nikoline

Hvalpene på en lille tur! Freja og Tir fører an og JarJar hjælper til længere nede i spandet. Hvalpene ser ud til, at de godt ved, hvad det er for et arbejde, de bliver sat til at udføre, når de bliver spændt for. Vi er meget spændte på at se, hvad de kan udvikle sig til og umiddelbart ser det ud som om, det kan gå hen og blive nogle fantastiske slædehunde!

Via andelslandsbyens hjemmeside har det været muligt at læse lidt om dagen, se hvem der skulle køre hvornår samt læse lidt om de 4 polare slædehunderacer via links til de respektive specialklubbers hjemmesider. Arrangementet har derudover været annonceret i dagspressen samt bl.a. på DSHK's hjemmeside. På trods af denne annoncering var det IKKE et klubarrangement!! Og man behøvede således hverken pas, medlemskort eller andet for at køre og vise sine hunde frem.

 

                                                                                           Foto Lotte Holmstrup

.......VENSTRE!!!!..........

14. jan

På søndag d. 21. januar er det igen "Slædehundedag" i andelslandsbyen i Nyvang i Holbæk. >>> Her og se program >>> Her

Vi deltager med alle hundene og håber, at Opal kan trække sin løbetid lidt i ørerne. Jabba's næse fortæller, at den er på vej :-) Gjorde dog ikke noget, hvis hun kunne få den overstået inden, at vi tager til Sverige.

7. jan

Det svenske Klubmesterskab 2007  blev i denne weekend afviklet i Lillholmsjö 

Nina og Sven Plesner vandt hver deres klasse - henholdsvis 8-hundeklassen og Open klasse. Sussie Grönberg, der deltog i Novemberløbet, er også at finde på resultatlisten som nummer fem i 4-hundeklassen, hvor søstrene Israelsson blev henholdsvis etter og toer. Det var flot kørt af Sussie, der går efter en plads på det svenske junior-landslag. Grattis til Sussie og til Nina og Sven med de flotte resultater.. 

6. jan

Tir og JarJar

Fotograf: Morten Meldgaard

I efteråret blev vi kontaktet af bilforhandler Michael Larsen, der bl.a. forhandler Porsche og Lexus med en forespørgsel om at låne nogle af vores hunde til en fotoreportage af een af deres biler. Da vi altid er friske på sjove og skøre ideer, indvilgede vi i at dukke op en lørdag morgen på Islands Brygge i København. Se de endelige billeder >>> Her

Og ja, forsidebilledet af JarJar er også et billede af Tir. Kig lige én gang til >>> Her

5. jan
Nedtællingen til Iditarod 2007 er begyndt. Der er 57 dage til, at starten går, og vi følger med interesse Team Norway's forberedelser på Hurdal.com. Her kan du læse artikler om løbet, læse interviews med bl.a. Sørlie om de forberedelser, der ligger forud for deltagelsen i verdens nok hårdeste slædehundeløb og se små videoklip, som fungerer som Team Norway's dagbog. Kvaliteten er ikke i top, men man kan fint få noget ud af at se dem alligevel.

Den udeblivende sne kan få konsekvenser for både forberedelserne samt for de løb, der ligger forud for Iditarod. "Femundløpet" er i fare for at blive aflyst. Læs mere på Hurdal.com

1. jan

Begrebet "De tre Tenorer" blev i anledningen af nytåret udvidet til "DE TRE KOKKE"! Ensemblet havde tilrettelagt en menu i de høje toner, og vi kom rundt om hele skalaen. Bo i rollen som "Le Chef sørgede for, at der blev hakket, skåret, snittet og braset efter alle kunstens regler. Menuen, der bestod af sushi, stegt fasan med det hele og hjemmelavet blåbæris m. chokoladekage blev indtaget til tonerne af hmmm. og ihhh, og det smager bare såå godt! Tak for dejlig mad og kanon hyggeligt selskab. Gabrielle og Yuki samt Birger med sine to samojedhanner var taget fra København for at fejre nytår i rolige omgivelse på landet.

Det var samtidig en form for afskedsmiddag for Birger, der om ganske få dage drager til Nordsverige for at arbejde i første omgang i 6 måneder som geolog for et mineselskab i Lyksele. Et stort TILLYKKE til Birger med det nye job og vi ønsker for dig, at du kommer til at trives med alt det nye. Husk, at vi kommer forbi til sommer, så du har bare at blive :-)

Yuki tog sig kærligt af Kraka og var simpelthen bare så sød og nænsom.

Kraka er igen helt sig selv, har været oppe på køkkenbordet, været i mit klædeskab og stjålet en kaninpelshue, været i brændekurven, og taget den rundt i huset med Yuki i hælene.

................. inden vi slog dørene op for vores gæster, så det ud til, at vi måtte aflyse vores nytårsmiddag. Lørdag d. 30 dec. bliver Kraka syg, hun vil ikke spise, og vi tager hende derfor ind i huset. Efter et par timers søvn på sofaen begynder hun at kaste op og have kraftig diarré. Det fortsætter aftenen og natten igennem, og klokken 1 tager vi kontakt til dyrlægen, da hun bare er rigtig sølle. Af sted til dyrlægen, der ikke kan konstatere noget alvorligt andet end, at hun selvfølgelig er tømt godt ud, har en smule feber og er meget sløv - hvilket vi jo synes er SLEMT nok, når Kraka normalt er en hund, der danser rundt på både borde og vægge.  Hun får et tilskud af væske, samt penicillin og et kvalmenedsættende middel. Dyrlægens vurdering er, at det kan skyldes en virus, at Kraka i onsdag har fået ormekur, eller at hun simpelthen bare har gnasket i et eller andet ude i jorden. Nå, men hjem igen, hvor vi fortsætter overvågningen de næste par timer. Klokken fire ringer vi igen til dyrlægen, der kan berolige os med, at det altså vil tage nogle timer før behandlingen virker. Tidligt på morgenen nytårsaftensdag bliver brugt til at give Gabby og Birger besked om, at vi nok bliver nødt til at aflyse - specielt hvis der er mulighed for, at det er noget smitsomt. Får et par timers søvn - både Kraka og os. I løbet af formiddagen får hun det mærkbart bedre. De andre hunde viser ingen tegn på hverken tynde maver eller spisevægring. Over middag er Kraka stort set sig selv igen, lidt træt, men det er der jo ikke noget at sige til. 

Der bliver holdt råd, og vi beslutter at gennemføre på Krakas præmisser. Status er, at hun højst sandsynligt ikke har kunnet tåle den ormekur, som alle hvalpene fik for nogle dage siden. 

Vi ønsker både familie og venner et godt nytår!

........ vores julegave er mellemlandet >>> Her

25. dec

.............. og det var så det :-))

Nye billeder af hvalpene - kig under >>> Hundene

Hvalpene vokser godt til og viser allerede gode tegn på arbejdsvillighed. Når de som i dag bliver luftet på stranden, er der kun en ting, der tæller for dem alle, og det er FREMAD!!!!! De har alle et supergodt drive og bevæger sig flot. Vi mener faktisk, at de er utrolig velbyggede og ser ud som en siberian husky skal se ud! Ups..... fik da vist lige stukket hånden ned i et hvepsebo :-)) Vi ved godt, at der er forskellige opfattelser af, hvordan en siberian husky skal se ud, men for vores vedkommende, er vi ikke i tvivl. En siberian husky skal være bygget, så den er i stand til at yde det arbejde, som den oprindeligt er skabt til, og den skal have en psyke og mentalitet, der gør, at den vil arbejde, og at den nyder at trække foran en vogn eller slæde - at det for hunden kun er det, der tæller, altså lige bortset fra at spise og nyde livet, også gerne i en sofa.

 

Ny artikel om foder - læs med her >>> Artikler

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 59 50 20 54
SH