Nyheder 2011

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links

Læs nyheder 2010 >>> Her

Læs nyheder 2009 >>> Her

Læs nyheder 2008 >>> Her

Læs nyheder 2007 >>> Her

Læs nyheder 2006 >>> Her

Læs nyheder 2005 >>> Her

30. dec.

Hundesvømning er det mon noget, man kan gå til? Ja, det er det, og i vores område findes muligheden hos Mandsholm Hundemotion nær Tølløse.

Attla har haft en form for overbelastningsskade på et af sine bagben, og han har derfor ikke være med i træning i en måneds tid. Udover konsultation og behandling hos dyrlægen, beslutter vi, at han, for ikke at tabe for meget muskelmasse og kondition, selvfølgelig skal i svømmetræning..

I løbet af de næste uger skal Attla genoptrænes i en kombination med svømmetræningen, og der er ingen tvivl om, at det giver noget - han var godt træt efter en halv time i bassinet.

Mandsholm Hundemotion har været omtalt i DKK's medlemsblad "Hunden" for nogle år siden, og vi kan kun anbefale stedet. Svømmehallen er indrettet med to store bassiner, baderum, hvor hundene skylles grundigt før badningen, rum med kraftig føntørrer, bure, hvor hundene venter på, at det bliver deres tur til at komme i vandet, og til sidst, men ikke mindst, en café, hvor man kan lave sig en kop kaffe eller drikke en sodavand.

22. dec.

DKK - Dansk kennel klub - er nu, på opfordring af DKK,  at finde som logo på hjemmesiden.

Igennem de sidste måneder er vi blevet kontaktet af og haft besøg af flere  potentielle siberian husky-ejere/-købere, og vi lægger i vores vejledning stor vægt på, at man selvfølgelig skal erhverve sig en siberian husky, der er stambogsført i DKK eller anden FCI anerkendt kennelklub, eksempelvis SKK (Svensk kennel klub)

Vi har, desværre, også i løbet af sommeren fået en del henvendelser fra folk, der allerede har anskaffet sig en siberian husky, men UDEN stambog, og når vi fortæller dem, at de bl.a. ikke kan deltage i hverken udstillinger eller løb, ja, så kommer det bag på dem. Den pågældende "opdrætter" informerer ikke om disse ting - ofte på grund af uvidenhed, og vi oplever ligeså, at den vejledning, der er fulgt med hvalpen mere ligner en "vildledning"!  Ofte følger der ej heller en købsaftale med - noget som vi vægter højt, når vi enten selv skal have en hvalp til kennelen, eller når vi sælger en hvalp.

Hvad betyder en stambog - en hund er vel en hund?

I Danmark lægges der stor vægt på at "lave" sunde og raske hunde, der kan være til gavn og glæde for deres familier i mange år, og dette imødekommes ved køb af en hund med en DKK stambog. Vi kan, af naturlige grunde, kun "tale" for vores egen race, siberian husky, og vores viden og erfaring baserer sig udelukkende herpå.

For at kunne avle på en siberian husky skal begge avlsdyr igennem forskellige sundhedsmæssige undersøgelser, der ligger som et fast avlskrav. Se avlskrav>>> Her  Herudover vil en opdrætter også stille andre og egne krav til sine avlsdyr.

Det er aldrig en 100% garanti, at fordi avlsdyrene er fundet fri for arvelige sygdomme, at der ikke kan dukke "ting" op i det efterfølgende afkom. Det kan der, hvis "defekten" ligger gemt som et recessivt  gen, et gen, der er det, der benævnes vigende og altså først kommer til udtryk, når genkombinationen giver muligheder herfor. Sagt på en anden måde, kan forældredyr være raske smittebærere. Når man avler, vil man derfor ikke alene se på de to avlsdyr, men også, via stambogen, se på den historik, der ligger gemt i de linjer, der optræder i stambogen. Når man erhverver sig en hund uden stambog, ved man ingenting!!

Jamen en stambogsført hund er jo dyr?

Ja, det er den, og det skal den også være!! En opdrætter stiller forskellige garantier i en købsaftale, og en køber vil altid være dækket af købeloven i 2 år. Herudover har en opdrætter forskellige udgifter i forbindelse med at opfylde de forskellige avlskrav, der er fastsat for den respektive race. Og til sidste, men ikke mindst, så er det at købe en hund ikke noget man bare gør i et kækt øjeblik, hvor man får lyst. Køb af en hund foretages ofte efter mange overvejelser og for nogen kan der gå år fra beslutningen er taget til den rette hund dukker op.

Når og hvis du beslutter dig for at erhverve dig en siberian husky, vil du altid blive mødt med imødekommende, men også kritiske "åbne" arme. Læs mere>>> Her

28. nov.

Photo C. Gregori

Sæsonens andet løb, Novemberløbet, er veloverstået med fine resultater. Vi var tilmeldt i 3 klasser: 8-hundeklassen, 4-hundeklassen samt cani cross. Herudover var Christian Gregori tilmeldt i veloklassen med Sepp (Fra vores Kraka-kuld 2010).

Man kan ikke påstå, at vejrguderne var med os! Blæst og regn krydrede weekendens oplevelser, der bød på godt humør, glade hunde, styrt, gode gennemløb og tilfredse mushere!! Se billeder >>> Her

 

Placering Klasse

Distance

1. heat 2. heat Tid i alt Hastighed km/t
2 8-hundeklassen 6,7 km 16:14 16:29 32:41 24,9
2 4-hundeklassen 4,7 km 12:27 12:04 24:31 23,0
3 Cani Cross 4,7 km 18:48 19:24 38:12 14:,6

Se resultater fra novemberløbet >>> Her

Tak for hjælpen til vores handlere:

Cecilie, Lotte Holmstrup, Claus og Lene Topp, der alle holdt ud trods det "vilde" vejr!!

 

13. nov.

Super træningsweekend - lørdag i Tisvilde Hegn, søndag i Hvalsø Skoven >>> Billeder

27. okt.

Læs artiklen om SM 2011 >>> Her

24. okt.

SM (Svenske mesterskaber) 2011 i Nybro:

  • 3. plads og klubmester SPHK Södra Cani Cross women, Susan

  • Delt 1. plads velo med én hund, Bo

  • 3. bedste tid og eneste 6-hundespand i Gr. C, Bo

Tusind tak til SPHK Södra for et flot og professionelt arrangement!!!

Beretning følger senere - skal lige "lande"!!

 
19. okt.
Ny artikel med udgangspunkt i refleksioner: >>> Læs og om leadhunden >>> Læs
2. okt.

Ny video fra dagens træning i Tisvilde Hegn >>> Video

17. sep.

Endelig går det den rigtige vej,  +7 grader i morges og dermed super træning i Grib Skov. Det blev til 2 gange 8-spand, løb med de hunde, der er i spil til SM samt cykeltræning med Hugin, der sammen med Bo kører i veloklassen til SM i oktober i Nybro, Sverige.

Vi mødte i dag en gruppe ældre mennesker, der var på tur rundt i det Nordsjællandske, og det viste sig, at de havde hørt vores radioudsendelse, Stedsans, og de fortalte, at de havde haft stor fornøjelse af at lytte med. Det er super dejligt, når vi får respons på det, som vi laver, og at vi på den måde kan være med til at give en oplevelse og dermed skabe lidt glæde :-)

Vi har haft tæver i løbetid i de sidste tre måneder og ser nu frem til en sæson, hvor de forhåbentligt første kommer i løb igen til foråret!! Det er sejt hver gang, det står på - vil nok beskrive tilstanden som værende i helvede :-) Hylende hanner i døgndrift, tæver, der gør sig til og søvnløse nætter! :-)

Køretilladelserne til Hvalsø og Jyderup er kommet, og vi kan tage fat på træningen der fra 1. oktober.

Good mushing!

Attla - han er en drøm i selen - vanvittig, knokler og vil bare frem!!

28. aug.
Så er vi i gang!!! Endelig blev det køligere, og vi kunne i dag tage hul på sæsonen. Vi begynder træningen på cykel, hvor vi kører 2 hunde ad gangen. Det er super træning, hvor vi får arbejdet med få hunde pr. gang - det tager tid, men alle hundene, også dem, der normalt løber som wheel- og teamdogs, bliver trænet i kommandoer etc., så de ikke bare løber på autopilot! Billeder fra dagen >>> Her
8. aug.

Sepp (Ulvedalen's Leonhard Seppala) på weekend i Ulvedalen. Han er bare "trådt" ind i flokken og opfører sig som om han har været her altid

- dejligt at se!!!

Sommeren er nu ved at være slut, og vi ser frem til, at temperaturen kravler nedad, så vi igen kan komme i skoven med hundene - de trænger, og vi trænger til at komme i gang med træningen igen!!!

Collierne, Yuki og Glitnir, har taget afsked med Ulvedalen efter et par måneder i huskyflokken. Glitnir sluttede af med at kunne løbe i en træksele, og hun er nok mere husky end collie :-)

Vi vil i de næste par måneder koncentrere os om forberedelserne til det svenske mesterskab i oktober, der i år vil blive afviklet i Nybro - samme bane som når der køres Kosta off Snow. Planen er, at vi kører i 6- og 4-hundeklassen, velo- samt i cani crossklassen. Hvalpene, der lige bliver gamle nok, vil få deres debut i 4-hundeklassen. Læs mere >>> Her

22. jul.
Ulvedalen har været på festival - Nakkenfestivalen - og det var en super oplevelse!! Vi fik desværre ikke taget helt så mange billeder, som vi kunne ønske, men da vi altid har meget travlt ved denne type af arrangement, prioriterer vi samtalen med de besøgende.

Ulvedalen på Nakkefestivalen >>> Her

Det er altid sjovt at vi, når vi er ude at holde foredrag etc.,  træffer mennesker, der har kendskab til slædehundelivet. På Nakkefestivalen mødte vi en fyr, der i forbindelse med sit højskoleophold I Alta i 2010 havde været med på en rejse til Alaska, hvor højskoleelverne skulle hjælpe til på Takotna-chekpointet - og han kunne fortælle historier!!!!

30. jun.

Tillykke til Kraka og de fantastiske kraka-pups, der i dag bliver 1 år!!

Og vi gør samme parring igen til marts 2012!

Tiden går hurtigt, og det er allerede ét år siden, at Kraka valgte at føde sine 6 hvalpe i sofaen - helt ligesom hendes mor gjorde det!! Vi har selv tre af de 6 hvalpe, og de tre andre er hos familier, hvor de i høj grad trives og har det godt. Og det vigtigste er, at vores hvalpekøbere er lige så vilde med de her hvalpe, som vi er!!!

Da vi planlagde denne parring, havde vi forskellige kriterier, der skulle være opfyldt:

  • Avlsdyrenes temperament - positive, glade og rolige! Især tævens temperament vægter vi højt: selvsikkerhed, god menneskekontakt og god social adfærd i flokken og på spandet. Ikke aggressiv, sky, ekstremt dominerende, hysterisk, usikker, overstresset etc.

  • Avlsdyrenes performance - gode slædehunde!

  • Avlsdyrenes kynologi - velbygget - like a working sleddog!!!

  • Gode spisere og drikkere - også på udebane!

  • Læs også artiklen: "Den perfekte avlstæve"

Vi har aldrig været i tvivl om, at Kraka skulle levere hvalpe til kennelen. Hun er den mest fantastiske tæve, man kan forestille sig. Hun opfylder alle kriterierne , og vi skulle derfor finde en han med samme kvaliteter. Valget faldt på Trahimus Niklas, der boede i Sverige - er nu bosiddende i Norge.

Hvalpene har arvet ALT det, som vi forventede fra begge forældredyr. De har alle 6 helt igennem perfekte temperamenter: Super i flokken, kan med alle hunde - uanset race, er vilde med mennesker og er altid glade og positive!!

De fik deres debut som slædehunde i slutningen af sæsonen, og vi kan ikke andet end at glæde os til den kommende sæson, hvor de kommer med i fuld træning. De arbejder 100 % fokuserede og har en energi og styrke, som vi kommer til at nyde glæde af mange år frem i tiden. De er på A-teamet - ingen tvivl om det. Vi satser på at teste dem til det svenske mesterskab i oktober, hvor de stille op i det, der kaldes for motionsklasse - altså uden for konkurrence. Det er en perfekt måde at vænne de unge hunde til konkurrencernes virak  og den noget mere hektiske stemning, der ofte hersker ved de store løb.

Ulvedalen's George Attla

Ulvedalen's Dee Dee Jonrowe

Ulvedalen's Aliy Zirkle

Få evt. flere informationer under >>> Hvalpe

27. jun.

Du finder 2 nye filmoptagelser under "Videos" eller >>> Adfærd samt >>> Æbleplukning

Freja & Jabba

17. jun.

Farvel JarJar for 11 fantastiske år foran slæden og i sofaen.

Torsdag d. 16. juni tog vi, sammen med vores dyrlæge, den tunge beslutning om at "sende" JarJar til slædehundehimmelen. Efter kort tids sygdom, var der ingen anden mulighed - nyrer og lever kunne ikke mere!

De andre hunde i flokken var klar over, at noget ikke var som det skulle være. For et par dage siden, da JarJar lå og sov i haven lå, vores plejecollie, Yuki helt tæt op ad JarJar, og alle de andre hunde lå i en rundkreds omkring ham - sådan lå de længe. Smukt, men også tankevækkende!

16. jun.
Ulvedalen tager på festival >>> Nakkefestivalen
21. maj

Ulvedalens Attla og Kennel Working Border Vera

 

Lotte Holmstrups border collie, Vera, har været på "feriekoloni" i Ulvedalen og er ved at blive integreret i flokken. I disse dage har hun gået i hundegård med Kraka og Krakas  3 hvalpe, der nu er 11 måneder, og hun bliver mere og mere fortrolig med huskysproget.

Se filmklip >>> Her

 

Billeder fra dagens luftning i Ulvedalen >>> Her

24. mar.

Se billeder >>> Her

Hvilken herlig påske, som i år blev tilbragt i Vaggeryd, Småland, hvor SPHK traditionen tro afholdt forårets store udstilling. Det var med 137 katalognumre, hvor omkring 100 tilmeldte var siberian husky. Resten var fordelt på samojeder og  malamuter. Vi nyder meget at deltage på de svenske specialklubudstillinger, og vi tænker, at de nok minder en hel del om de danske udstillinger i 80'erne og 90'erne, hvor der deltog et stort antal mennesker og hunde. Ikke at alt var meget bedre i "gamle dage", men der er desværre ikke længere den samme ånd og atmosfære i huskyverden i Danmark som tidligere - herom er der ingen tvivl! Man kan blot kigge i de gamle SIBERIAN HUSKY-blade fra denne periode, og det står klart, at miljøet dengang var et helt andet. Der blev afholdt foredrag med fokus på den arbejdende slædehund, seminarer, fællessamlinger, udstillinger, der trak folk af huse etc. Hvorfor udviklingen er gået en anden vej i Danmark, kan der være mange årsager til, men ærgerligt er det.

Vi havde tilmeldt vores hvalpe fra sidste kuld (Trahimus Niklas x Ulvedalen's Kraka) i Juniorklasse, Geri i åbenklasse, Galena i unghundeklasse samt gode gamle JarJar i veteranklasse. Annika Uppström, der er kendt i både samojed- og huskykredse som hundekører gennem mange år, dømte på udstillingen. Det er en fornøjelse at udstille sine hunde for een, der kender til den arbejdende slædehund, og som både kører med og opdrætter siberian husky - troværdigheden er større!!!

Vi er ikke og bliver aldrig de store "udstillingshajer", men udstilling er nødvendig, når og hvis man i Danmark påtænker at bruge sine hunde i avl.

Systemet omkring udstillingspræmiering er ændret d. 1. januar 2011, og det var derfor første gang, vi skulle vurderes efter de nye retningslinjer. Som skemaet ovenfor viser, er der sket en stramning mht. vurderingerne, hvilket får betydning for avlen af især "arbejdstypen" af siberian husky i Danmark. Efter 1. januar er det nye avlskrav i Danmark, at hunden skal have minimum "Very good". Det kan måske opfattes som en 2. præmie, der var kravet tidligere, men det er det ikke!! De hunde, der nu præmieres med "Good" kan i Danmark ikke længere indgå i avl til trods for, at de tidligere ville har opnået en 2. præmie. I Sverige, hvor man ikke har samme krav om præmiering, når hunden skal benyttes i avl, får det heldigvis ikke samme konsekvens.

Nu kunne man jo så umiddelbart indvende, at det da er fint, at man kun kan avle på de bedste hunde. Ja, sådan ville det såmænd også have været i den perfekte verden. Nu er det desværre bare sådan, at hundeudstilling i realiteten er en skønhedskonkurrence, hvor kriterierne for, hvordan man bedømmer de enkelte hunde, varierer enormt fra dommer til dommer, og ligeledes varierer over tid med skiftende mode for, hvilket udtryk en given hunderace skal have. Det er ganske få dommere,  der lægger særlig vægt på den allervigtigste kvalitet hos en arbejdende hund som siberian husky - nemlig arbejdsegenskaberne. I stedet lægges der mere vægt på hundens visuelle udtryk, hvilket har medført, at de særtræk, der kendetegner racen, gennem de sidste især 10-15 år er blevet kraftigt forstærket, således at der har fundet en overtyping sted. Siberian husky er i Danmark blevet lavere med kortere ben ( - end racestandarden beskriver!!!), kortere ryg, meget stejlere vinkler, kortere snude, kraftigere stop, kraftigere og længere pels samt tykkere benstammer for nu at nævne nogle af ændringerne hos "udstillingstypen". Disse ændringer er naturligvis betinget af, hvordan dommerne over tid har vurderet hunden, og hvad de især har lagt vægt på. Dette er en ganske naturlig konsekvens af, at udstilling som vurdering af hunden, får lov til at stå alene. Hvis en arbejdstest havde været et avlskrav, ville fokus givetvis have været anderledes, da dommerne så havde haft bedre mulighed for at se huskyen i den funktion, den er skabt til. Denne udvikling betyder, at mange dommere ikke er klar over, hvordan den oprindelige arbejdende type skal se ud og i nogle tilfælde måske slet ikke er klar over, at en sådan eksisterer!!! Når man så møder op på en udstilling fx i Danmark, hvor udstillingstypen stort set har overtaget scenen, med en type siberian husky, som dommeren ikke er vant til at se, er det for det meste meget vanskeligt at opnå præmieringen "very good". Det var trods alt noget lettere tidligere at opnå en 2. præmie, da spillerummet i vurderingerne var det større. En 3. præmie blev for nogle dommeres vedkommende heldigvis kun givet, hvis hunden havde alvorlige fejl i forhold til racestandarden. Med de nye krav til præmieringen, vil konsekvensen blive større forskel mellem udstillings- og arbejdstypen og færre muligheder for at få avlsgodkendt en konkurrencedygtig arbejdstype af siberian husky. Som det er nu, bliver vi nødt til at tage til den svenske specialklubs udstillinger for at få vores hunde avlsgodkendt. I fremtiden kan det ende med, at den arbejdende type helt forsvinder fra Danmark, hvilket den er godt på vej til. Det vil vi synes er meget meget ærgerligt.

18. mar.

Vi er IKKE ved at skifte race :-)

Søndag stod på den på besøg på en kennel med opdræt af Cairn Terrier - en noget anden type hund end huskyen, men meget meget charmerende! 2 af tæverne er drægtige, og nu venter vi blot på hvalpe til Susans forældre.

Lørdag kom collierne på forlænget påskeferie, og de skal være i Ulvedalen i 2 uger denne omgang. I løbet af sommeren vil de komme tilbage for længere ophold. Stor var gensynsglæden mellem huskyerne og collierne!!

Se filmklip >>> Her

28. mar.
Sæsonen nærmer sig sin afslutning. Det har været en fantastisk sæson med en dansk vinter, som vi ikke kan huske magen til nogensinde. Sæsonens højdepunkt har i året været de to uger på Camp Dannevall, som vi vender tilbage til næste sæson og næste gang forhåbentligt endnu længere tid! Sæsonen lakker mod enden, men vi fortsætter med at arbejde med hundene, der stadig skal holdes i gang. Træningen vil fortsætte foran cykel og svømmetræning til sommer. I april tager vi til Vaggaryd, hvor vi skal udstille 7 hunde for dommer Annika Uppström - en udstilling vi glæder os meget til.

Billeder fra weekenden >>> Her

20. mar.

Hvilken herlig weekend, hvor vi have besøg af de tre hvalpe fra Musher-kuldet årgang 2010. Christian var her med Sepp og Pancho og Mads & Trine med Jessie og Joy.

Da hvalpene blev lukket ud sammen, var der ingen, der var i tvivl om, at det her er "vores familie", og Kraka blev så glad, da hun så alle sine hvalpe samlet igen! Vi kan kun gætte os til de følelser, hun må have haft ved gensynet, men der var ingen tvivl om, at hun var nærmest lykkelig!!

Søndag stod på fællestræning, hvor Jessie og Joy skulle i selen for første gang!

Se video >>> Her

Kraka skal lige se Jessie an for at være helt sikker....., er det nu også hende, og ja, det var det!!

 

Forsøg på at lave et familiebillede ...

 

... der næsten lykkedes!!!

 

Efter endt træning var det tid til den obligatoriske morgenmad i det "grønne".

Vi føler os meget privilegerede med hensyn til den gode kontakt, vi har med vores hvalpekøbere. Vi lægger ikke skjul på de krav og forventninger, vi som kennel stiller til hvalpekøbere, og det er en stor glæde at kunne dele nogle af de fælles oplevelser, der vedrører hvalpene. Det er også som opdrætter yderst tilfredsstillende at se resultatet af det avlsarbejde og de tanker, som vi gør os med hensyn til den avlslinje, vi ønsker at arbejde med.

Vi er meget tilfredse med dette kuld, hvor alle hundene allerede nu viser sig som ivrige og fokuserede siberians. Herudover har de alle 6 fået det mentale overskud, som Kraka har, og som betyder, at de ikke går ind i og søger konflikter - de bruger simpelthen ikke deres krudt på det. De er alle glade og positive som deres mor og har en mildhed og ro, som vi værdsætter meget højt!!

Tak til Christian, Mads og Trine for en fantastisk dejlig weekend!!

6. mar.

To nye film >>> Her

18. feb.

Slædehundelivet på Camp Dannevall lakker mod enden, og vi skal til at tage afsked på Nina og Kjell Dannevall. Det har været to helt fantastiske uger, hvor både hunde og mennesker i den grad har trives med livet på Campen. Når man som vi rejser med 19 hunde, er det en fornøjelse, når alt bare fungerer: Hundegårde, hundekøkken og ikke mindst de flotte spor, vi har kørt alle dagene minus een dag.

Vi vil ikke sige farvel, Nina och Kjell, men på GENSYN!!

I slipper ikke for os :-)

Læs vores dagbog >>> Her

11. feb.

Dagbog - slædehundeferie på Camp Dannevall >>> Her

Vi har lavet et nyt opslag på hjemmesiden, hvor du kan finde de film, som vi tager. Filmene bliver lagt på YouTube >>> Videos

30. jan.

I dag har vi eksperimenteret med at filme undervejs på træningsturen - se resultat >>> Her

29. jan

"Ny" hundevogn - i weekenden henter vi en ATV'er hos Kenneth og Susanne Bendtsen, der efter mange år i huskyverdenen, har besluttet at stoppe med at køre med hunde. ATV'eren er uden motor, hvilket betyder, at vi kan bruge den i de danske skove - lyder det underligt, men det er nu en gang sådan, at reglerne er. På sigt skal der en ATV'er med motor til "vognparken", der vil give mulighed for at træne hastighed på en helt anden måde.

8-dog-team og Bo

Med anskaffelsen af ATV'eren håber vi, at det vil blive nemmere at træne i vinterhalvåret, der for vores vedkommende i år har været noget af en katastrofe. Sne er lig med slædekørsel, men sneen har også været lig med at sne inde og is på træningssporerne, der i den grad har sat vores træning tilbage. I løbet af sneperioden gik vi og drømte om en helt almindelig grå og våd dansk vinter med mudder og sjask :-)

Co-musheren nu som bagsædepassager :-)

Nogle uger på sne i det svenske venter forude, og livet skal igen leves :-)

15. jan

Border collien, Vera, på besøg i Ulvedalen. Kraka var pædagog for en dag, og var Vera blevet her meget længere, havde Kraka adopteret hende!!

Vera's nye mor, Lotte Holmstrup, er fotograf til billedet!

1. jan.
Fik du hørt radioprogrammet om vores slædehundeliv? - Hvis ikke, kan du lytte med >>> Her - samt læse lidt >>> Her

Foto: Susanna Sommer, Stedsans/DR

 

Godt nytår!!

   
 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 27 20 20 54
SH