Nyheder 2012

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links

Læs nyheder 2011 >>> Her

Læs nyheder 2010 >>> Her

Læs nyheder 2009 >>> Her

Læs nyheder 2008 >>> Her

Læs nyheder 2007 >>> Her

Læs nyheder 2006 >>> Her

Læs nyheder 2005 >>> Her

1. jan.

Nytåret blev traditionen tro fejret sammen med gode venner fra Sverige, Gabrielle og Eric, som vi meget nyder at være i selskab med!

Jabba og collierne, Yuki og Glitnir, nød også hinandens selskab, og gammelhunden vågnede lidt op, da det gik op for ham, at der var konkurrenter til madskålen :-)

Året bliver som vanligt gået i møde på Mullerup strand, hvor hundene nyder at løbe løs - også gammelhunden :-)

Træningen foregår i øjeblikket hjemmefra, da hundebilen er på værksted efter et mindre uheld!

Hvalpene har været på deres anden tur. De har allerede forstået, hvad det hele handler om!

.... og med træning i engområdet til Tissø, ja, så står den på mudderbad!

9. dec.

Slædehundevejret kom endelig til Danmark, og vi kan nu nyde sneen sammen med hundene.

Hvalpene nyder også sneen og har den rette forståelse for, at i det vejr trækker vi også :-)

I det nyeste nummer af magasinet  "Vi med hund" er der denne gang en artikel af Lenne Topp, der fortæller lidt af Nina Dannevall's historie samt en beskrivelse af livet på Camp Dannevall. En del af billederne er af os og hundene fra Ulvedalen.

25. nov.

Bo til start i 8-hundeklassen

Foto: Steen Kristiansen & Ulvedalen

Se billeder >>> Her

 

Novemberløbet er veloverstået og igen i regnvejr!

Denne weekend bød på det traditionsrige Novemberløb i skoven omkring Hvalsø. Team Ulvedalen deltog i 8-hunde, velo og canicross.

Bo kørte 8-hunde, Susan løb Canicross med Attla, Christian kørte cykel med Sepp og Kim kørte cykel med Hugin. Weekenden formede sig rigtig fint for teamet med to sejre, en tredje samt en fjerdeplads.

I 8-hundeklassen var der desværre kun to deltagere, Michael Frost og Bo. Til gengæld er Michael sædvanligvis en hård nød at knække, da han sandsynligvis kører med de hurtigste hunde i Danmark! Bo og Michael havde dog sat en flaske god whisky på højkant om sejren, så der var noget at køre om. Lørdag havde Bo et meget fint gennemløb med rimelig fart i forhold til vejret og især varmen. Michael derimod var så uheldig at have en leaddog, der fik en poteskade på det sidste stykke af sporet. Michael havde derfor sit mas med at få hundene i mål og måtte stoppe nogle gange. Bo derimod var flyvende i mål, hvilket resulterede i et forspring til Michael på 48 sek. Søndag skulle Michael, der oven i købet havde fødselsdag, forsøge at hente det tabte. Den skadede leaddog var pillet af spandet, så han kun kørte med 7 hunde. Intet var dog afgjort, da Michaels hunde ER hurtige. Men de var ikke hurtige nok. Bo beholdt førstepladsen med en margin på 3 sekunder!!! Tak for whiskyen og tillykke med fødselsdagen ;-)

I Canicross skulle Susan forsvare tidligere års resultater som bedste kvinde. Der var her også kun 2 deltagere, Charlotte Andersen og Susan. Susan havde valgt Attla som  Canicrosshund, da Munin døjer med en lille skade. Alt gik dog fint efter planen og Susan lagde sig efter første heat i spidsen med 1 minuts forspring. Søndag udbyggede Susan forspringet med yderligere 3 minutter og vandt løbet i suveræn tid.

I Veloklassen kørte Christian og Sepp sig til en flot 3. plads mens Kim og Hugin fulgte lige efter med en 4. plads. Veloklassen var i år den stærkeste klasse med et meget højt niveau for de første fire i klassen. Michael Frost vandt rimeligt suverænt  mens der var hård kamp om de tre næste pladser. Her trak Dennis Larsen det længste strå efter en utrolig præstation lørdag med Christian og Kim lige i hælene! Tillykke med placeringerne og et meget spændende race.

Tak til Jer, der gav en hjælpende hånd med ved de forskellige starter!

8-hundeklassen 6,2 km

 

Bo Petersen

00:16:06

0:16:19

00:32:25

Veloklassen 4,5 km

Christian Gregori

00:10:07

0:10:30

00:20:37

Kim Stege

00:10:16

0:10:32

00:20:48

Cani Cross 4,5 km

Susan Hansen

00:19:28

0:19:19

00:38:47

Kommende konkurrencespand - hvalpene var for første gang i spand med mor Kraka og Idun i lead. En lille microtur blev det til, hvor hvalpene fik øvet lidt kommandoer samt at være tilkoblet en skagle!

Lead: Ulvedalen's Kraka + Frost 'n' Fun Idun

Ulvedalen's Sirius

Ulvedalen's Vega + Ulvedalen's Lyra

Ulvedalen's Orion + Ulvedalen's Lupus

18. nov.

Jabba the old Boss kan stadigvæk "Give me five!" - her fanget af Jytte Strandberg!

15. nov.

Ulvedalen's Thor gik bort onsdag d. 14. november efter kort tids sygdom, en leukæmi, der udviklede sig hurtigt og voldsomt!

Thor er den førstfødte hvalp på kennelen, og han var fast en del af konkurrenceteamet. Herudover var han ved at overtage pladsen som flokkens alfahan efter Jabba, der så småt er ved at gå på pension.

Thor var en helt igennem fantastisk hund - både mentalt, kynologisk og i forhold til performance. Han ydede altid maksimalt på spandet og elskede det. Hans præstationer har dog de seneste par måneder været en smule svingende men alligevel tilstrækkeligt gode til, at vi valgte at lade ham gå med på konkurrencespandet i Nybro for 3 uger siden. Dette vidner om en jernvilje, da han jo allerede dér har været mærket af sygdommen. Han blev taget af spandet efter første dag og har ikke kørt siden, da vi her kunne se, at noget var galt.

Heldigvis var Thor glad og positiv - både overfor mennesker og overfor flokken - til det allersidste, hvilket tyder på, at han ikke har haft nævneværdige smerter.

Tabet og savnet er stort, og der vil nok gå en tid, før vi helt har forstået, hvad der er sket!

31. okt.

Bo og 6-hundespandet 1. heat!

 

Sæsonens første løb er veloverstået, og det var endnu en gang en god oplevelse at deltage i Nybro off Snow arrangeret af SPHK Södra. Vi var tilmeldt 6-hundeklassen, 4-hundeklassen, cani cross samt veloklassen.

Bo og 6-hundespandet, der ved søndagens 2. heat blev til et 5 hundespand. Bo vurderede efter lørdagens heat, at det var en god idé at tage Thor af. Vores leadtæver er i løbetid, og det giver en smule ukoncentration hos visse af hannerne :-)

 

Susan kørte 4 hundespandet, men måtte på grund af en fibersprængning i det ene lår, melde af på resten af konkurrencen. Desværre opstod skaden under konkurrencens cani cross, hvor Susan og Munin i fuld fart  skulle forsvare og generobre klubmesterskabet!

 

Camp Ulvedalen. At campere med nattetemperaturer på -8 er en frisk oplevelse.

Kim Stege i veloklassen med Hugin. Kim er i lære som musher og kørte en flot konkurrence med en sejr i sit første løb!

Christian i veloklassen med Sepp (Ulvedalen's Leonhard Seppela). Christian og Sepp kørte desværre forkert i 1. heat men tog revanche søndag med en formidabel tid.

Vinderne i 6-hundeklassen!

1. Joakim, 2. Sverker og 3. Bo,

Susan, Malin og Iréne - Cani Cross Women

 

Logo på bilen - udarbejdet af Claus Topp!!

Til bagsmækken!

Og på fronten.

Tusind tak Claus Topp for det flotte arbejde!!!

6. okt.

Foto: Jytte Strandberg

Hvalpene, der nu er tre og en halv måned, er ved at lære lidt om slædehundelivet: De er med i skoven hver gang, står på stake-out med de andre hunde og trænes i at få sele på og løbe eller gå en tur på 500-1000 meter. De bestemmer selv, om de vil løbe, men det vigtigste er, at de lærer kommandoerne, der benyttes, når de på et tidspunkt skal løbe i spandet.

Aftentræningen er også i gang; det er sjovt, anderledes og udfordrende - for hvad gør man, når en hund smutter ud af hånden på musheren og forsvinder ud i mørket, jo, man forsøger at bevare roen, kalde hunden til sig og bagefter sætte hjertet på plads efter, at det har været ude af kroppen i et kort sekund :-) Munin løb på egen "pote" ud i skoven, men opdagede hurtigt, at de andre ikke var med, hvorefter han efter at have tisset op ad et par træer kom luntende tilbage :-)

Første 8-hundespand ved aftentræningen i Jyderup Skov ved Vig!

9. sep.

Ny sæson er i år lig med ny hundebil: Renault Master, dobbeltkabine, hvilket giver nogle fantastiske muligheder.

Vi har i mange år ønsket os en mandskabsvogn, men har på en eller anden måde fået fortalt os selv,

at det som privatperson var urealistisk. Sådan er det trods alt ikke helt! Det KAN lade sig gøre, men

det kræver dog en ombygning til kassevogn, at der skal betales en ekstra afgift for omregistreringen

og ikke mindst megen tålmodighed med Skats sagsbehandling!!!

 

Tiden går stærkt, og vi er allerede ved at tage fat på den kommende sæson. Det er skønt med "cirkler", da man igen får en ny mulighed for at gøre det anderledes, at melde sig til de løb, man ikke fik kørt sidste sæson, at få flere km i poterne hos hundene, at prøve nye træningsmetoder af etc. etc., og når man ikke det hele, eller går det bare ikke som planlagt, ja, så ligger der endnu en ny og kommende sæson og venter!

Hvalpene er nu 12 uger gamle og er i gang med deres træning. De skal vænne sig til at ligge i boksene i hundebilen, at stå på stake-out, lære de forskellige kommandoer, der anvendes, når de en dag skal med på spandet og i det hele taget få indlært de mange rutiner, der er forbundet med et liv som slædehund i Ulvedalen.

Ulvedalens Lupus på stake-out for første gang!

Hvalpene har fået egne sider - se under >>> Hundene

De tre hvalpe, Ulvedalens Orion, Ulvedalens Sirius og Ulvedalens Polaris (Fenja) er flyttet til deres nye familier, og en ny hverdag skal til at begynde. At få en hvalp i huset er for de fleste en stor omvæltning, og vi ønsker Jer alle tre et godt og fantastisk nyt hundeliv :-)

Træningen er i gang, og debuten foregik i Tisvilde lørdag d. 8. september. Hundene var glade for at komme i gang igen efter en god lang sommerpause.

16 hunde er i træning i år, og vi indledte sæsonen med at køre to gange 8-spand. Vanding undervejs!

(Birgitte og Alpha i baggrunden)

10. aug.

Frost 'n' Fun Earth, Wind & Fire (Freja)

17.05.2001 - 09.08.2012

Vi har i dag desværre måttet sige farvel til vores kære Freja og sende hende på den sidste rejse.

Freja var vores anden hund, og hun har været en vigtig og uundværlig del af opbygningen af Kennel Ulvedalen.

Freja var af showhundetypen og var derfor rent fysisk ikke på niveau med de slædehunde af racing-typen, der kom til. Dette kompenserede hun dog langt hen ad vejen for med formidabel løbsvilje og sin enestående intelligens. Hun var derfor gennem hele sin aktive karriere en vigtig leaddog, der ALDRIG fejlede. Det var især på længere fjeldture i det svenske, at hun viste hele sit potentiale. Var sporet føget væk, eller var der pludseligt "white out" omkring os, ja, så tog den lille røde over og bragte os sikkert - og på sporet - hjem! Freja har i sine unge år deltaget i mange løb i forskellige klasser især på grus men også på sne ved Nordic Open i Åsarna. Hun ydede altid sit absolut bedste, når hun var i "kamp".

Hjemme i hundegården har Freja også haft stor betydning for kennelens udvikling. Hun har lært vores nuværende alfa-tæve Tir op og har været med til at holde styr på flere kuld hvalpe. Hun var - selv for en husky - en særdeles egenrådig dame, der sjældent gav køb på sine meninger. Til gengæld var hendes kærlighed grænseløs. Vi kommer til at savne hendes daglige markering af, at "nu er klokken 18, og så kan i godt slutte luftningen, for jeg er sulten!!!!" Freja var en fantastisk hund og kammerat, som aldrig kan erstattes!

Freja havde cancer i underlivet, men nåede heldigvis ikke at blive rigtig syg af det.

TAK, Freja!!!

 

10..aug..

Ugebilleder for uge 8 er opdateret samt videoklip >>> Her

17. jun.

Så kom de - 6 små stjerner - 3 hanner og tre tæver.

Kraka gik i gang med opblokningen kl. 4.00 fredag morgen og fødte lørdag morgen, kl. 3.39, den første, en hanhvalp, der hurtigt blev efterfulgt af de 4 andre. Vi kunne dog på Kraka se, at der endnu var een eller flere, der gerne ville ud. Halvanden time efter den 5. hvalp var født, kom der endnu en til verden. Hun meldte sin ankomst som en anden super Karla. Smøg sig selv ud af fosterhinden, og satte kurs mod mælkebaren, hvor der var godt trængsel, men hva' gør det, når man er en super Karla. "Væk med Jer, jeg er sulten!!""

fødselsvægt ml. 500-600 gram - altså nogle store basser!

Ugebilleder m.m. senere

 
3. jun.

Vi nærmer os - om 11 dage sker det! Hvor mange mon der kommer? :-)

26. maj

Kraka vokser nu lidt for hver dag og med 3 uger til fødselen, ja så er hun på nuværende tidspunkt temmelig "tyk" :-)

14. maj

Kraka er nu præcis halvvejs igennem sin drægtighed. I løbet af ugen kan vi mere præcist afgøre om, hvorvidt hun er drægtig eller ej.

Det er Kraks anden drægtighed, og vi sammenligner meget med forløbet fra 2010, og vi ser - måske - de samme positive tegn, men vi må væbne os med tålmodighed en uge endnu :-)

15. apr.

SEUCH SE(polar)Ch Ylajärvis SM Endurance og Ulvedalen's Kraka

Læs mere >>> Her

og >>> Her

14. apr.

Seneste melding fra Sverige er, at Kraka er parret anden gang, og at begge parringer har været 2 gode parringer!! Vi vil, når Kraka er 4 uger henne, scanne hende for at se om parringerne har givet "gevinst". Læs mere >>> Her

Kraka med 4 af de 6 hvalpe fra kuldet 2010. Vi ser frem til endnu et kuld i sofaen :-)

13. apr.

Ulvedalens Kraka er parret, og vi venter hvalpe i midten af juni 2012. Se mere under hvalpe >>> Her

18. mar.

Fenrisulven Tir og Ulvedalen's Aliy Zirkle i lead!

Sker da der ingenting i Ulvedalen? Jo da, det gør der! :-)

Hundene er fortsat i træning, og det er tydeligt, at de mange og lange ture i Sverige har givet godt med muskler på samtlige hunde. I løbet af den næste måneds tid vil vi reducere træningsmængden, men holde fast i lidt træning, så længe vejrforholdene tillader.

Fenrisulven Tir - snart 8 år!!!

I slutningen af en sæson påbegyndes planlægningen for den kommenene sæson, og vi er allerede i gang!

Ulvedalen's Loke

 

Ulvedalen's Geri - udstilling i Vaggerud

Ulvedalen's Geri er ved at blive gjort avlsklar og vil være til rådighed for interesserede opdrættere. Vi har flere hanner, der kunne være interessante at lade indgå i avl, men når vi ridser de forskellige krav op, som vi ønsker opfyldt, ja, så indeholder Geri bare lidt mere af det hele!!

Ulvedalen's Freki og Ulvedalen's Geri i wheelposition. Geri til højre. Han løber ofte trav og traver, hvor de øvrige hunde galoperer

- traver op til 25 km/t!

 

Sommeren kommer også til at byde på hvalpe i Ulvedalen. Læs mere >>> Her

 

 

B-teamet med gæster: Sepp og Alpha som teamdogs, tredje position bagfra. Det er første gang, at Alpha er med i spandet, og han gjorde det godt! Alpha, en ung han, har trænet med os det meste af sæsonen. De første mange gange er han blevet trænet foran cykel, alene eller med en af vores hunde. Han er nu så langt i sin "uddannelse", at han kan køre med i spandet!

21. feb.

Photo: Alex Gebauer

12-sleddog team:

Lead: Galena og Tir

Swing: Kraka og Dee Dee

Team: Zirkle og Embla

Team: Attla og Freki

Team: Thor og Ask

Wheel: Geri og Loke

 

Tre ugers fantastisk slædehundeferie er nu afsluttet, og vi kan se tilbage på tre uger, hvor ALT bare gik op i en højere enhed. Hundenes grundtræning i de danske skove kombineret med den rette foderblanding: HIKE Aktiv, kød og fiskeolie viste sig at være ramt lige på kornet. Denne erfaring tager vi med til den kommendes sæson træning samt forberedelse til løb. Vores hunde har aldrig været stærkere!!!

 

Den første uge fik vi alene med hundene og kunne lige nå at komme ind i en form for rutine, inden der kom gæster. Første hold var Christian og Lone og deres dejlige samojed-husky-blanding, Coco, der for første gang skulle prøve at leve som slædehund. Han blev testet i et to-spand og både Christain og Lone fik kørt hver en tur. Herudover blev han bare sat ud i hundegårdene til vores andre hunde, og helt som det plejer at være, ja, så accepterede de ham bare. Det er så herligt, at vi nu har en flok, der lader andre hunde indgå. I løbet af den anden uge blev der kørt længere ture, hvor de to nyslåede mushere også var med ude at køre med de store spand - både vores og Dannevalls.

 

Tak til Jer to dejlige mennesker for en super hyggelig uge, der bare gik for hurtigt!

 

Den tredje uge arriverede Alex og Fiona fra Tyskland; et par, der flere gange i løbet af året bor på Campen. Herudover kom Lene og Claus Topp, der skulle bruge ugen til at filme os og vores hunde i det rette element, nemlig sneen og kulden. Lene har igennem et halvt år fulgt vores gøren og laden med hundene igennem sit kamera, og resultatet skal munde ud i en dokumentarfilm - mere herom senere!

Alex og Fiona har to huskyer, og Alex lånte tre af vores hunde, så han fik muligheden for selv at prøve at køre 4-hundespand. Lua, Alex' og Fionas unge han, kørte med Kraka, Dee Dee og Attla, der tog godt imod deres nye makker og arbejdede super for og sammen med ham.

 

Tak til Lene og Claus for en sjov, hektisk og forhåbentligt udbytterig uge - herligt var det at få jer to globetrottere op i kulden :-)

 

Og ikke mindst en tak til Alex og Fiona for endnu en hyggelig, sjov og snakkende uge sammen - See You Next Year!!

 

Det er vores tredje sæson på Camp Dannevall, og vi må endnu en gang bare konstatere, at dette sted er paradis på jord for både slædehunde og mennesker. ALT fungerer!!! Lejligheden, vi bor i, er velindrettet, det fælles hundekøkken med masser af skabsplads etc. gør det super nemt og fleksibelt at tilberede mad og vandingsvand til hundene, og sporsystemet, der er logisk opbygget og godt gennemtænkt. Se kortet i fotodagbogen.

 

Tak til Nina og Kjell Dannevall for en super prof slædehundecamp!!

 

Se fotodagbog >>> Her

6. feb.

En uge er gået, og med den er der allerede oplevet og kørt mange gode km med hundene. Camp Dannevall er det ultimative sted at holde sin slædehundeferie. Sporsystemet er trygt og sikkert på flere niveauer: Sporerne er altid åbne - uanset vejret. Kjell Dannevall kører ofte de mange km spor op for at præparere og holde dem åbne. Sporsystemet er bygget logisk op og muliggør mange muligheder for varierede ruter. Vil du køre kort, kan du det, vil du køre langt, også meget langt, kan du det. Vil du have de udfordrende og kuperede spor, er der også mulighed for det. Ikke andre end gæsterne på Campen må benytte sporerne, hvilket betyder, at man aldrig risikerer eksempelvis at møde snescootere - noget, som vi ofte gjorde, da vi kørte i Funäsdalen, og det var kke altid gode oplevelser.

Udover de meget flotte spor, har vi her på Campen også hundegårde, hvilket er en stor fordel for hundene, der ikke skal tilbringe mange timer på stake-out og/eller i boksene på bilen. Hundene kan løbe frit rundt samt tilbringe deres hviletid i hundehuse med dejlig halm.

Ugen har også budt på ekstreme kuldegrader og med minus 38 grader, ja, så mærker man, hvad kulde er. Selv hundene syntes, at det var koldt og krøb sammen to og to i samme hus. Det var herligt at se, hvordan de store hanner pludselig syntes om at ligge tæt.

Når vi er af sted på denne måde, får vi også testet hundene i relation til, hvordan de reagerer både på miljøskiftet, den anderledes træning og den ekstreme kulde. Vores lille Idun er flyttet ind i lejligheden hos os, da hun ikke trivedes ved de ekstreme kuldegrader, vi har haft. Hun er i forvejen småtspisende og for ikke, at hun skal bruge unødigt meget energi på også at holde på varmen, nyder hun indelivet foran brændeovnen.

De øvrige hunde nyder slædehundelivet og især også en hviledag, som den holdes i dag. Der bliver sovet, spist og drukket.

Fotodagbogen >>> Her

 

30. jan.

Slædehundeferie på første klasse!

Foto-dagbog finder du >>> Her

30. dec.

Hundesvømning er det mon noget, man kan gå til? Ja, det er det, og i vores område findes muligheden hos Mandsholm Hundemotion nær Tølløse.

Attla har haft en form for overbelastningsskade på et af sine bagben, og han har derfor ikke være med i træning i en måneds tid. Udover konsultation og behandling hos dyrlægen, beslutter vi, at han, for ikke at tabe for meget muskelmasse og kondition, selvfølgelig skal i svømmetræning..

I løbet af de næste uger skal Attla genoptrænes i en kombination med svømmetræningen, og der er ingen tvivl om, at det giver noget - han var godt træt efter en halv time i bassinet.

Mandsholm Hundemotion har været omtalt i DKK's medlemsblad "Hunden" for nogle år siden, og vi kan kun anbefale stedet. Svømmehallen er indrettet med to store bassiner, baderum, hvor hundene skylles grundigt før badningen, rum med kraftig føntørrer, bure, hvor hundene venter på, at det bliver deres tur til at komme i vandet, og til sidst, men ikke mindst, en café, hvor man kan lave sig en kop kaffe eller drikke en sodavand.

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 27 20 20 54
SH