Nyheder 2013

Ulvedalen Sidste nyt Hundene Fotoalbum Sporten Artikler Links

Læs nyheder 2012 >>> Her

Læs nyheder 2011 >>> Her

 

Læs nyheder 2010 >>> Her

Læs nyheder 2009 >>> Her

Læs nyheder 2008 >>> Her

Læs nyheder 2007 >>> Her

Læs nyheder 2006 >>> Her

Læs nyheder 2005 >>> Her

25. nov

I mål ved Skånedraget d. 23/11-13. Hundene løb en gennemsnitshastighed på 26 km/t på den 4 km "lange" rute.

6-hundeteamet i år:

Lead: Ulvedalen's Zirkle og Husky Horizon Galena

Team: Ulvedalen's Freki og Ulvedalen's Attla

Wheel: Ulvedalen's Loke og Ulvedalen's Geri

Det er efterhånden tid til en opdatering. Sæsonen er i fuld gang både mht. træning og til deltagelse i konkurrencer. I år satser vi på barmarkskonkurrencer, primært i Sverige, hvor niveauet er væsentligt højere end i Danmark! Slædehundesporten er langt større i Sverige, og der er igennem de seneste år blevet etableret et godt og solidt slædehundemiljø i Skåne, hvor Skånes Dragundsklubb og SPHK Södra står bag bl.a. Skånedraget og Nybro of Snow.

Målet er at konkurrere i 6- og/eller 8-hundeklassen med Bo som musher. Susan har fået rollen som handler og logostikchef :-)

I weekenden 25-26 oktober deltog Bo i SOC, Scandinavian Open Championship, i Nybro med 6-hundeteamet. Vejret var desværre ikke slædehundevejr den weekend, og med temperaturer som en sommerdag, blev tiderne ikke overbevisende. Hundene gjorde et godt stykke arbejde, og det rakte til en 6. plads. Der var tilmeldt 9 team i klassen.

Den netop overstået weekend bød på deltagelse i Skånedraget, og igen blev det til en dyst mellem Sverker Björk, Joakim Persson og Bo i 6-hundeklassen. Efter 2 gode gennemløb blev det til en anden plads til Bo og dermed sølv! Vi er ganske tilfredse med resultatet, og hundene arbejdede 100 % fokuserede med et konstant og godt tråd hele vejen rundt! Tillykke til Sverker, der endnu en gang tog guld!

Planen for denne sæson var også at deltage i Polardistance, men vi kan på nuværende tidspunkt se, at vi ikke når at få nok antal km i hundene. Det relative varme og fugtige efterår har betydet, at vi ikke har haft mulighed for at træne helt så meget som tidligere sæsoner. Vi har planlagt to gange snetræning i Sverige, som vi håber på kan give hundene nogle km på sne.

Good Mushing!

Sverker, Bo og Joakim, de tre tenorer :-) vælger præmier!!!

Fin, fin præmie!!! 6 numre af Draghunden!

Geri har lukket og slukket efter en super weekend!

Resultater >>> Her

I starten af oktober flyttede Munin til Tina og Kristian samt deres to piger og huskyen Katla. Tina er en super dygtig løber, og hun har ved det netop overstået Novemberløb i Danmark, vundet  cani crossklassen. Sammen med Munin og Katla tog Tina førstepladsen efter en meget overbevisende præstation! Vi er meget glade for, at Tina valgte at teste Munin, og at hun sammen med Katla kan give ham det, han er bedst til, nemlig cani cross. Mon ikke, at han er en af Danmarks bedste cani crosshunde, jeg tror det!!!!

Tina med Munin og Katla

 

Ulvedalen's Orion placerede sig som nr. 3 sammen med sin ejer, Kim Stege, i veloklassen ved Novemberløbet. Tillykke til Jer!

6. sep.
Nyt hjem søges til Munin - se annonce >>> Her - Munin har fundet nyt hjem!!!
31. aug.

Ny artikel om hundefoder >>> Her

 
16. jul.

Jabba

5. maj 2000 – 13. juli 2013

 Så kom den uundgåelige dag, hvor vi måtte tage afsked med Jabba og sende ham på hans sidste rejse.

I lørdags tog vi til Kåre, Køge Dyreklinik, og sagde farvel til verdens bedste hund!

Jabba var vores første hund og har derfor været med hele vejen i opbygningen af Kennel Ulvedalen og har i allerhøjeste grad sat sit præg på flokkens adfærdsmæssige udvikling.

Jabba var ikke en hr. hvem-som-helst. Han var søn af Frost ’n’ Funs meget stærke alfahan Bonzo samt Czarinskajas P-Malou, som ligeledes var en meget stærk og tydelig Alfatæve ejet af dyrlæge Henriette Medom.

Jabba udviklede således også meget tidligt egenskaber, der pegede i retning af alfa-potentiale. Hans overblik og situationsfornemmelse især i forhold til flokkens dynamik gjorde, at han allerede som unghund blandt andre hunde var det naturlige omdrejningspunkt.

Ud over at være vores ubestridte alfahan, var Jabba også vores gode kammerat og familiemedlem. Jabba var fabelagtig til at ”læse” mennesker og tilpasse sin adfærd derefter. Hvis et barn eller en voksen var utryg ved hunde, tilpassede han sin adfærd på en måde, så han skabte tryghed.

Hvor har vi dog mange gange hørt bemærkningen: ”Jeg er altså bange for hunde … men ikke ham her”!!! Den samme egenskab havde Jabba overfor hunde. Opdrætteren Henriette, der ud over at være dyrlæge også fungerer som hundeadfærdsterapeut, ”lånte” en gang Jabba til et kursus for mentalt ustabile hunde, der især var utrygge overfor andre hunde. Det var helt fantastisk at opleve Jabba blive sat sammen med en meget nervøs labrador, der absolut ikke syntes om at være i nærheden af andre hunde. Efter et lille øjeblik i samvær med Jabba begyndte labradoren at slappe af og fuldstændig ændre karakter. Ejeren var målløs!

Vi har jo deltaget i mange forskellige arrangementer med vores hunde, både med rigtig mange mennesker, der skulle hilse på hundene, blinde og handicappede, skole- og børnehavebørn, opvisningskørsel alle mulige – og umulige – steder så som Københavns Rådhusplads, natkørsel på Christianshavn osv. Her har Jabba været den helt uundværlige ankermand, der havde styr på flokken og indgød de andre den ro, det kræver at blive udsat for alle disse forskellige stressfaktorer. Vi har aldrig oplevet ubehagelige eller negative episoder omkring vores hunde ved disse arrangementer. Det er helt og aldeles Jabbas ansvar.

Vi har jo tit talt med publikum om vores hunde og især lederskab. Her har vi så bedt folk om at udpege floklederen. 99% valgte Jabba – og vi har vist aldrig oplevet et barn, der ikke umiddelbart kunne finde ”Kongen”.

Denne ”majestætiske” udstråling var gennemgående for Jabba gennem hele hans liv! På sine gamle dage har han været hos vores datter og svigersøn Pernille og Morten på Nørrebro, når vi har været af sted med hundene. De har især været imponeret over andre hundes reaktion, når de gik gennem Nørrebroparken med ham. Der var respekt hele vejen rundt.

Som slædehund var Jabba ingen åbenbaring. Han var godt nok lynende hurtig som unghund. Dette tog dog hurtigt af, da han mere og mere begyndte at forholde sig til omgivelserne, når han gik lead. Han var bygningsmæssigt heller ikke optimal i forhold til fysisk ydeevne, da han var alt for stor (65 cm) og tilsvarende tung i sine bevægelser. Han var dog i mange år en rigtig udmærket  wheeldog, der kunne stabilisere spandet. I takt med, at vores spand blev bedre og bedre, blev Jabbas manglende ydeevne mere udtalt, og han blev efterhånden flyttet til ”B-spandet”, hvor hvalpe bliver kørt ind. Jabba gik på pension som slædehund forrige sæson som 11-årig.

Jabba nåede en sidste meget vigtig opgave, da han har været mentor for vores Schæferhvalp, Tootsie, siden vi fik hende i maj. Fantastisk at opleve, hvordan Jabba med et blik eller en kropsholdning var i stand til at vise Tootsie tilrette på en måde, som vi slet ikke er i stand til.

At leve og samarbejde med en hund som Jabba er en gave, som man kun oplever ”once in a life time” og derfor noget, man skal være meget taknemmelig over. Det er jo altid let at blive ”rørstrømsk”, når man siger farvel til en hund, man har været glad for, og det vi har jo efterhånden prøvet nogle gange. Med Jabba er det dog noget helt andet. Vi kommer sandsynligvis aldrig til igen at opleve en hund med sådan et alfapotentiale og en sådan social intelligens.

Vi har i realiteten ikke lært Jabba noget … til gengæld har han været vores og hele Ulvedalens lærermester!

 Heldigvis lever Jabba videre i flokkens adfærd!

TAK!!!

 

Hugin og Jabba i en ikke sjælden situation, hvor Hugin "fedter" for flokkens alpha!

 

Jabba i whhel-position med høj haleføring. Som vi plejede at sige, at han holdt fanen højt :-)

Jabba løb fast ved siden af sin bror Chewbacca. JarJar den tredje stjernekriger, løb som teamdog, foran Jabba. De tre hunde løb på B-teamet, der altid har fungeret som oplæring af unghunde samt gæstehunde.

 

Hugin er flyttet til Nordjylland, hvor han skal være med til at "hjælpe" både Christian og de to hunde Coco og Souraya med at komme godt i gang med slædehundearbejdet. Da Lone og Christian er vores gode venner og familie, vil vi ofte komme til at mødes med Hugin og følge ham fra sidelinjen. Hugin er nu 8 år, og han har så meget erfaring at give af. De seneste meldinger fra det nordjyske forlyder, at alt går som det skal; at Hugin er ved at falde til. Det er helt naturligt, at han efter et liv i den samme flok, det samme sted, vil opleve skiftet som værende stressende. Lone og Christian har god erfaring med at tage hunde ind i deres hjem, og de ved, at det "koster" i tid og engagement at inkludere en ny hund. Held og lykke til Jer alle 5!!!!

16. jun.

Hugin og Munin i forgrunden. Idun bagerst, hvor hun leger med Vega og Tootsie,

Sommeren er nu godt i gang, og det betyder, at hundene holder ferie. Tiden bruges i haven til at lege, slappe af og mosle den lille nye schæferhvalp, der nu er en del af huskyflokken.

Sommer er også lig med mange henvendelser vedr. hvalpe. Vi har ingen planer om hvalpe foreløbigt og skal reducere i antallet af hunde. I løbet af sommeren vil Hugin og Idun rejse til deres nye flokke. Munin bliver på kennelen, hvis ikke vi finder et godt og blivende hjem til ham!

Det er ikke nemt at leve slædehundelivet i Danmark og med yderligere begrænsninger på vores træningsmuligheder, må vi nok se i øjnene, at vi er nødt til at have et mindre hundehold, hvor der vil være noget mere tid til bl.a. at træne, eksempelvis, foran cykel.

Jabba, vores første siberian husky, er blevet 13 år, han har slidgigt i ryggen samt hofterne, og vi kan se, at det kun går een vej! Han bliver smertelindret, og vi vil, efter aftale med vores dyrlæge, afslutte hans lange slædehundeliv i løbet af sommeren. Det bliver hårdt og nok den sværeste beslutning vi til dato kommer til at tage, men den bliver nødvendig!

18. maj

Hedegård's Tootsie er flyttet ind med fuld power :-) Hun er nu en del af huskyteamet og er accepteret af alle - især tæverne, der lige nu bugner af hormoner. Især Galena og Dee Dee har gang i samtlige yngelplejeistinkter:-) Konklusion: Schæferhvalpen har det som blommen i et æg :-).

3. maj
En lille ny er på vej til Ulvedalen. Hedegård's Tootsie flytter ind d. 9. maj, og det bliver spændende at få en ny race ind på kennelen. Tootsie er en grå schæfer, der skal indgå som hus- og familiehund. Herudover skal hun, i det omfang hun kan, være med i træning med huskyerne. Det primære arbejde for hende vil blive lydighed og sporarbejde, og vi vil arbejde med klikkertræning.

I søgningen efter en schæfer, har det været vigtigt at få en hund med brugs-/sportslinjer, og valget er derfor faldet på den grå schæfer. Vores viden om schæferen er ikke stor, og det har været voldsomt at stifte bekendtskab med schæferhundeverdenen - ligeså meget vi ved om linjer, slægtskaber m.m. om siberian husky, ligeså lidt ved vi om schæferen. Det har derfor været nødvendigt at søge råd og vejledning fra hundefolk med kendskab til denne for os nye race. Og tak for hjælpen til Jer!

Hedegård's Tootsie >>> Her

Normalt er vi ikke begejstrede for udstillinger, men een udstilling sætter vi højt på dagsordenen, og det er SPHK Södra's forårsudstilling i Vaggeryd. I år var der katalogsat 116 siberian husky, hvilket gør denne udstilling til noget særligt, for os! De fleste af de udstillede huskyer er med udgangspunkt i brugslinjer, påklædningen hos de to-benede er primært outdoor-beklædning eller casual, og stemningen er altid høj med en god portion humor og godt humør!

Og alligevel er udstilling noget mærkeligt noget :-) Vi rejste hjem med nogle super gode resultater, nogle tilfredsstillende og nogle, hvor vi undrede os :-) Især een af vores svenske veninder fik en kritik, hvor dommeren skrev, at hendes hund var "Ubetydelig", og herudover fik hun et certifikat! Det er her, hvor jeg undres og ikke helt forstår præmissen :-) Se billeder >>> Her

BIR og BIS avlsgruppe

SEUCh SE(polar)Ch Ylajärvis SM Endurance - Duro med afkom:

Ulvedalen's Lyra - Ulvedalen's Lupus - Ulvedalen's Sirius -  Ylajärvis DT Helmer

Fik kigget siden med forsidebilleder igennem - der ligger snart et helt hundeliv der :-) >>> Forsidebilleder

 
16. apr.

Sæsonen er nu ved at lakke mod enden, og vi skal til at lave andre aktiviteter med hundene. I den kommende weekend, søndag d. 21/4 kl. 10-17, deltager vi et arrangement "Tjenestehunde i aktion "i Andelslandsbyen, Nyvang.

I år deltager vi i et par udstillinger, og forårets første udstilling bliver i Vaggeryd d. 27. april, hvor vi udover hvalpene også udstiller Ulvedalen's Aliy Zirkle og Ulvedalen's Geri. Vi ser frem til denne udstilling, da vi ofte benytter lejligheden til at campere og hygge os med andre hundefolk!

Flere henvender sig i øjeblikket med forespørgsel på hvalpe, og vi vil henvise til hvalpesiden, hvor det annonceres, når der sker nyt på dette område. Planerne er pt., at vi laver det næste kuld hvalpe i 2014.

Sidste træning i år med sne under poterne - Ses i sporet næste sæson!

23. feb.
Scrapbogen er opdateret med de sidste nye artikler om Ulvedalen samt dokumentarfilmen "Et hundeliv" af Lene Topp, der har fulgt os igennem et år og tegner et portræt af livet med vores hunde.
14. feb.

I den første del af vinterferien har vi trænet i det nordjyske, hvor vi sammen med Christian og Lone har haft nogle fantastiske træningspas henholdsvis i Lild Plantage og på stranden mellem Rødhus og Blokhus. Se billeder >>> Her

I forbindelsen med dokumentarfilmen, "Et hundeliv", har der været en del fokus på os og vores hunde, hvilket medførte, at Nordjyske medier gerne ville møde os og lave en reportage om slædehundekørsel på stranden. Det gjorde de tirsdag og artiklen blev trykt i "Nordjyske" onsdag. Følg med under scrapbogen, hvor artiklen er lagt op. Kig med på net-udgaven af avisen >>> Her

Det var en udfordrende oplevelse at køre på stranden. Leadhundene have ikke nogen fokuspunkter og skulle blot løbe ligeud i mange km, men de imponerede os endnu en gang og løb de 8 km i et åbent landskab med fuld koncentration. Se video >>> Her

Tak til Christian og Lone for fantastisk hyggeligt samvær!!!

30. jan

Filmen 'Et hundeliv' vil i de næste uger blive vist flere gange på DK4. Filmen følger os og vores hunde fra Ulvedalen gennem næsten et år. Instruktør og fotograf Lene Topp har i sæsonen 2011-12 fulgt hundelivet på og udenfor kennelen, og det er der blevet en dejlig dokumentarfilm ud af! Vi fortæller om livet med hundene, om konsekvenserne ved at leve "hundelivet" samt om den livskvalitet som hundene beriger os med!

Fra Tv-oversigten: "Susan og Bo har begge fuldtidsarbejde, og efter en travl dag på jobbet kan det umiddelbart virke både kaotisk og stressende, at de også skal tage sig af en stor flok slædehunde. Men gennem filmen får vi syn for, at det netop er gennem livet med hundene, at de finder ro og lykke og overskud. ’Et hundeliv’ er en både varm, smuk og nærværende film, der både handler om to menneskers fascination af en hunderace – men også om at modtage og om at ofre – om alle de elementer i livet, der gør os til hele mennesker – kærlighed, hengivenhed, og sorg – om nye hunde, der kommer til, og om at tage afsked, når livet ikke længere er tilstrækkeligt værdigt."

"Filmholdet" i køkkenet, og Jabba ved, hvor man skal holde sig til!

'Et hundeliv' (A dog's life) is a documantary in Danish about a Danish couple, Susan and Bo, and their life with 18 sled dogs - Siberian Huskies. Both have full time jobs, and it can first seems to be a very hectic and stressful life with both jobs and so many dogs, but during the film it becomes clear that it is the life with the dogs that gives Susan and Bo the energy to leave for work every day.
But a life with sled dogs is not an easy life in Denmark, so Susan and Bo have a dream which is about moving to Sweden where things would be more convenient.
Susan and Bo is fascinated by the history of these dogs, and the viewer will be instroduced both to a Siberian myth about the husky and the story about the popularity of this dog for races in Alaska not least during the Gold Rush in the 1920s.

Fra den ene store optagedag, hvor fotografen, Lene, fik en del af filmoptagelserne i "kassen"

Første visning er 7. februar kl.18:15.

Næste 15. februar kl.15:30 og 16. februar kl. 17:00.

Se med på DK4!

20. jan

Ny video >>> Her

12. jan

I dag har vi filmet under træningen i Tisvilde, og det er blevet til en film af A-teamet samt af hvalpene, der nu så småt er ved at være med i træning!

Se filmene nedenfor:

>>> A-teamet

>>> Hvalpetræning

1. jan.

Nytåret blev traditionen tro fejret sammen med gode venner fra Sverige, Gabrielle og Eric, som vi meget nyder at være i selskab med!

Jabba og collierne, Yuki og Glitnir, nød også hinandens selskab, og gammelhunden vågnede lidt op, da det gik op for ham, at der var konkurrenter til madskålen :-)

Året bliver som vanligt gået i møde på Mullerup strand, hvor hundene nyder at løbe løs - også gammelhunden :-)

Træningen foregår i øjeblikket hjemmefra, da hundebilen er på værksted efter et mindre uheld!

Hvalpene har været på deres anden tur. De har allerede forstået, hvad det hele handler om!

.... og med træning i engområdet til Tissø, ja, så står den på mudderbad!

 

Kennel Ulvedalen

v/ Susan Hansen og Bo Petersen, Fælledvej 4, 4281 Gørlev

+45 27 20 20 54
SH